Δήμος Κω: Ο χορός εκατομμυρίων του κ. Κυρίτση

12
5161

Ο χορός εκατομμυρίων του κ. Κυρίτση

 

Πόσο θράσος μπορεί να έχει ο επικεφαλής της «Δύναμης Αλλαγής», να μιλά υποκριτικά για διαχείριση του δημοσίου χρήματος και να εγκαλεί μάλιστα τη δημοτική αρχή για αυτό!

Οι συνδημότες μας δεν ξεχνούν ότι είναι αυτός που το 2010, δύο ημέρες πριν παραδώσει στην νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή του νέου ενιαίου δήμου Κω, υπέγραψε τρείς συμβάσεις άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, προσπαθώντας να δεσμεύσει το έργο της.

Αλλά και το 2018, έδωσε με απευθείας ανάθεση ύψους 2.500.000 ευρώ, σε τρείς εταιρείες, την αποκατάσταση τριών σχολείων από τις βλάβες του σεισμού.

Εν΄τέλει είναι ο ίδιος, δηλαδή ο κ. Κυρίτσης, που το  2018, πλήρωσε 19.000 € για να φέρει τους «ONIRAMA» στη χριστουγεννιάτικη συναυλία.

Όλοι μας το θυμόμαστε, δεν πάει πολύς καιρός από τότε.

Ακριβώς το ίδιο κόστισε η συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο οποίος, πληροφοριακά, την επόμενη βραδιά τραγούδησε στο δήμο Πειραιά στο εκεί άναμμα του δένδρου!

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες δύο αναθέσεις, αυτές έγιναν στα  αυστηρά πλαίσια που προβλέπει ο νόμος. Αφορούν στην παροχή υπηρεσίας για την καθαριότητα σε χώρους τους ΔΟΠΑΒΣ (π.χ. γήπεδο Πυλίου) και στην προμήθεια γραφικής ύλης. Μήπως ήθελαν να μείνει ο οργανισμός χωρίς αυτές τις υπηρεσίες;

Επί της ουσίας, ο κ. Κυρίτσης οφείλει ακόμα μια δημόσια απάντηση για αυτά τα ζητήματα, η οποία εκκρεμεί από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019.

Ας μην κουνά λοιπόν το δάκτυλο.

 

Γραφείο Τύπου

 

Δήμος Κω: Αδιόρθωτος ο καλοπερασάκιας ως δήμαρχος κ. Κυρίτσης

 

Ο κ. Κυρίτσης έχει αυτοπαγιδευτεί στο παρελθόν του, στις πράξεις, στον εκδικητικό και συνάμα θρασύδειλο χαρακτήρα του.

Προσπαθεί με τις γνωστές μεθόδους του να κατεβάσει στο έσχατο σημείο το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, μήπως διασωθεί πολιτικά και κυρίως κοινωνικά.

Να λοιπόν ποια είναι η μοναδική αλήθεια για τον σημερινό δήμαρχο Κω, ο οποίος με καθαρότητα την λέει σε αντίθεση με τον τέως:

  1. Ο μισθός που εισπράττει μηνιαίως ως δήμαρχος Κω είναι 2060€. Αυτό ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 οπότε ανέλαβε τα καθήκοντα του, όπως προβλέπεται με νόμο. Αυτά προβλέπει η εθνική νομοθεσία, αυτά δίνονται στο δήμαρχο Κω.
  2. Η μηνιαία αντιμισθία του εκάστοτε προέδρου στους αναπτυξιακούς οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα, άρα και στον ΚΩΑΝ, προκύπτει από τον σχετικό νόμο του κράτους (Νόμος 4674/2020). Ισοδυναμεί στον ΚΩΑΝ με 1000€ μηνιαίως, όσο ακριβώς και η αντιμισθία που εισπράττουν οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων.

 

Ο Θεοδόσης Νικηταράς έχει διαυγή και διαφανή πορεία, για αυτό δεν χρειάστηκε ποτέ να κρύψει οτιδήποτε. Ούτε σε θυρίδες, ούτε σε χρηματοκιβώτια.

Τον γνωρίζουν καλά οι συμπατριώτες μας για αυτό και τον εμπιστεύονται.

Διεκδικεί για τον τόπο και υπερασπίζεται τα συμφέροντα των δημοτών χωρίς σκιές, με τρόπο απόλυτα διαφανή και έντιμο.

Πρόκειται για δήμαρχο που δουλεύει και αγωνίζεται για τον δήμο μας ακατάπαυστα.

Αυτή είναι και η τεράστια διαφορά του σημερινού δημάρχου με τον κ. Κυρίτση.

Ο Θεοδόσης Νικηταράς πορεύεται με υπερηφάνεια γιατί ουδέποτε, όπως ανέφερε και στο δημοτικό συμβούλιο ο ίδιος, » έβαλε ή θα βάλει το δάκτυλο στο μέλι».

Όμως, επειδή αρέσει στον κ. Κυρίτση να δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις χρησιμοποιώντας αριθμούς, ας υπενθυμίσουμε και μια αλήθεια ακόμη.

Εκείνος, ως δήμαρχος στο 1/3 του νησιού την περίοδο 2006 – 2010, εισέπραξε εκ της θέσεως του αλλά και ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, σχεδόν τα διπλάσια από όσα θα καταβληθούν στον κ. Νικηταρά για αντίστοιχο διάστημα στη δική του θητεία.

Οι αριθμοί λοιπόν είναι αμείλικτοι, όπως και η πραγματικότητα.

Πολύ περισσότερο, όταν 3 χρόνια έως τώρα, δεν έδωσε την απάντηση που οφείλει ως πολιτικός άνδρας στην κωακή κοινωνία, για το πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ του έκλεψαν από το χρηματοκιβώτιο του, λίγες μόλις ώρες αφού παρέδωσε ως δήμαρχος.

Το να δηλώνει ότι αυτά θα τα δείξει η δικαιοσύνη, όταν περάσουν προφανώς πολλά χρόνια, δεν τον τιμά.

Οφείλει πολιτικά να απαντήσει, με πειστικό τρόπο.

 

Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάτι πρέπει να πει για να δηλώσει την ύπαρξη της παράταξης του και ξεχνάει όπως λέει και ο σοφός λαός ότι»η καμήλα δεν βλέπει την καμπούρα της βλέπει των άλλων!!!!!»

  2. Επι της ουσίας κύριοι,κανείς δεν είπε να μείνει ο οργανισμός από γραφική ύλη ….διαγωνισμό γιατί δεν κάνατε; Νόμιμο είναι αλλά ηθικό είναι; Γιατι δεν δώσατε τη δυνατότητα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε να πάρουν μέρος και άλλοι επιχειρηματίες του νησιού σε διαγωνισμό;
    Και πάλι κερδισμένος θα έβγαινε ο οργανισμός ….αλλά δυστυχώς αυτή είναι η τακτική σας.
    ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ …..και τα χρήματα είναι για κάποιο σκοπό …τραγικό….όποιος κατάλαβε κατάλαβε

  3. Οφείλει 35.999 ευρώ ο ΔΟΠΑΒΣ ΚΩ σε συνεργάτες? Για να αναλάβει την ////////οκ………είναι
    αλήθεια ότι μαζέψατε αποδ και κει για να λάβει ενημερότητα ο προαναφερόμενος?
    Αυτές είναι οι ΝΤΡΟΠΕΣ δήμαρχε ,κ.Χατζηχριστοφή και κ. Βλάχου!!!!Όλα με αποδείξεις θα βγούν στον αέρα
    όταν είναι κατάλληλη στιγή!!!! Οχι μόνο κοψιμιός αλλά και κλεψιμιός!!Έρχεται το πολιτικό σας τέλος!!!!

  4. Πολύ σωστά μιλάτε αλλά και το ν…..γραφείο και το γραφείο ε////// δεν πάνε πίσω απευθείας αναθέσεις Πίο πολλές από όλοι την Ελλάδα και η μεν και η δεν όλοιε το μέλι

  5. Ποιός είναι ο «πολιτικός»και ποιός «ο άντρας»??? έτσι είναι οι» πολιτικοί»ή μήπως έτσι είναι οι «άντρες». ?? Ένας σκύλος που γαβγίζει, δαγκώνει ακόμα και τα χέρια που τον»χάιδεψαν», έμαθε να»καταπίνει » ότι γουστάρει και να»χρησιμοποιεί » την…………………………………

  6. Το μεγάλο φαγοπότι,η πάλαι ποτέ τακτική των σάπιων»ιδεολόγων» σοσιαλιστών, η κατάρα που φόρτωσαν στις πλάτες ενός ολόκληρου λαού. Παιδάκι που έμαθε καλά το μάθημα του, όχι μόνο αποστηθιζε αλλά αφομοιωνε και έκανε πράξη όλη αυτή την»σαπιλα » ο πιο καλός ο μαθητής. Έχει όμως και μια παροιμία που λέει ότι αν δεν το χει η Κούτρα σου δεν κατεβάζεις ψείρες. Αυτός ο Μέγας (μη χ@σω) πολιτικός (μη ξαναχ@σω) «άντρας «(ουπς μου φύγανε) μας ψειριασε μας ψωριασε μας ρήμαξε και έχει μούτρα να κουνά και δάχτυλο! Μα δε βρίσκεται ένας να του πει πού να///////////////////////

  7. Που εισαι ακη να δεις?
    Η καιλη στο τετραγωνο, εχουν μουτρα και μιλουν.
    Σκουληκι θα σε λιωσω.

  8. Ξερετε πολλους που εχουν τοσα………….? Εγω ξερω τον ακη την καιλη και το δικο μας τον λεβεντη!!!!

  9. Δεν έχω ακούσει 4 χρόνια που είστε δήμαρχος μα αναφέρετε κάτι παράνομο για Τον Κυριτση έτσι είναι;Αν υπάρχει και το καλύψατε είστε ένοχος.Δεύτερο για το μισθο δεν είπε κανείς ότι είναι παράνομος και σωστά ίσως είναι για τον πρόεδρο σε τέτοιες εταιρίες 1000.Νόμιμο.Το καλό είναι ότι δεν λέει πουθενα ότι πρόεδρος θα είναι ο Δήμαρχος να αυξάνει το μισθο του.Καταλαβαίνετε το θέμα;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ