K.Καΐσερλης: Η προσπάθεια του κ. Κυρίτση και της παράταξης του την περίοδο της Δημαρχίας Καΐσερλη

21
1053

Η προσπάθεια του κ. Κυρίτση και της παράταξης του την περίοδο της Δημαρχίας Καϊσερλη δεν οδηγούσε απλά  στην ποινική δίωξη των αντιπάλων τους αλλά στόχευε στην απαξίωση και στην εκμηδένιση της ελεύθερης δράσης των Δήμων!

Έγκαιρα ο συμπατριώτης μας πανεπιστημιακός χημικός Βασίλης Βουκουβαλίδης σε γραπτές προτάσεις του προς τον τότε Δήμο της Κω, όταν η Γενική Γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου κ. Καλογήρου πρώην Βουλευτής της ΝΔ απέρριψε ως μη νόμιμη την παραχώρηση 10 στρεμμάτων στην Κοιν.Σ.Επ, «Περιβαλλοντικό Κέντρο» επεσήμανε τα ακόλουθα συνταρακτικά και προφητικά τον Απρίλιο του 2013! Δηλαδή 4 χρόνια πριν από την έκδοση της αμετάκλητης απόφασης του Ακυρωτικού Δικαστηρίου!

Γράφει ο κ. Βουκουβαλίδης μεταξύ των άλλων σοβαρών : » …… 3. Η Γ.Γ. (κ. Καλογήρου της αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου) συνειδητά και προς εξυπηρέτηση των διαπροσωπικών της σχέσεων με παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τις οποίες ανερυθρίαστα επέδειξε στην πρόσφατη επίσκεψη της σαν εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως για τις εκδηλώσεις εορτασμού της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου.

Αγνοεί και διαστρεβλώνει πάγιες νομολογίες του Ν.Σ.Κ  (Νομικό Συμβούλιο του Κράτους)  και επηρεάζει την λειτουργία σε διαλυτική κατεύθυνση των δημοτικών συμβουλίων σε όλη την χώρα.  Αποκρύβει την συνάφεια και ταύτιση των αρμοδιοτήτων και των τοπικών συμφερόντων με εκείνα της Κοιν.Σ.Επ. Περιβαλλοντικό Κέντρο (Απορρύπανση, βελτίωση του περιβάλλοντος και των υδάτων) με τρόπο κραυγαλέο.

Αλλοιώνει τον χαρακτήρα των Κοιν.Σ.Επ. ως μη κοινωφελών εταιρειών, αγνοώντας επιδεικτικά τους κοινωνικούς τους σκοπούς. Διαστρεβλώνοντας τις έννοιες αυτές αγνοεί το τοπικό συμφέρον και χρησιμοποιεί με όλες τις διαστρεβλώσεις νοήματος την εξίσωση πρέπει να είναι κοινωφελής και για να είναι κοινωφελής δεν πρέπει να έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα αλλά εφόσον ο νόμος 4019/ 2011 ορίζει κίνητρο 30% των κερδών, είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα και άρα μη κοινωφελής.

Αυτές οι διαστρεβλώσεις της ουσίας των νόμων για την τοπική αυτοδιοίκηση, την κοινωνική οικονομία και της νομολογίας είναι απαράδεκτες. Συνιστούν κραυγαλέο παράδειγμα μη χρηστής διοίκησης και καταχρηστικής εποπτείας και καταστρατηγεί το άρθρα 214 του «Καλλικράτη» ότι η εποπτεία δεν επιτρέπεται να παρεμποδίζει την ελεύθερη δράση των Δήμων» Μετά τιμής Βασίλης Βουκουβαλίδης».

Γιατί ασχολήθηκε και γνωμοδότησε ο κ. Βουκουβαλίδης. Γιατί τρεις φοιτήτριες του, νέοι πτυχιούχοι χημικοί, δημιούργησαν με δύο εργάτες την Κοιν.Σ.Επ. «Περιβαλλοντικό Κέντρο» στην οποία η Δημοτική Αρχή Καίσερλη παραχώρησε για χρήση δωρεάν δέκα στρέμματα αγρού δίπλα ακριβώς στο εργοστάσιο της ΔΕΗ με σκοπό να κατασκευάσουν βιοτεχνία αντιρρυπαντικών υλικών αντιμετώπισης των επιβλαβών καπνών του εργοστασίου της ΔΕΗ.

Στην παραχώρηση αντέδρασε η παράταξη του κ. Κυρίτση και ο τότε δημοτικός σύμβουλος  κ. Αν. Κρητικός προσέφυγε στην αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου που με απόφαση της Γενικής Γραμματέας κ. Καλογήρου ακύρωσε ως παράνομη την απόφαση της δημοτικής αρχής.

Για την ιστορία αλλά και για την εξαγωγή συμπερασμάτων τα αποτελέσματα ήταν τα εξής!

1. Η συνεταιριστική κοινωφελής επιχείρηση των χημικών θα αντιμετώπιζε το τεράστιο πρόβλημα της καπνιάς του εργοστασίου της ΔΕΗ που μολύνει το περιβάλλον και τους κατοίκους. Αυτό δεν έγινε και η κατάσταση συνεχίζεται ακόμα και σήμερα!

2. Τρεις νέοι Χημικοί και δύο οδηγοί θα έβρισκαν δουλειά και θα ασκούσαν την επιστήμη τους αντί να δουλέψουν σε ξενοδοχεία. Θα τους στήριζε η μεγαλύτερη αντιρρυπαντική επικινδύνων αποβλήτων εταιρεία της Μεσογείου! Τους έκοψαν τα όνειρα και η μία χημικός πήγε στην Πορτογαλία ο δε οδηγός έφυγε στην Αυστραλία.

3. Το χωράφι των 10 στρεμμάτων δίπλα στην ΔΕΗ ο κ. Κυρίτσης, ο κ Αν. Κρητικός και οι φίλοι τους όταν ανέλαβαν την δημαρχία και επί 5 χρόνια το εγκατέλειψαν στην τύχη του.

4. Η τότε προεδρίνα της Αντιμάχειας κατακεραύνωνε τον Καϊσερλη για το εργοστάσιο της ΔΕΗ και τους επικίνδυνους ρύπους του. Μετά και επί 5 χρόνια απραξίας υπερηφανεύονταν για τα μπαλώματα που έκανε στους δρόμους!

5. Το σπουδαιότερο. Ο Κ. Κυρίτσης και η σύμβουλοι του, κατηγορούν το δήμαρχο Καΐσερλη για λεηλασία της περιουσίας του Δήμου και μάλιστα απαιτούν και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ γιατί δεν ενοικίασαν τα ακίνητα και αυτοί 5 ολόκληρα χρόνια άφησαν τα 10 στρέμματα στην γνωστή μοίρα τους, δηλαδή της καταπάτησης και της εγκατάλειψης.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία Κώστας Καΐσερλης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

21 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τον έκανε να χάσει τον ύπνο του ο Γιώργαρος... Μόνο για αυτό ΕΎΓΕ ΚΥΡΙΤΣΗ!!!!!

  Μεγάλος ο πόνος του τώρα που ανακάλυψε ότι και οι αιώνιοι Δήμαρχοι ενίοτε καθίζουν στο σκαμνί…. ΠΊΣΤΕΥΕ ΌΤΙ ΕΊΧΕ ΑΣΥΛΊΑ… Έβαλε και τον κολλητό του Βασ-Βας να του γράψει ευχολόγια… Κωστούκο, όλα εδώ πληρώνονται….

 2. Καποτε πρεπει να αναλαβεις τις ευθυνες των εργων σου…
  τελευταια εγινες πιο γραφικος και απο τα Ζαγοροχωρια….
  περαστικα!!!

  • 30 χρονια δημαρχος ψιτακο δεν ειναι γραφικος. Προσβαλλεις ετσι τη νοημοσυνη ολου του λαου. Ο καισαρλης ουτε στα δικαστηρια εστειλε πολιτες ουτε κυνηγησε αντιπαλους ουτε ειπε «»σκουληκι θα σε λοιωσω»» που εχει μεινει στην ιστορια. Μη συγκρινεις ανθρωπους με πραματα!!!

 3. κριμα που το γιωργακι και η προεδρινα, δεν μπορουσαν να ακολουθησουν την σκεψη σου. ΚΩΣΤΑ ΚΑΙΣΕΡΛΗ ησουν και θα εισαι παντα εκατο χρονια μπροστα απο ολους και αυτο το βλεπουμε ακομα και τωρα τριγυρω μας. Ασε ολους τους αλλους να βαπτιζουν ΕΡΓΑ τις ασφαλτοστρωσεις.

  • Ειδαμε και το εργο..επαρχιακος..
   με θυματα στον πελαργο…
   και πνιγμους στην Πειραιως..και στον Μαρινοπουλο…..

    • Τι λες ρε γιδι;
     ξεχασες τα ατυχηματα πριν λιγα χρονια στον Πελαργο?
     Ξερεις μηπως ποιανου ηταν εργο?
     Αντε στο μαντρι τωρα γιδι,,γιατι νυχτωσε..και θα σε φαει ο λυκος…

 4. Κώστα προχώρα..Πάρ’τους τα σώ..κα…Μετά τίς αθωωτικές αποφάσεις κάνε αγωγή σε όλους….
  Ηθική και χρηματική αποζημίωση…Τέλος.. Μη κάνεις τα ίδια λάθη της συχώρεσης και του δεν πειράζει…φτωχά παιδιά είναι….Ήξεραν τι έκαναν..

  • Ε οχι και φτωχα παιδια ρε αχιλλεα!!! Μεκανες και γελασα!!!! Βοουν τα κιβωτια!!!!

 5. ΚΩΣΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ,ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΚΑΛΟΠΡΟΑΊΡΕΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΩ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΚΩ.ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕΣ ΠΙΣΩ ΣΟΥ .1.ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΜΟΝΟΠΏΛΙΟ ΣΤΗΝ ΚΩ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΈΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΣΕΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΟΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΙ.2.ΑΛΥΚΕΣ ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΥΛΙΟΥ ΕΞΕΤΙΑΣ ΣΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΦΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΛΙΕΡΓΙΣΟΥΝ.3.ΔΡΟΜΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ ΤΟ ΠΡΌΣΧΗΜΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΘΩΡΑ ΕΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΙΜΙΟΥΡΓΗΣΕΣ. .,ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΙΜΙΟΥΡΓΗΣΕΣ ΜΙΑ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ.ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ,ΑΠΑΝΤΗΣΗ …..ΟΧΙ….

  • Φιλε κωε πολιτη. 1.Το λατομειο ηταν απο τις μεγαλυτερες επιτυχιες της αυτοδιοικησης. Εκατομμυρια κυβικα υλικου πηγαν στο δημο, στις κοινοτητες, και στο στρατο. Μη ξεχνας οτι την περιοδο της μεγαλης ανοικοδομησης, ειχαμε λατομικα υλικα δικα μας, ενω απο τοτε που εκλεισε λογω ελλειψης υλικου, ολα ερχονται απεξω. 2. Αλυκη. Ευτυχως που μπηκε προστασια, γιατι θα ειχε καταστραφει ολη η περιοχη. Απλα το κρατος ως οφειλε επρεοε να δωσει τις σχετικες αποζημιωσεις που προβλεπονταν.3 το εργο του επαρχιακου αν δινοταν σε εργολαβο θα κοστιζε πολλαπλασια, και ισως δεν γινοταν λογω των ιδιοκτησιων. Ασφαλως χρειαζεται παρεμβασεις και διορθωσεις. Επευκαιρια θα σου θυμισω και το κτιριο του ικα, τη μαρινα, την καζερμα, τα κρητικα τον παραλιακο, τα εκατονταδες χιλιομετρα ασφαλτοστρωσεων, τα πολλα χιλιομετρα ποδηλατοδρομων, τις αλλεπαλληλες επεκτασεις του σχεδιου πολης, τις χιλιαδες φυτευσεις με τη δημιουργια εξαρχης υπηρεσιας πρασινου και τοσα αλλα που θελουμε ωρες. Το κυριοτερο ομως για μενα ηταν ο σεβασμος στους πολιτες και στο δημοτικο χρημα, και η βοηθεια σε φτωχες οικογενειες.

 6. ΕΤΣΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΜΕΣ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΩΡΑ
  ΟΡΕ ΓΕΛΙΑ……
  ΔΕ ΣΕ ΣΩΝΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΝΙΚΗΤΗΡΑΣ………
  ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΣΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ
  ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ……………. ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙΣ.

 7. ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΟ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙΣ ΕΔΩ . ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΞΊΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΉ. ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΆ .

 8. ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΟ 2014 ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ
  ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΝΑΓΕ ΓΕΝΕΕΣ ΔΕΚΑ ΤΕΣΣΕΡΕΣ
  ΝΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΞΑΝΑ….

 9. Καημένε Κωνσταντίνε….πόσο ακόμα θα δουλεύεις τους Κώους; Γιατί από την αρχή σου μέχρι σήμερα τους δουλεύεις κανονικά.

 10. Κώστα πήρες την Κω χωράφια μεσα στις λάσπες και την 10πλασίασες και έφταιξες τις υποδομές για να γίνει το τουριστικό θάυμα που όλοι απολαμβάνουν τους καρπούς του. Να είσαι πάντα καλά και εμείς ξέρουμε ότι ήμασταν τυχεροί που ήσουν Δήμαρχος Κω για 30 χρόνια

 11. Κώστα όπως σου έχω πει και ιδιαιτέρως μην λυπηθείς κανένα. Κάνε αγωγές για ηθική βλάβη και δυσφήμηση σε όλους αυτούς που σε κατηγόρησαν χωρίς αποδείξεις άδικα και δώσε τα λεφτά για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο.

 12. Άχρηστε Ψιτ εσυ μην οδηγείς. Είσαι στραβός. Είσαι επικίνδυνος. Μίζερος. Ανασφάλιστος. Λιγδιάρης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ