Αλέξανδρος Καΐσερλης : Ο κόσμος της κατ’ ανάγκη αδικίας και διαφθοράς

17
15774

Πως μας ανάγκασαν να γίνουμε? Πως μας αναγκάζουν να ζούμε και να βλέπουμε τον κόσμο? Να πρέπει να μαθαίνουμε στα παιδιά μας, ότι για να επιβιώσεις πρέπει να γίνεις σαν τους άλλους. Αλλά και να μην το λες, να το αισθάνεσαι, και χωρίς να το αποδεχθείς με λόγια ποτέ, να καταλήγει να γίνεται ένα μάθημα ζωής και επιβίωσης για το παιδί σου.

Όταν η λέξη δυνατός, φτάνει να είναι συνώνυμη με την λέξη «άδικος», «διεφθαρμένος», και να πηγαίνει δίπλα δίπλα με το να κοιτάς μόνο το συμφέρον σου, αλλιώς δεν θα επιβιώσεις. Αναγκαζόμαστε να ακολουθούμε πρακτικές ενάντια στα πιστεύω μας, στο αντικειμενικά σωστό. Να «χαλάμε». Γιατί δεν μπορείς να επιβιώσεις αλλιώς. Έτσι, και οι πελατειακές σχέσεις έχουν γίνει πλέον κανόνας, συνεισφέροντας στο παιχνίδι της επιβίωσης. Δώσε μου, για να σου δώσω.

Οι αναφορές που παρατίθενται, είναι απόρροια της στάσης ζωής που μας ανάγκασαν να έχουμε. Τι άλλο θα μπορούσε να πει κάνεις?

Και τι να πει κανείς, και πως το αντιλαμβάνεται ο καθένας, όταν οι άνθρωποι που εκπροσωπούν το νησί μας και το συμφέρον μας, αναγκάζονται να χτυπούν παλαμάκια στην παράσταση εντυπωσιασμού από τον πρωθυπουργό με την ανακοίνωση νέου νοσοκομείου, έτσι ώστε να τον ευχαριστήσουν δείχνοντας την στήριξή τους, υπό το φόβο να μην γίνει το αίτημα για νέο νοσοκομείο δεκτό, την ίδια στιγμή που άνθρωποι στην κυριολεξία πεθαίνουν εξαιτίας της ανυπαρξίας ενός κανονικού νοσοκομείου και της έλλειψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Υποστηρίζοντας δηλαδή αναγκαστικά το θέατρο του παραλόγου με θέμα την υγεία, στο νησί του Ιπποκράτη.

Πολίτες που κατηγορούσαν τις πρακτικές της εκάστοτε κυβέρνησης και της νέας τάξης πραγμάτων, και υποστήριζαν με σθένος τις δικές τους ηθικές αντιλήψεις, έφτασαν να κατακτήσουν θέσεις και κατέληξαν να σωπαίνουν, υποστηρίζοντας πλέον το σαθρό σύστημα που κατηγορούσαν, για να διατηρήσουν την θέση κατέληξαν να έχουν, αλλιώς θα είχαν αφανιστεί προ πολλού. Οπότε για το δικό τους συμφέρον και το δικό τους καλό, όπως προστάζει η ανάγκη, πούλησαν κάθε ηθική αξία που εκπροσωπούσαν με τα λόγια τους.

Τι μπορείς να κάνεις, όταν αρχικά λες με λόγια, Δικαιοσύνη παντού, αλλά αναγκάζεσαι να υποστηρίξεις με πράξεις την Δικαιοσύνη εκεί που συμφέρει, γιατί αλλιώς η αρχική θέση που υποστήριζες, δεν θα έχει την δύναμη να υποστηρίζεται – με λόγια πάλι -, και θα αφανιστεί και αυτό το μικρό ίχνος ελπίδας για δικαιοσύνη και ισονομία.

Οι νόμιμες παρακολουθήσεις των περισσότερων πολιτών της Ελλάδας είναι γεγονός. Χωρίς να πάρουν την άδεια κανενός. Και νόμιμα απ’ ότι φαίνεται, όταν περνάει θετικά από την πλειοψηφία της βουλής η νομιμότητα τους, και δεν λογοδοτεί κανένας στον νόμο. Ή για την ακρίβεια, όταν περνάει από την βουλή νομοσχέδιο, που να νομιμοποιεί το προηγουμένως παράνομο και κακόβουλο. Ένα νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από 154 βουλευτές, όλοι του κυβερνώντος κόμματος. Που αν το σκεφτείς, αν δηλαδή θέλεις πραγματικά να σε προβληματίσει κάτι τέτοιο, και μια παρέα πέντε αδελφικών φίλων να θέλουν να κάνουν κάτι μαζί, σίγουρα θα υπάρχει ένας που να διαφωνεί. Μήπως κάτι χαλασμένο υπάρχει και εκεί και εξυπηρετούνται συμφέροντα?

Όμως, είναι γεγονός το να μην μιλάς για τα όποια λάθη της κοινωνικής ή της οποιασδήποτε ομάδας στην οποία και εσύ ανήκεις, υπό τον φόβο του εξοστρακισμού. Γιατί και εκεί υπάρχει πλέον το συλλογικό συμφέρον της επιβίωσης και της ανάγκης συγκάλυψης των λαθών.

Κάτι που συμβαίνει, είναι να καταλήγεις να μπαίνεις σε ένα σύστημα, έτοιμος να το καταρρίψεις συθέμελα για να χτιστεί ένα νέο με τα ιδανικά που με αγνότητα ζητάν όλοι, αλλά γονατίζεις μπροστά στις ανάγκες σου, χωρίς να το καταλάβεις ούτε εσύ. Πολλά τα παραδείγματα. Καταλήγεις να «χαλάς» από ανάγκη, για την επιβίωσή σου. Κανένας όμως δεν γεννήθηκε να υποστηρίζει ένα τέτοιο σύστημα, και όλα αυτά που μας διδάσκουν και μας μαθαίνουν, λένε το ακριβώς αντίθετο. Αλλιώς μιλάμε για κακή διαγωγή.

Το συμπέρασμα είναι ότι όλοι ξέρουμε το δίκαιο. Το σωστό. Το ηθικό. Όμως ζούμε σε μια κοινωνία που μεγαλώνοντας, μας διαμορφώνει λάθος. Αλλάζουμε κατ’ ανάγκη, για να εξυπηρετήσουμε το σύστημα, για να είμαστε και εμείς άθικτοι, ακέραιοι και δυνατοί. Το σύστημα όμως με αυτόν τον τρόπο, δεν αλλάζει.

Για να αλλάξει, πρέπει να καταλάβουμε την δύναμη που έχουμε ως μονάδα. Μια δύναμη που πολλαπλασιάζεται όταν ενωθούν οι δυνάμεις μας. Για μια αλλαγή που πρέπει να έρθει.

Και θα έρθει. Οι μεγαλύτερες επαναστάσεις, ξεκινούν από τις μικρότερες ομάδες.

 

Καΐσερλης Αλέξανδρος

Πηγή: https://radioproto.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

17 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διαβάζω παραπάνω τα σχόλια σας και αναρωτιεστε τί θέλουν να κάνουν οι πρώην και συγκεκριμένα ο παλαιότερος.Και από κάτω ακολουθεί ένα άρθρο από ……Αρα τί κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Κορόιδα ξυπνήστε, δήμαρχος 20χρονια, βουλευτής, ΠΑΣΟΚ, τώρα ΣΥΡΙΖΑ ,σας πλασάρει και ……Ποτε θα ξυπνήσουν τα κορόιδα; Είστε άξιοι της μοίρας σας και πιο πολύ αυτοί που τον ακολουθούν.Η καταστροφή του νησιού έχει ονοματεπώνυμο και το γνωρίζετε όλοι σας.Ουστ κ@πρ@σκ@λ@…..

 2. Αυτα που γράφεις τα βλέπουμε ολοι,χαζοι δεν είμαστε .Ισως να φαίνεται μερικές φορες οτι είμαστε αλλα δεν είμαστε .Τουλάχιστον οι περισσότεροι.Αν εσυ συνειδητοποίησες τωρα για πρώτη φορα το τι ‘παιζει’ πολιτικά στη χωρα τοτε welcome to the reality που λενε και στο χωριο μου!Αν κατάλαβα καλα μιλας για ανατροπή του υπάρχοντος καθεστώτος .Πιστευεις δηλαδη πως μια κοινωνική επανάσταση απο την αποβλακωμένη κοινωνία του σήμερα εναντια στο συστημα ειναι εφικτή!!??Μαλιστα!Θα εχει ενδιαφέρον να δω ποια θα ειναι η εξέλιξη σου μικρε.Οσο για εμένα
  I fought the law and the law won, χρονια τωρα .Παρ ολα αυτα.Καλη σου επιτυχία!

 3. ……..οικογενειοκρατία,,,,,,,ο γιος του Παπανδρέου ο γιος του Βαρβιτσιώτη ο γιος του
  Μπακογιάννη ο γιος του Μητσοτάκη.κλπ Σόι πάει το βασίλειο;;έτσι;; Μην τυχόν και δεν κληρονομήσουν το θρόνο την εξουσία και τους ψήφους της πολιτικής.

 4. «……..Πολλά τα παραδείγματα. Καταλήγεις να «χαλάς» από ανάγκη, για την επιβίωσή σου……»
  OLA POLY SOSTA OSA ANAFERONTAI STO ARTHRO AYTO.
  OMOS ENA TETOIO PARADIGMA DYSTYXOS AGAPHTE HTAN KAI O K.K..

 5. Οικογενειοκρατία;………………Εύχομαι να κανω λάθος και να μην έχει καμία σχέση γιατί αλλιώς θα ήταν μεγάλη υποτίμηση στους κατοίκους του νησιού.Θεωρεί τον εαυτό του τσοπάνο και εμάς πρόβατα;

 6. δηλαδή ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ να σωθείτε..έλεος…την είδαμε και την επανάσταση με τις συνεργατικές, τις σημαίες τις «Κίνας» και τα τοπικά νομίσματα…

  Να περάσει ο επόμενος…

 7. Τι γίνεται; Προς τι αυτό το λογίδριο;Ετοιμάζεται κάτι;
  Χμμμμ…..ο ,,,,,,,,,,,,, πάλι; Δεν βαρέθηκε;

 8. Η οικογενειοκρατία ξαναχτυπά.Μυστικες συναντήσεις του ///////// για πλασάρισμα του/////////Θυμιθειτε αυτό που σας λέω.Ο λύκος και αν εγερασε……

 9. Νεος άνθρωπος και μιλάς για συμβιβασμούς?? Και φυσικά πρέπει να έχουμε αρχές και να τις υπερασπιζόμαστε και να τις διδάσκουμε! Αλλιώς, όμοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα! Ασε τους δοεφθαρμένους λοιπόν στο κόσμο τους και αν έχεις τα κότσια κατήγγειλε τους.

 10. Δεν άργησε να επιβεβαιωθεί η συνάντηση Κ.Κ με τούς άλλους…….
  Ετοιμάζεται για την μεθεπόμενη εκλογική διαδικασία…….

 11. βρε ηλίθιε 500 χιλιάδες αρθρα αναγνωστων ανωνυμων έχουν αναρτηθεί εδώ. Από τον Άρη ήρθες

 12. Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν. Απλά κάθε λουλούδι έχει το δικό του άρωμα αλλά και το δικό του όνομα. Κανένα δεν είναι ανώνυμο….

 13. Μήπως σκέφτεσαι να γίνεις δήμαρχος να διορθώσεις τα χάλια των τεσάρων Πρώην. Αφήστε την κοινωνία να ξεφύγει από την οικονειοκρατία. Υπάρχουν και άλλοι που πραγματικά νοιάζονται για τον τόπο και είναι και πιό ικανοί από σας. Να είστε σίγουροι. Πες και στους τέσσερις να εξαφανιστούν, έτσι θα ανασένει ο τόπος και θα υπάρξει ελπίδα.

 14. ποιοί υπήρξαν το απόλυτο τίποτα, αρχιερείς της διαφθοράς ηθών και συνειδήσεων της Κω…. Δυστυχώς υπάρχει κακό ιστορικό προηγούμενο. Σεβαστό σαν ένας νέος του νησιού να έχεις προβληματισμούς και απόψεις αλλά κριτικάρισε πρώτα τους διατελέσαντες

 15. Εσύ η άποψη, πρέπει να είσαι οπαδός του κοψιμιου..Βρε κακεντρεχη βρε φερέφωνο το παιδί έγραψε ένα πολύ σωστό κείμενο, που τονίζει ότι δεν έχουμε κανένα μέλλον αν δεν αλλάξουμε..Βλέπει ότι ως κοινωνία πάμε στα βράχια.Που το κακο.μαλλον φοβήθηκες αν ο Αλέξανδρος κατέβει για δήμαρχος….Αλεξάντρ προχωρά στους νέους στηριζόμαστε, εσείς είστε το μέλλον του τόπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ