Πολιτική Προστασία Κω: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

1
1808

«Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού».

 

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω ανακοινώνει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που ισχύει για αύριο (11-06-2022)

Το έκτακτο δελτίο σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αναβαθμίζεται σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων καθώς το βαρομετρικό χαμηλό στην ανώτερη ατμόσφαιρα που βρίσκεται στην Ιταλία κινείται νότια νοτιοανατολικά με αποτέλεσμα η κακοκαιρία με το όνομα “GEΝESIS” να επηρεάσει την χώρα μας.

 

Συγκεκριμένα, αναμένεται:

 

ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις , μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από ισχυρούς ανέμους.

 

Δίχως πανικό θα πρέπει από όλους μας να υπάρχει   ΠΡΟΛΗΨΗ   ώστε   να μην αντιμετωπίσουμε άσχημες καταστάσεις εάν τελικά το φαινόμενο εκδηλωθεί στην περιοχή μας. Έτσι ο καθένας μας θα πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα εκείνα μέτρα που απαιτούνται για την προσωπική μας ασφάλεια αλλά και την προστασία των συνανθρώπων μας.

 

Ενδεικτικά αναφέρονται:

 

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

 

 

Χρήσιμα τηλέφωνα σε περίπτωση ανάγκης

 

Πυροσβεστική Υπηρεσία 2242044170 Αστυνομικό Τμήμα Κω 2242022100,

Αστυνομικό Τμήμα Αντιμάχειας 2242051222 Νοσοκομείο Κω 2242054200

Λιμεναρχείο Κω 2242026594

 

 

 

Ο  Αντιδήμαρχος Κω Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας
 
 
Καμπουράκης Σταμάτης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πάλι συναγερμός για τις λίγες ψιχάλες. Υπάρχουν ένα σωρό σελίδες με προβλέψεις τοπικού χαρακτήρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ