Τα παράπονα των επιχειρηματιών της εφετινής τουριστικής σαιζόν, από την πληθώρα των τουριστών | Γράφει η Ξανθίππη Αγρέλλη

38
16325
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

Τα παράπονα των επιχειρηματιών της εφετινής τουριστικής σαιζόν, από την πληθώρα των  τουριστών

 

(Γράφει η Ξανθίππη Αγρέλλη) -21/9/2022

 

Πολλά τα παράπονα που συγκεντρώσαμε εφέτος για  τους επισκέπτες του νησιού μας. Τα ίδια παράπονα ακούγονται  στην Ιταλία, στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, όπου οι άνθρωποι έχουν αγανακτήσει, με την επέλαση των Βορείων και ‘αγρίων’.

Τώρα με τις κάμερες ασφαλείας, σε Ξενοδοχεία και καταστήματα, όλα καταγράφονται με κάθε λεπτομέρεια.

Γιατί ο πελάτης μπορεί να έχει πάντα δίκιο, αλλά υπάρχει και το δίκιο των σκληρά εργαζομένων. Σαν φιλήσυχοι και φιλόξενοι,  εργαζόμενοι κάτοικοι του πανέμορφου νησιού μας ανεχθήκαμε πολλά και καθημερινά ανεχόμαστε περισσότερα, από τους περιηγητές κάθε είδους φυλής και κουλτούρας.

Εκτός από την παρουσία  των τουριστικών τραινακιών, που παρακωλύουν την κυκλοφορία, κάνοντας τους δρόμους ασφυκτικά  μπλοκαρισμένους, έχουμε και τα κάθε είδους ενοικιαζόμενα μεγάλα και μικρά οχήματα, όπως ‘γουρούνες’, ‘μπάγκι’ κλπ, που συνεχώς προκαλούν ατυχήματα και εμφράγματα στους δρόμους.  Είναι πολλά τα προβλήματα και  από  τους στενούς ποδηλατοδρόμους, που θέτουν σε κίνδυνο πεζούς, ποδηλάτες  και μικρά παιδιά, αφού οι ποδηλάτες τρέχουν πολύ και μάλιστα απρόσεκτα σε διαβάσεις και διασταυρώσεις δρόμων, ιδίως  κάτω από την γέφυρα της Λεωφόρου των Φοινίκων. Επίσης  οι ποδηλάτες, ξεπετιούνται από παντού, παραβιάζουν τους μονόδρομους, δεν σέβονται τον κόκκινο σηματοδότη, τα ‘stop’ και γενικά  τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Το ίδιο κάνουν, μερικοί απρόσεκτοι  νέοι και με τα διαθέσιμα πατίνια. Έτσι  έχουμε ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο με ποδήλατα, μηχανάκια, λεωφορεία τουριστικά και  αστικά, ταξί και ιδιωτικά οχήματα, σε μια στενάχωρη νησιώτικη πόλη.                                   Όσο για τους φωτεινούς σηματοδότες, τους ρυθμιστές της κυκλοφορίας, αυτοί   λειτουργούν όποτε ‘θέλουν’.

Από τα καταστήματα, συγκεντρώσαμε τα παρακάτω παράπονα.                     Οι τουρίστες  όταν μπαίνουν στα εποχιακά μαγαζιά, που έχουν κύκλο εργασιών πέντε μήνες και πληρώνουν μεγάλη φορολογία,  θεωρούν τους καταστηματάρχες και τους υπαλλήλους δούλους τους.

Σαφέστερα, κρατούν το κινητό τηλέφωνο  και φωτογραφίζουν τις  τιμές των αγαθών και αναψυκτικών, μήπως και πετύχουν αλλού κανένα πεντάλεπτο φθηνότερα. Αυτή την προσβλητική συμπεριφορά, την έχουν κάνει συνήθεια.

Ζητούν έκπτωση και παζάρια, λες και βρίσκονται στην Ανατολίτικη λαϊκή αγορά του ‘Αχαλίλη’ και όχι σε τουριστικά εποχιακά μαγαζιά. Πολλοί από αυτούς δεν έχουν την οικονομική άνεση να ψωνίσουν, αφού έρχονται με τουριστικά κουπόνια και κρατικές επιδοτήσεις, για αυτό και  μοιράζονται ένα αναψυκτικό ή ένα νερό, δυο -τρία άτομα.

Αφού ανακατέψουν τα ράφια,  παρατάνε  ευαίσθητα προϊόντα,  όπως σαλάμια, βούτυρα, τυριά, παγωτά,  όπου θέλουν  εκτός των ψυγείων, αν διαπιστώσουν ότι δεν τους φθάνουν τα χρήματα. Μερικές  φορές δε, τρώνε κρυφά τα κρουασάν και τις σοκολάτες και αφήνουν τα άδεια χαρτιά στο ράφι. Είναι αγενείς και  δεν ζητάνε ποτέ ένα προϊόν  που δεν το βλέπουν και μετά απαιτούν, γιατί δεν το βρήκαν. Όταν  προσφερθεί   ο υπάλληλος να τους βοηθήσει, δεν του δίνουν σημασία, τον στραβοκοιτάζουν και φέρονται  ενοχλημένοι, επιθετικοί και απρεπείς.

Χρησιμοποιούν την τουαλέτα, όσων καταστημάτων τους την διαθέτουν και μετά την αφήνουν σε βρώμικη και άθλια κατάσταση.

Κλέβουν τα αντηλιακά και βάζουν στη θέση τους, τα δικά τους άδεια μπουκάλια, ή  αντικαθιστούν τα παλιά γυαλιά τους με κλεμμένα καινούργια.

Επίσης κλέβουν μαζί με αναπτήρες και μικροαντικείμενα, τους χάρτες, τα περιοδικά και τις εφημερίδες  και όταν ο υπάλληλος τους ρωτήσει αν τα πλήρωσαν, ισχυρίζονται ότι τα είχαν πάρει από άλλο διπλανό κατάστημα.

Φέρονται με απρέπεια στα καταστήματα, εκδηλώνοντας ζωώδεις και επαίσχυντες, ανάρμοστες συμπεριφορές.  Στο ταμείο καπνίζουν παρά τις συστάσεις του καταστηματάρχη, βήχουν φταρνίζονται, φτύνουν και ‘αερίζονται’ με περισσή απρέπεια.  Δεν δέχονται να καταβάλουν το τίμημα της πλαστικής σακούλας, αν και ο καταστηματάρχης τους λέει πως αυτό αποδίδεται στο Κράτος και είναι οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.          Επίσης  λόγω της θανατηφόρας, Παγκόσμιας Πανδημίας, πολλοί δεν τηρούσαν τα μετρά προστασίας, όπως μάσκες, απολυμαντικό, σειρά προτεραιότητας και αναμονής.  Νευριάζουν όταν αποδειχθεί ότι η πιστωτική τους  κάρτα  είναι άδεια, την οποία επιχειρούν με πονηριά να περάσουν. Επίσης  προσπαθούν να πληρώσουν με  χαρτονομίσματα αμφιβόλου προέλευσης, πλαστά ή κάλπικα κέρματα.

Αν δεν τους επιστρέψουν πίσω ένα σωσίβιο που οι ίδιοι κρατούσαν τόσες μέρες και το τρύπησαν ή ένα άλλο αγαθό, που το φέρνουν μετά από πολλές ημέρες, αρχίζουν να βρίζουν στη γλώσσα τους. Πολλές φορές δεν  κρατάνε την σειρά προτεραιότητας στο ταμείο, φορτώνουν τον πάγκο με διάφορα ψώνια και μπερδεύουν τους υπόλοιπους πελάτες και τον ταμία.  Πετάνε σε δρόμους, σε  αυλές, σε  πάρκα, σε μαγαζιά και σε ανοιχτούς χώρους, από αποτσίγαρα, μέχρι άδεια μπουκάλια νερού, μπύρας, κουτιά αναψυκτικών  και πλήθος πλαστικών, χωρίς να χρησιμοποιούν τους ανάλογους κάδους απορριμμάτων, που βρίσκονται παντού. Την  ίδια συμπεριφορά έχουν και στην  παραλία, αφήνοντας μικρούς σκουπιδότοπους. Όταν μεθύσουν φέρονται σαν ζώα, αφοδεύουν παντού, κάνουν εξαγωγές εμετού όπου βρουν,  και κάνουν μεγάλη φασαρία με φωνές και καυγάδες,  τις ώρες κοινής ησυχίας. Επίσης,  δεν σέβονται στον χώρο της πισίνας και  τους άλλους λουόμενους τουρίστες.

Όσο για την εμφάνιση,  είναι σαν να βγήκαν από τις πρωτόγονες φυλές του Αμαζονίου. Φορτωμένοι με τρομακτικά τατουάζ, κατατρυπημένοι παντού,  μερικοί  βυθισμένοι στις ‘ουσίες και στα οινοπνεύματα’,  κυκλοφορούν αλλοπρόσαλλοι,  πολύ βρώμικοι και κακοντυμένοι. Ελάχιστοι είναι αυτοί που προσέχουν την συμπεριφορά και την εμφάνιση τους.

Στα Ξενοδοχεία και στα Ενοικιαζόμενα δωμάτια,  στρώνουν τα σεντόνια κάτω και τα λερώνουν, πετάνε πλήθος σκουπίδια, χάπια, βρώμικα εσώρουχα, και χρησιμοποιημένα προφυλακτικά,  κάτω από τα κρεβάτια, αντί να τα ρίχνουν στην τουαλέτα, αδιαφορώντας για τον κόπο που καθημερινά κάνουν οι καθαρίστριες,  για να τους παραδώσουν πεντακάθαρα και τακτοποιημένα τα δωμάτια. Άραγε στο σπίτι τους έτσι συμπεριφέρονται;

Αυτά λοιπόν είναι μερικά από τα παράπονα και σε γενικές γραμμές αυτό είναι το προφίλ των  Ευρωπαίων και άλλων τουριστών, μέσα από τα παράπονα που συγκεντρώσαμε, των καταστηματαρχών και των  Ξενοδοχειακών καταλυμάτων. Αψευδείς μάρτυρες, οι κάμερες ασφαλείας. Αλλά και από τους φίλους οδηγούς Λεωφορείων και Ταξί, ακούσαμε πολλά παράπονα, ιδίως σε θέματα κυκλοφορίας, συμπεριφοράς, καθαριότητας, εμφάνισης  και χειρισμού σκουπιδιών.

Τα συμπεράσματα δικά σας. Πολιτισμένος δεν λέγεσαι επειδή με λιγοστά χρήματα, πήρες  το φθηνό Αεροπορικό εισιτήριο, έκλεισες ένα οικονομικό δωμάτιο  σε ‘all inclusive’ Ξενοδοχείο και ουσιαστικά άφραγκος, παριστάνεις  τον τουρίστα.  Αλλά  γιατί έχεις πολιτισμένη, ευπρεπή και ανθρώπινη συμπεριφορά.  Γιατί είσαι ευπαρουσίαστος και ευγενικός, εκπροσωπώντας την  Ευρωπαϊκή ή άλλη χώρα σου, από  όπου και αν προέρχεσαι και κυρίως σέβεσαι την φιλόξενη χώρα που επισκέπτεσαι.

Βέβαια  υπάρχουν και οι λαμπρές εξαιρέσεις πολιτισμένων τουριστών, με αξιοπρέπεια και με σωστή τουριστική συμπεριφορά και συνείδηση.

Εμείς να πούμε ως επίλογο ‘και τα καλά δεχόμενα και τα κακά, ‘ουδέν καλόν αμιγές κακού’ (όπως έλεγαν και οι Αρχαίοι Έλληνες, σοφοί πρόγονοί μας.) Ο Τουρισμός είναι   μια ‘δουλειά,’ που από αυτήν ζει σχεδόν όλο το νησί και αποτελεί την ναυαρχίδα, της Τοπικής και Εθνικής οικονομίας μας.

Ξανθίππη Αγρέλλη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

38 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η κάθε χώρα έχει τους τουρίστες που της αξίζουν. Και πάλι καλά να λέτε και λίγα γίνονται στη γυφτορωμιοσύνη. Εδώ η πλειονότητα των ρωμιών δεν σέβεται τίποτα πέρα από την ιδιοκτησία του και το προσωπικό όφελος, γιατί περιμένετε να σας σεβαστούν οι αλλοδαποί; Όταν και εσείς συμπεριφέρεστε με τη λογική των μεταναστών, ότι αρπάξουμε, ότι βγάλουμε και χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης. Η ρωμιοσύνη ήταν, είναι και θα είναι ένα προτεκτοράτο των δυνάμεων της Δύσης, οπότε λογικό οι τουρίστες να επιδεικνύουν ανάλογες συμπεριφορές στους υποτελείς τους. Πάρτε το χαμπάρι, για τους περισσότερους τουρίστες εκ βορρά, είστε οι αιώνιοι σερβιτόροι τους που τυχαίνει να υπάρχετε σε ένα μέρος με καλό κλίμα, ήλιο και αμέτρητες παραλίες. Και όλοι τα στραβά μάτια κάνετε σε αυτές τις συμπεριφορές, αρκεί να βγαίνει το χρήμα. Η αναρχία καλά κρατεί, και που’ σαι ακόμα.

 2. Και λίγα εχουν αναφερθεί αυτό το τουριστικό προϊόν είναι ότι χειρότερο ειπαρχει στην Ευρώπη δυστυχώς κάποιοι δεχτηκανε αυτα τα όμορφα νησιά μας να δέχονται τέτοιου είδους ανθρώπων είναι κροιμα

 3. Έχετε σοβαρό πρόβλημα με τους κατοίκους της Βόρειας Ευρώπης;Τους φίλους της χώρας μας που φέτος ειδικά βοήθησαν να αντέξουμε στα προβλήματα που έφερε ο πόλεμος;Γιατί;Έχετε κάποιο παράδειγμα να μας πητε που ξέφυγαν η μιλάτε γενικά;Εγώ που ασχολουμε με τον τουρισμό ,ειδικά φέτος δεν άκουσα ΚΑΝΕΝΑ σοβαρό πρόβλημα στο νησί.Ναι σε πολλά είναι έτη φωτός πρην από εμάς.Αυτό σας χαλάει;Σας ενοχλεί η σύγκριση;Τοτς πραγματικούς Έλληνες δεν τους ενοχλεί καμία σύγκριση.Είναι κουραστικό μα αναφέρονται κάποιοι για το ποσό καλοί είναι οι Έλληνες.Ναθ κάποιοι που έζησαν στα ίδια μέρη με εμάς πρην χιλιάδες χρόνια ήταν σπουδαίοι άνθρωποι.Τι σχέση έχουν οι σημερινοί με αυτούς;Τέλος,πέστε και ένα ευχαριστώ που μας τιμούν και ερχοντε εδώ να περάσουν τις διακοπές τους και να αφήσουν τα λεφτά τους εδώ.Να σώσουν δουλειές και να μας δώσουν την ευκαιρία να τους δείξουμε τη χώρα μας και να την αγαπήσουν περισσότερο. και Απεναντυ την ίδια θάλασσα και ήλιο έχουν.Τώρα αν δεν πήραν τα τουριστικά «κινεζικά στη πλειοψηφία»εμπορεύματα κάποιων μήπως δεν φταίνε αυτοί;Όλα τα σωστά μαγαζιά στο νησί δούλεψαν φέτος.

 4. Θα συμφωνήσω με την miranta. Ναι μεν υπάρχουν αυτά που περιγράφετε αλλά είναι μικρό το ποσοστό. Γενικά δεν έχουμε να κάνουμε με ζώα. Άνθρωποι είναι και καταλαβαίνουν. Και αυτό το ότι θεωρούν τους εργαζόμενους δούλους, αυτό και αν είναι υπερβολή.

  • Δεν απαντώ στην πατσαβούρα,που η σχέση της με τον τουρισμό είναι παρόμοια με την

   ..σχέση χρυσόψαρου και γεωμετρίας.
   Πράγματα γνωστά σε όλους.αυτη η συμπεριφορά έχει σχέση με την εικόνα που έχουν για την χώρα μας.
   Φυσικά είναι πολύ λίγα σ αυτά που γίνονται μετά τις 12…
   Είναι δυνατόν χωρίς να έχεις τέτοια εμπειρία,να λες για υπερβολές και να διαψεύδεις τον αρθρογράφο,εσύ που πριν μια εβδομάδα έλεγες ότι η Κως έχει γεμίσει με καινούργια αμάξια,άρα τα οικονομάνε όλοι..ζεις εδώ φίλε μου; ξέρεις πόσοι απλήρωτοι λογαριασμοί παροχών ενέργειας είναι σε διακανονισμό;πόσες εντολές διακοπής ρεύματος έχουν δρομολογηθεί;
   Είσαι ο ίδιος που δεν απαντάς όταν σε ρωτούν για την διαφθορά και την φοροδιαφυγή..
   Αλλά η σχέση σου είναι τέτοια που δεν ξέρεις τα βασικά και ότι αυτά που λέει αποδεικνύονται…
   Δεν ρωτάς ρεσεψιόνιστ;καλά το μύδι λέει τα δικά της,αλλά εσύ γιατί δεν πας σε κάποιον φίλο σου που δουλεύει σε τουριστικό χώρο να τον ρωτήσεις.
   Φέτος ο όρος που επικράτησε είναι το Travelling Revenge, παγκοσμίως.
   Στο μέρος που εργάζομαι έχω καταγράψει εφτά ξυλοδαρμούς ανδρών στις συζύγους τους..το θέμα με τις γουρούνες δεν το βλέπεις;υπερβολή είναι να οδηγείς τύφλα;

  • Πώς είναι δυνατόν στις χώρες προέλευσης των τουριστών μας να έχουν θέματα με την συμπεριφορά τους

   και να αναρτούν κάποιοι που οι γυναίκες τους και τα παιδιά τους είναι από εκεί και εδώ να τα βλέπουν όλα τέλεια.
   Και καλά το βλήτο,αλλά εσύ που κάνεις και τον ενημερωμένο..
   Αυτό τι είναι;
   https://www.ad.nl/binnenland/texel-helemaal-klaar-met-asociale-en-boze-toeristen-laat-je-ellende-thuis~a5fe3f9c/?utm_source=whatsapp&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web.

   Βάλτο μετάφραση.

  • Αυτά που καταγγέλλουν οι συμπολίτες σου είναι φαντασίες;
   Αυτά τα περιστατικά με τις πλύσεις στομάχου στα Νοσοκομεία είναι ψέμμα;
   Πηγές σ ένα μπιτς μπαρ ,,,,,,,,,,,,,,,μετά που σκοτεινιάζει να δεις με τα μάτια σου, ότι μετά από κάποια ούζα οδηγούν…

 5. Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει. Αγαπητή Μιραντα ζήσαμε στα ενοικιαζόμενα δωμάτια μας και στο κατάστημα μας ό.τι ακριβώς περιγράφουμε.τα ίδια παράπονα μας είπαν πολλοί τουριστικοί επιχειρηματίες που τα έζησαν και μας σύστησαν να τα αναδείξουμε. Στο επόμενο άρθρο θα πούμε και τα παράπονα των ξενων περιηγητών. Έχουν κάνει και πολύ χειρότερα ίσως εσείς να μην τα ζήσατε και είστε πιο τυχερή.

 6. ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ, ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ, ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΦΥΛΑΚΗ; ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ; ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ.

  • Έχει πελάτες που κάνουν στον τόπο μας ότι δεν κάνουν στην πατρίδα τους..το κράτος έχει υπογράψει μνημόνια κατανόησης και όλοι προστατεύουν τους προβληματικούς και ταραξίες,ειδικά όμως οι πράκτορες.
   Σε κεντρικό ξενοδοχείο πελάτες πετούσαν αντικείμενα σε περαστικούς και μάλιστα έπεσε κάποιος απ’ το μηχανάκι και χτύπησε σε κολώνα ..οι ξεναγοί τα κάλυψαν,ουτε ban δεν δόθηκε… γιατί όλο αυτό με το νοσοκομείο; ξέρετε πόσα περιστατικά έχει καθημερινά;τίποτα δεν μαθαίνεται… καρδιακά, δηλητηριάσεις , κονβιντ, κατάγματα, τρακαρίσματα,’ηλιάσεις’,πτώσεις σε σκάλες… έπρεπε να έχουμε νοσοκομείο,ούτε το 1/1000 δεν γνωστοποιείται..θησαυρίζουν κάποιοι…
   Όλα αυτά αποτελούν την τοπική διαφθορά και διαπλοκή.το να κατευθύνει ο ξεναγός απ τον information που θα πάει ο πελάτης να φάει, ποδήλατα, ενοικιάσεις, τατουάζ,σπορ, εκδρομές, τεράστιο μαύρο χρήμα.

  • Ας θυμηθεί κάποιος το 2017-19 τι παγκόσμιος σάλος έγινε με τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης.. απίστευτες εικόνες με Αυστραλέζα που γονάτισε άμοιρο ζώο και ο συνοδός το κτυπούσε.πλακατ σε αεροδρόμια κ.λ.π.,αλλά σταμάτησε όλο αυτό, γιατί;;;
   Το καλοκαίρι πολλοί πελάτες που έκλεισαν διακοπές με ,booking.com,στον φάκελο της καθημερινής με αποδείξεις, στοιχεία κράτησης,έκαναν παράπονα γιατί έκλειναν Σέριφο και επειδή ήταν over ,τους έστελναν Μήλο..η εταιρεία δεν έχει ξεναγό στο νησί,ακόμα και φωτιά να βάλει κάποιος στο δωμάτιο,δεν τον πετάνε έξω,ενώ το γραφείο είναι Λονδίνο και απειλούν με σχόλια.
   Ένας βρόγχος είναι που μας κρατούν ομήρους με τα σχόλια,αλλά εμείς δεν μπορούμε ούτε ν αμυνθούμε.
   Καλοκαίρι μια πελάτης υπό την επήρεια ναρκωτικών δεν ήξερε σε ποιο όροφο μένει ,σε ποιο δωμάτιο και είχε και γκόμενους μαζί…της έγινε παρατήρηση και αυτή έγραψε τα χειρότερα,ούτε να υπερασπιστεί κάποιος τον υπάλληλο…

  • Η δουλοπρέπεια που δείχνουμε,όχι παρέχοντας υπηρεσίες,αλλά στήνοντας'''''''

   φέρνει αυτά τα αποτελέσματα και βέβαια κάποιες υπηρεσίες είναι πολύ χαμηλού επιπέδου,έχει πεντάστερο Αφρικανό που δεν πλένεται και θέλει ψηλή βαθμολογία,ενώ οι μπόμπες υπολογισμένα σε 35.000 φιάλες ‘βαρελίσιου’ ημερησίως είναι κίνδυνος για σοβαρά ατυχήματα.
   Τα καμάκια,οι σερβιτόροι που δουλεύουν είναι Αλβανοί, Βαλκάνιοι, επειδή δεν αντέχει κάποιος τέτοια ωράρια…η επαφή με τον πελάτη σε καφετέρια ΄΄΄΄΄΄ να εξαρτάται απ’ τις γνώσεις του καμακιού που μεταδίδει σαχλαμάρες,(αξέχαστο παράδειγμα η φημολογία το 2017 ότι επίκειται σεισμός 9 Ρίχτερ από βλάκα Αλβανό,που έκανε ολόκληρο γκρουπ να φύγει)…
   Το κράτος όπως το είπες που είναι; χρειάζονται σεμινάρια, εργασιακές συνθήκες ανθρώπινες,όχι όπως φέτος που δούλευαν άρρωστοι με πυρετό χωρίς ρεπό…
   Σε λίγες γραμμές αυτά και μην ακούτε Μιραντες και πανηλίθιους, άσχετους.

 7. ..συχνά στήνονται οι τροχονόμοι κ.λ.π. για έλεγχο, σταματούν κάτι μηχανάκια για έλεγχο,τους μιλούν δυνατά,ενώ ακριβώς δίπλα παρκάρουν το ενοικιαζόμενο δύο Ολλανδοί, ακριβώς πάνω στην στάση λεωφορείου και βγαίνουν έξω τύφλα!!!!!!
  Δυστυχώς η άνιση συμπεριφορά των αρχών στον έλεγχο ξένων και ημεδαπών εγκυμονεί κινδύνους…τα έχουμε πει,ας πάει κάποιος μια βόλτα Ασκληπιείο το απόγευμα μετά το σαφάρι,να δείτε τι κάνουν στο πάρκινγκ.
  Πριν λίγες βδομάδες περνώντας από εκεί βλέπω 4 Ολλανδούς να πηδούν μέσα στο Ασκληπιείο..ήταν ακόμα ημέρα,αλλά είχε κλείσει ο αρχαιολογικός χώρος..τους ρώτησα γιατί το κάνουν και μου λέει ο ένας που ήταν μιγάς ότι αφού είναι κλειστά δεν είχαν άλλη μέρα,ήταν η τελευταία και έπρεπε να το δουν..στην ερώτηση ότι νυχτώνει,μου απαντούν ότι …dont care,we have light…η αστυνομία ακόμα έρχεται…
  Αυτά..αλλά θα μπορούσα να γράψω για ημέρες… παρόμοια.

 8. Miranda den eheis mou fenaite tin paramikri idea tou ti simaine tourismos sto Nisi afto merika hronia prin…..Tote ipirhan touristes ek tou galikou «tour»…..Twra yparhoun (episkeptes) ek tou Italikou(Cavaletta)

 9. Έτσι είναι σε γενικές γραμμές και θα χειροτερεύει.
  Αν η καθαρίστρια έπαιρνε €2000 μηνιάτικο , ο οδηγός λεωφορείου 3000€ ,κλπ κλπ, δεν θα πουλούσαν σχεδόν τσάμπα τα τουριστικά πακέτα στους ασπρουλιάρηδες.
  Αν ο Έλληνας ψάξει για δωμάτιο τον χρεώνουν την ημέρα αυτό που ο τουρ οπερέιτορ πληρώνει για 10 μέρες .
  Μαζεύουν σαβούρα , προσφέρουν πολλά στη σαβούρα και πηδάνε τον εργαζόμενο για να βγάλουν κέρδος.
  Δεν είμαι ΚΚΕ αλλά μια χαρά είναι το σύνθημά του :
  Εργάτη , χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά!!!
  Μακάρι να ξυπνήσουν και να χορέψουν στο ταψί τα βρυκολιασμένα και αποκτηνωμένα αφεντικά .
  Κάτι έγινε φέτος αλλά η ρουφιανιά , η κακομοιριά και ο ραγιαδισμός των σκλάβων …καλά κρατεί.

  • Ποτε εβρισε η Μιραντα την κυρια Ξανθιππη? Ουτε ενα υβριστικο σχολιο δε θα βρεις προς το προσωπο της κυριας Ξανθιππης. Αλλο να διαφωνεις κι αλλο να βριζεις. Οτι θελετε καταλαβαινετε μερικοι. Καλα μου το λεγε ενας σοφος ανθρωπος. Αλλος ακουει αυτο που καταλαβαινει κι αλλος καταλαβαινει αυτο που ακουει.

 10. Για τρίτη φορά, χθες βγαίνοντας από την Πίνδου δεξιά, πέφτω πανω σε καμιά δεκαριά ποδηλάτες, επισκέπτες, να κατεβαίνουν ΑΝΑΠΟΔΑ την Μεγ. Αλεξάνδρου προς το λιμάνι!!! Το ξαναέγραψα πριν μερικές ημέρες. Να κάτσουν ο Δήμος και οι «ποδηλατάδες» και με την χορηγία άλλων επιχειρηματιών, να φτιάξουν ένα έντυπο χάρτη με τους ποδηλατόδρομους του νησιού. Όταν ενοικιάζουν τα ποδήλατα να τους τον δίνουν με την παράκληση να τον ακολουθούν. Βέβαια υπάρχει και η ατομική ευθύνη του κάθε ενός.

 11. Αν διαβασεις τα σχολια και τις βρισιες εδω,απορω που ακομα ερχοντε τουριστες σε τετοιο τοπο.Ναι κυριοι εχω διαφερετικη γνωμη και αποψη απο εσας.Γιατι με βριζετε;Εγω απλα καποιες φορες λεω ορισμενους ανωνυμους φασιστες οπως ειναι μιας και υποστηριζουν κομματα που αυτα εχουν σαν πρωτυπα.Τους αρεσει να τους λενε εθνικιστες αλλα δεν τους αρεσει το Ναζιστες …ας κανουν απλα μια μεταφραση στο google.Ακομα αντρακια καποιους αλλους αφου δεν χρεισιμοποιουν ενα σταθερο nick κρυβοντε οπως οι προγονοι της ΧΑ.Προσωπικα δεν εχω βρισει κανενα ουτε εδω ουτε πουθενα.Καποιοι με λενε αντρα λες και ειναι προβλημα αν ημουν να εβαζα αντρικο ονομα.Κερδιζω κατι;Μηπως δεν βριζετε γυναικες;Αληθεια γιατι κρυβεστε και δεν λετε το κομμα σας σαν εμενα;Δεν ξερω κανενα Συριζαιο ,Πασοκο η ΚΚΕ να ντρεποντε να το πουν.Οποτε ευκολα ο καθενας καταλαβαινει τι υποστηριζετε.

  • Έξι μήνες προσβάλεις,βάζεις ταμπέλες, βρίζεις τους άλλους με επιθετικούς προσδιορισμούς που παραπέμπουν σε καθεστώτα μοναρχίας και φασισμού χωρίς να τους ξέρεις.
   Το χειρότερο όμως που κάνεις είναι που δεν επιτρέπεις στον άλλο να πει την γνώμη του,πας και απαντάς σε κάθε σχόλιο που πιστεύει κάτι άλλο από σένα ξεχωριστά!!!,στην γλώσσα του Δημοσίου Διαλόγου λέγεται quote ,θες να τον συνετίσεις,να τον ακυρώσεις,να τον βγάλεις λάθος,να τον διαψεύσεις.. δυστυχώς για σένα και τους βλάκες που σε σιγοντάρουν,το aegeanews έχει αρχείο,έχει ψαχτήρι, αναζήτηση και όλα τα σχόλια μπορούν να ξαναδιαβαστούν.
   Όλοι τα έχουν μαζί σου, επειδή πας να τους καπελώσεις,μήπως νομίζεις ότι σου ανήκει το φόρουμ, ότι το αγόρασες;ή ότι όλοι πρέπει να στέκονται σούζα και να γράφουν ότι πιστεύεις.. ΣΤΑΜΆΤΉΣΕ να γράφεις πάνω στους άλλους.να απαντάς στον καθένα ξεχωριστά.
   Αυτό που κάνεις είναι φασιστικό εσύ και το ‘ουστ κοπρόσκυλα ‘ και ηλίθιο.
   Άσε τον άλλο να γράψει ότι θέλει,είναι η αρχή της ελευθερίας του λόγου,που έχεις μαύρα μεσάνυχτα ….
   Γράψε ότι θες, φτάνει όχι πάνω στο άλλο.

 12. Κυρια Αγρελη δηλαδη πιστευετε οτι η σαιζον φετος ηταν κακη;Οτι οι εργαζομενοι που με ενδιαφερει μιας και ειμαι και εγω πρωτα και οι επιχηρεισεις Ξενοδοχεια κλπ,πηγαν ασχημα;Δεν ξερω τι δουλεια κανετε η τι πουλατε αλλα μαλλον μενουμε σε αλλο νησι.Εξαλου δεν εχω διαβασει ποτε κατι θετικο για καποιον που δεν ειναι Ελληνας απο εσας η κατι που να παει καλα στη χωρα.Τελος δεν ειναι προσωπικο αν απανταω στα αθρα σας.Σε ολα απ[ανταω που δεν συμφωνω .Εκτος αν σας αρεσει να πητε στο Γιαννη να περναει μονο οσους λενε μπραβο απο κατω.

 13. ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΦΕΤΙΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΔΥΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΜΑΣΤΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΛΑ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΔΩ ΙΣΧΥΕΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΚΑΙ Η ΠΙΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΧΟΡΤΑΤΟΣ

 14. Δεν επιτρέπεται με τόση μπόμπα και ναρκωτικά να μην υπάρχουν

  5-6 περιπολικά να ελέγχουν Ευρωπαίους που έχουν ξεφύγει,που κάνουν ομαδικά όργια,που κάνουν μπάνιο,που προκαλούν φθορές,που σπάνε,που μπαίνουν σε αρχαιολογικούς χώρους,δεν γίνεται να περνούν από μαγαζί και να κλέβουν παγωτά, πετσέτες, τσίκλες,δεν γίνεται αυτό με την άγρα πελατών,με τα σκληρά ναρκωτικά στα θερμά μετά τις 12,με πρόσφυγες που το πρωί πάνε σχολείο,αλλά τις νύχτες περιπολούν παραλίες (μιλώ για τους δήθεν ανήλικους που μένουν απέναντι στην Λάμπη),με ζητιάνους, Ρομά που περνούν και φορτώνουν πραμάτιες από μπιτς μπαρ ,ούτε με τους Έλληνες, Βαλκάνιους που πάνε παραλίες και αφήνουν 15 γόπες ο καθένας.
  Πώς θα γίνουμε ποιοτικός προορισμός έτσι;;

 15. Για ρωτήστε όλους τους εμπλεκόμενους επί 30ετίας φωστήρες του τουρισμού να μας πουν κι αυτοί τί φταίει.

 16. φιλε μιραντο…εισαι ενας ασχετος των ασχετων…ω ασχετος…ολα οσα λες..στα λενε οι γονεις σου..οταν μεγαλωσεις και δεις την ζωη αλλιως ..θα ξυοπνησεις εκει γυρω στα 60 κοιμισμενε..πριν συνταξιοδοτηθεις

  • Reception δουλεύω και η φετινή χρόνια είναι η καλύτερη όλα αυτά τα χρόνια που δουλεύω και σε ποιότητα ανθρώπων και ποσότητα και σε συνθήκες και αμοιβές των εργαζομενων και για τα αφεντικά.Δεν μιλάω μόνο για το δικό μας ξενοδοχείο με όσους συναδέλφους το ίδιο λένε.Αλήθεια ζούσατε στη Ξω τα προηγούμενα χρόνια και ήταν καλύτερα;Αας λείπουν αυτές οι ομάδες των Σκανδιναβών που έκαναν τότε στα μπαρ;Όσοι είναι σωστοί επαγγελματίες φέτος δούλεψαν και δουλεύουν ακόμα Καλα.Γιατί σας χαλάει;

 17. εχεις συναντησει βρε ελλεινο μιραντοειδες..οελατες εβραιους αγγλους ..ποτε

  εχεις καθαρισει περιτωματα απο τοιχους ..σαν να τους ζωγραφιζαν..?στην ερωτηση γιατι το κανουν…»for fun..»..ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΓΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ. ΠΟ Υ Θ Ε Ν Α .ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΕΒΟΝΤΑΙ

  • Και πρωτίστως τον εαυτό σου-αυτοσεβασμός λέγεται, βάζεις όρια. Τότε θα σε σέβονται κι οι άλλοι. Θέλοντας και μη.

   • και μετά μίλησε για σεβασμό…αυτή η λέξη κερδίζεται,δεν ‘οριοθετείται’.
    Αυτοσεβασμός πρέπει να είναι αμοιβαίος…
    Η αντίδραση στην συνεχή εκτόξευση χλευαστικών επιθετικών προσδιορισμών, ισοδυναμεί με ύβρεις , απαξίωση ,προπαγάνδα και ξεκαθάρισμα λογαριασμών..
    Κάνεις τον έξυπνο, ενώ γνωρίζεις ότι τα σχόλια της είναι επιπέδου 4ης τάξης Δημοτικού, ενώ έχει άγνοια σημαντικών ιστορικών γεγονότων..
    Ξεχνάς πως αποκαλεί όλους μας εδώ; ξεχνάς τις ταμπέλες; ξεχνάς το ότι quoteάρει σε κάθε έναν ξεχωριστά;μήπως θυμάσαι ποτέ μπήκε στο φόρουμ ;μήπως ξεχνάς επιτηδες ότι χαλάει ροή συζητήσεων,άρθρα και στοχοποιεί υπογράφοντες;
    Πες της να πάει σχολείο και το λέω και στους δύο σας, ότι ο φασισμός σας δεν θα περάσει….

 18. Γιατί όλοι οι φασιστες ομαδοποιήσει τα πάντα;Ποτέ δεν είπα όλοι.Υπάρχουν και αξιόλογοι άνθρωποι αλλά τους φασιστες δεν μπορεί να τους πεις αλλιώς.Ναζιστες είναι ακόμα και εθνικιστές που λένε και Σεν το καταλαβαίνουν ναζι μεταφράζεται διεθνώς.Το ότι εγώ Μπένι με το όνομα μου η αν θέλετε με το ίδιο όνομα περνοντας και το βάρος του τι λεω ,λέγοντας πατσαβούρα ηλιθια,ακόμα και άντρα το λιγότερο αυτό λες και κάτι αλαζει αν μπω σαν αντρασ,βρίζουν την πλειοψηφία τους Ελληνικού λαού μιας και μέχρι τις εκλογές έτσι είναι.Βρίζουν θεσμούς ,τον πρωθυπουργό,υπουργούς,προδότες ,δολοφόνους ότι άλλο μπορεί να φανταστείς,αλλά είναι έγκλημα να πω τον φασίστα φασίστα η κάποιον βλάκα.Ε λοιπόν η μάνα μου με έμαθε από μικρή να μην κολάω και μα μην χαρίζω κάστανα.Θα λεω τι δεν μου αρέσει και τι μου αρέσει.Κάτι άλλο μόνο Νεοδημοκράτες και κάποιοι μετρημένοι άλλοι έχουν σταθερό ψευδοδημοκράτες εδώ.Κανένας φασίστας.Τυχαίο;

 19. Μιράντα μάθε πρώτα να γράφεις σωστά Ελληνικά . Κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία όλοι λέμε ότι μας κατέβει αρκεί να μην γινόμαστε οι ανώνυμοι γραφικοί. Μας κούρασες με τις εμμονικες σου αναρτήσεις και τα κομματικά κολλήματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ