Πολιτική Προστασία Κω: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

3
8103

«Επικαιροποίηση Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών  Φαινομένων»

 

 

                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                                           Καύση προϊόντων κλαδέματος               

                                     και

                                                   φυτικών υπολειμμάτων

 

 

Κως, 26 Ιανουαρίου 2023

Προς: Μ.Μ.Ε

 

Κατόπιν ειδοποίησης και σύστασης του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας για νέο έκτακτο δελτίο καιρού επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από σήμερα Πέμπτη 26-01-2023 έως και Παρασκευή 27-01-2023 με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους 8 με 9 μποφόρ και επειδή σύμφωνα με τη νέα Πυροσβεστική διάταξη 9/2021 (ΦΕΚ 1923/Β/2021), Άρθρο 4 επιτρέπεται από την 16η Νοεμβρίου 2022 έως και την 30 Απριλίου 2023 η καύση υπολειμμάτων των κλαδεμάτων, κ.λπ. φυτικών υπολειμμάτων, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται σε αυτό, λόγω των ισχυρών – θυελλωδών ανέμων που θα επικρατήσουν αυτό το διάστημα στο νησί μας, παρακαλούμε πολύ τους αγρότες, κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και να αποφύγουν να προχωρήσουν σε καύσεις προϊόντων κλαδέματος και φυτικών υπολειμμάτων όσο διαρκούν οι θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή μας.

 

Ο

                                                                               Αντιδήμαρχος Κω

                                                                Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας

 

                                                                     Καμπουράκης Αντ. Σταμάτης

 

 

 

 

 

 

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά κάνατε και βάλατε και το δελτίο καιρού από το meteo Για την ώρα την Τέταρτη και την μισή Πέμπτη δεν είχαμε ιδιαίτερα καιρικά φαινόμενα ενώ παρατηρούμε ότι καταιγίδες θα έχουμε και το Σάββατο.

  2. Ευτυχώς που βγάλατε το έκτακτο δελτίο και έστειλαν και το 112. Ποιός ξέρει τι θα είχαμε πάθει αν δεν μας είχε προστατέψει η πολιτική προστασία. Τελικά από ότι φαίνεται η επιστήμη της μετερεωλογίας δεν είναι και τόσο ακριβής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ