Δήμος Κω: Μια ακόμα μεγάλη επιτυχία – Ξεκινά ο ολοκληρωμένος πολεοδομικός σχεδιασμός

19
1216

Μια ακόμα μεγάλη επιτυχία του Δήμου Κω

Ξεκινά ο ολοκληρωμένος πολεοδομικός σχεδιασμός

 

Λίγο πριν το τέλος του 2021, μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την ανάπτυξη του νησιού μας.

Η επί δεκαετίες εκκρεμότητα, για ολοκληρωμένο πολεοδομικό σχεδιασμό της Κω, μπαίνει σε τροχιά εκκίνησης των διαδικασιών υλοποίησης του.

Μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλλε ο Δήμος Κω το 2020 στο ΥΠΕΝ, ήρθε η ώρα της δικαίωσης.

Την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 6064/Β/20-12-2021 η απόφαση του Υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νίκου Ταγαρά για τη Β’ φάση εκπόνησης και έγκρισης μελετών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (Τ.Π.Σ.) και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων (Ε.Π.Σ.), όπου εντάσσεται και ο Δήμος Κω.

Τόσο τα Τ.Π.Σ. όσο και τα Ε.Π.Σ. μέσω του καθορισμού χρήσεων γης, όρων δόμησης, περιοχών ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, περιοχών προστασίας κ.α. στοχεύουν στην ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού, ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του τόπου, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις αρχές της αειφορίας και της βιωσιμότητας, με παράλληλη προάσπιση του φυσικού περιβάλλοντος και τον περιορισμό της κλιματικής απορρύθμισης.

Γραφείο Τύπου

19 ΣΧΟΛΙΑ

    • και το άσυλο αδέσποτων…μετά θα μπει στο κάδρο που είναι και η γέφυρα Κω – Καλύμνου

      • Ψιτ.. ΝΙΚΗΤΑΡΑ θα ακους και θα τρεχεις!! Ο ανθρωπος δουλευει για το νησι, με σεβασμο στους πολιτες!! Θα ειναι ΔΗΜΑΡΧΟΣ για πολλα χρονια!!!

    • Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ΝΑ ΔΙΩΧΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.ΚΟΠΙΑΣΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΠΟΥ ΚΟΦΤΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΙΝΟΝΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ ΔΙΩΧΝΕ ΤΟΥΣ ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ. Τ Α ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΑΝΤ ΒΡΕ ΜΑΙΜΟΥΝΑ ΤΟΥ ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟΥ,ΒΓΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΑΚΑΚΙΑ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ.Β,Λ,Α,ΚΑ,Κ,Ο.

  1. Α ρε ταγαρια..που σας επιασε ο πονος για πολεοδομικο σχεδιασμο….
    ξεχασατε τα Τριοροφα,και το πολεοδομικο σχεδιο στο Τιγκακι..

  2. Είχε δώσει ο απελθών ξάδερφος δήθεν για να πάρει σχέδια από την πράσινη strategic reposition. Το κουτί τί είχε μέσα;μ

  3. Συγχαρητήρια Δήμαρχε, αργά παρά ποτέ. Εύχομαι να προβλέψετε μεγαλύτερους δρόμους και πεζοδρόμια, χώρους πάρκινγκ, παιδικές χαρές, χώρους που μπορούν να παίζουν τα σκυλιά, και να μπουν στο σχέδιο πόλης όλη η Λάμπη Ζαχαριά – Φάρος καθώς και όλο το Ψαλίδι. Το σημαντικότερο : να μην μείνετε στις μελέτες αλλά στην υλοποίηση πριν τις εκλογές.

  4. ΚΑΝΑΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΦΕΚ (6064);ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΦΕΚ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΕ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ.ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΕ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  5. Δήμαρχε σε στηρίξαμε αλλά είσαι πολλά λόγια χωρίς έργα, σε βλέπω να καταντάς Κυρίτσης και γρήγορα να φεύγεις από την Δημαρχία. Κρίμα γιατί είσαι καλό παιδί…

  6. Από μικρό παιδί ακούω για την επέκταση τού σχεδίου πόλεως στην Λάμπη υποσχέσεις πάρα πολλές πράξεις μηδέν είμαι πια σε ηλικία συνταξιοδότησης και δεν έχει γίνει τίποτε στην Λάμπη με τα τόσα ξενοδοχεία και τις τόσες επιχειρήσεις τόσα χρήματα προσφέρει στο νησί μας αυτή η περιοχή δεν είναι πια η εξοχή είναι κάτι πολύ παραπάνω αυτό το αναγνωρίζουν όλοι μακάρι Κε Δήμαρχε να γίνει πραγματικότητα η επέκταση του σχεδίου πόλεως στην Λάμπη και όχι μόνο και μακάρι όλοι οι υπεύθυνοι να βοηθήσουν σαυτο χρόνια πολλά σε όλους τους συμπολίτες μας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ