Πώς η Κως έγινε η ποδηλατική Μέκκα και «βουλιάζει» από τουρίστες

33
6044

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού της Κω, Σέβη Βλάχου μιλάει στο TravelDailyNews Greece & Cyprus για το πως το νησί κατάφερε να γίνει η Μέκκα του ποδηλάτου, αξιοποιώντας την παράδοσή του και ανοίγοντας τον δρόμο για νέες τουριστικές αγορές.

Ο δήμος Κω έχει βραβευθεί από την NATTOUR AMKE ως «Bike Friendly Destination» για τις υπηρεσίες που παρέχει στους ποδηλάτες τουρίστες.

Η Κως έχει καταφέρει να βρεθεί στους top νησιωτικούς προορισμούς, επενδύοντας στην παράδοση του ποδηλάτου, που απέκτησε κατά τη Βενετοκρατία.

Ειδικότερα, ο δήμος έχει κερδίσει τους λάτρεις του ποδηλάτου, προσφέροντας τους μοναδικές εμπειρικές διακοπές, μέσα από τις διαδρομές του. Μάλιστα ο πολιτισμός των ντόπιων κατοίκων σέβεται ιδιαιτέρως τους ποδηλάτες, γεγονός που ενισχύει ακόμα περισσότερο την επιθυμία, όλων των ποδηλατών να επισκεφτούν το νησί.

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού της Κω, Σέβη Βλάχου δίνει συνέντευξη στο TravelDailyNews Greece & Cyprus για τη συμβολή του ποδηλατικού τουρισμού στην τουριστική σεζόν. Σημειώνεται πως ο δήμος Κω έχει βραβευθεί από την «NATTOUR AMKE» ως “Bike Friendly Destination” για τις υπηρεσίες που παρέχει στους ποδηλάτες τουρίστες.

Δείτε στο: https://traveldailynews.gr/column/syn…

33 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΣΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΚΩ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ? ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ. ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

  2. Προεκλογικές πομφόλυγες. Πρόσεχετε μην πέσετε από το καλάμι σας. Όλοι οι ποδηλατόδρομοι έχουν παράπονα εκεί στα λαϊκά στις διασταυρώσεις μπροστά στο ξενοδοχείο Ακτή μπροστά στο Ιταλικό ξενοδοχείο γωνία κάτω από την Λεωφόρο Φοινίκων. Παντού παγίδες για τους πεζούς και για τα ποδήλατα.

  3. Έχετε καβαλήσει πότε ποδήλατο να κάνετε μία βόλτα με τους τυροξηστες δρόμους που έχουμε. Έχουμε καταστρέψει τα πανάκριβα ποδήλατα μας

    • Πετάγεσαι που και που και γράφεις κάτι ακατάληπτα. Κάτι θέλεις να πεις. Που θα πάει θα το καταλάβω όμως.

  4. Βενετοκρατία?????? Λείπει η σοβαρότητα και φαίνεται…..
    Γεωγραφικοί και ιστορικοί λόγοι ευνόησαν την εκτεταμένη χρήση ποδηλάτου. Ρόλο έπαιξαν και τα έργα των ποδηλατόδρομων. Τα οποία δυστυχώς έχουν σταματήσει τα τελευταία 7 χρόνια

  5. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΓΑΠΗΤΗ ΣΕΒΗ ΜΕΤΡΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗ ΜΕΖΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ,ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΜΕΚΚΑ ΜΙΛΑΣ ΤΩΡΑ? ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙ!!

  6. Μια ερώτηση παιδιά… για να κάνει κάποιος ποδήλατο στην Κώ πρέπει να έχει κάποιος διαβατήριο ;; Χαχαχαχαχαχαχα Ε ρε ξήλωμα που θέλετε όλοι σας.. πλησιάζει το μαύρο..

  7. Ναι, συμφωνώ. Η Κως είναι η Μέκκα, ο κοψιμιός είναι ο Μωάμεθ κι σύ η Αϊσά, τύφλα σας ανίκανοι!

  8. Ο ποδηλατόδρομος μετά το Sun Palace προς τα Θερμά πότε λέτε να φτιαχτεί? Το ακούμε καμία 20αρια χρόνια και δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα μέτρο! Κάνουν οι άνθρωποι ποδήλατο και περνάνε ξυστά τα αυτοκίνητα από δίπλα τους και έχουν γίνει και ατυχήματα εκεί!! Το ίδιο και προς Τιγκάκι!
    Ανοίξτε λίγο τα μάτια σας! Έχετε δει τι κάνουν σε άλλους τουριστικούς προορισμούς Άκου εκεί «ποδηλατική Μέκκα»!!!

  9. οτι χειριζεται η κθρια τα κανει χαλια απο το διαβατηριο μεχρι τις απευθειας αναθεσεις πο κανει χωριζοντας την κοινωνια σε δικους μας και μιασματα , ο νικταρας εχασε πολυ απο την λειτουργια της δεν το εχει καταλαβει ακομα?? πρεπει να παραιτηθει μονος σωστος ηταν ο μανιας

  10. ΌΧΙ ΜΕΚΑ ΜΠΕΜΠΕΚΑ !!!! ΒΡΕ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΤΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΤΗΛΕΣΤΑΡ ΚΑΙ ΟΤΙ ΛΑΧΙ!!!!! ΓΙΑ ΠΑΡΛΑ ΠΡΩΤΗ ΕΙΣΑΙ ΣΧΟΛΗ ΑΝΟΙΓΕΙΣ..

  11. τουλαχιστον ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΙΑΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΕΣΥ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΛΟΝΔΝΟ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΣ ΦΕΡΤΕ ΤΟΝ ΜΑΝΙΑ ΠΙΣΩ

  12. ενταξει μην τα ισοπεδωνουμε ο πετρησ κανει δουλιεα η κυρια δυστυχω κατωτερη των προσδοκιων απετυχε ας παραιτηθει ή να την αλλαξει ποστο παντος στο πυλι θα χασει παρα πολλους ψηφους το να βγαινεις μονο φωτογραφιες ο κοσμος σε παιρνει ειδηση δεν σε ψηφισε για σελφη αλλα για δουλεια

  13. Στην τσουκσλαριά γίνεται χαμός.παει ένας άνθρωπος να προσευχηθεί και έχουν καταλάβει την περιοχή,την εχουν οριοθετηήσει,έχουν βάλει κώνους και κάνουν αγώνες κάθε αργία και σαν/κα..στην κυριολεξία έχουν αλλάξει την περιοχή και μετατρέψει σε πίστα… φωνάζουν, οδηγούν παντού ενώ στο προαύλιο κάνουν ζιγκ Ζαγκ, Σούζες..πάνε καλά..ποιος έδωσε την άδεια;που είναι η τροχαία;από ποτέ έχουν αλλάξει την χρήση του μοναστηριού; ρατσισμός και σ αυτό;πάτε καλά;είστε καλά; ρεζίλι θα γίνετε στο πανελλήνιο αν δεν λάβετε μέτρα.

  14. του νερού του Καματερού μεσουρανούσαν τα γαϊδούρια..και το κόστος επίσκεψης με το πλοίο δεν κόστιζε μισό επίδομα ανεργίας,ελάτε λίγο στα καλά σας .οι τελευταίες δημοτικές αρχές παρέλαβαν νησί και παραδίνουν στα παιδιά τους κωμόπολη..αλλά και πάλι που είναι η κεφαλαιοποίηση των χιλιάδων τουριστών; βλέπετε πιο ευτυχισμένο τον κόσμο ώρα απ τα 60ς; Πόσους ψυχιατρουςυειχε τότε και πόσους τώρα; πόσα φυτοφάρμακα έπαιρναν οι κάτοικοι τότε;είχαν τόσες έννοιες όπως σήμερα ;να είναι δυνατόν να τα λέτε αυτά ; σοβαρευτείτε λίγο.

  15. ΕΝΤΑΞΕΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΛΦΗ ΕΙΝΑΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕΖΙΛΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Η ΣΒΥΝΟΥ Κ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΩΑΝ ΟΛΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ ΣΥΜΦΩΝΩ 1000 ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΜΑΝΙΑΣ

  16. εκανες πολλα λαθη τελευταια αλαζονεια λεγεται ο κοσμος εχει μνημη οταν τον αδικεις κ κυριως εχει υπομονη μεγαλη υπομονη απετυχες σε οτι εχεις αναλαβει τα χριστουγεννα ηταν τα χειροτερα στους τομεις που εισαι υπευθυνη η αντιπολιτευση λεει σθνεχεια για απευθειας αναθεσεις κ εσυ βγαζεις φωτο δες τι ψηφους πειρες στις προηγουμενες εκλογες δεν θα τους ξαναδεις καθεμερα πολλαπλασιαζονται οι δυσαρεστημενοι εξαιτιας της πολιτικης αλαζονειας σου κ βλαπτης κ την παραταξη κ εσυ κανεις πως δεν καταλαβαινεις…. εχουμε μνημη ομως κ υπομονη να παρακολουθπουμε την πτωση σας

  17. Αυτό που δεν είπε η Βλάχου είναι ότι τους ποδηλατοδρόμους τους έκανε άλλη δημοτική αρχή, χωρίς να μασάει τυρόπιτες και μπακλαβαδάκια!!!

  18. Μα ποτέ επιτέλους θα καταλάβετε πως η Κως έχει αλλάξει προς το καλύτερο δεν μπορώ να σας καταλάβω μάλλον δεν είσαστε από την Κω και γράφετε όλα τα αντίθετα για το νησί σας πηγαίνετε να δείτε σε άλλα νησιά πως Η αντιπολίτευση γίνεται ένα με τον Δήμο για το καλό του τόπου τους κρίμα

  19. σεβη απετυχες μηδενικο εργο διευκολυνε την παραταξη σου και φυγε απο τοτε που εκανες την απιστευτη ιστορια με το διαβατηριο ξεκινησε η κατρακυλα τα ιδια και παλια με την κοντρα σου με την Μ.Π. στην τηλεοραση ιδιο το μοτιβο καταλαβε το εκανες και κανεις παρα παρα πολλα λαθη εχει πολυ καλυτερους απο εσενα Κ ΣΤΗΝ ΤΙΒΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ π.χ. ΠΕΤΡΗΣ … ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ .. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

  20. Την δεκαετία του 60,η Κως είχε τον Αθηναϊκό τουρισμό,και ναι…τότε κυκλοφορούσαμε όλοι με τα ποδήλατα,πήγαιναν στις παραλίες,στις ταβέρνες του νησιού,πολλοί κάτοικοι νοίκιαζαν τα σπίτια τους, γιατί τότε δεν υπήρχαν τόσα ξενοδοχεία όπως τώρα.

  21. λαθοσ τακτικη αυτο που αποφασισατε με απευθειας αναθεσεις τους εβαλες απεναντι, σε ειχα για ποιο εξυπνη κ σιγουρα πιστευα οτι ηξερες οτι για λονδινο ηθελε διαβατηριο αυτο το ξερουν κ οι κοτες ξερεις. η επιθεση σε φραγκουλη κατρακυλα μεγαλη η συγνωμη δεν διορθωνει τιποτα ολοι το ξερουν δυσκολα τα πραματα

  22. Επειδή είστε πραγματικά άσχετοι με το αντικείμενο. Ρωτήστε κάποιον από αυτούς που κάνουν ποδήλατο να σας πει για κατάσταση οδικού δικτύου, σεβασμό από τους οδηγούς (κυρίως ταξιτζήδες και λεοφωριατζήδες), αντιμετώπιση από τα καταστήματα και πόσο είναι το πραγματικό δίκτυο ποδηλατοδρόμων (όχι αυτό που το έχουν κάνει πάρκιν ο καθένας και ζητάει και τα ρέστα)…. Και κάτι τελευταίο είναι εντελώς υποκριτικό να οικοιοποιούμαστε έργο που το έκανε ο «κακός» Κυρίτσης και ο ΚΑϊσερλής και οι συνεχιστές του το απαξίωσαν…. Α και που είστε μην πείτε παρά έξω τα περί ποδηλατοδρομίου γιατί θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι….. Αυτά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ