Αρχική Ειδήσεις Αθλητικά Κλεοπάτρα Μισαηλίδου: «Αγαπώ την άθληση – Αγαπώ την υγεία μου». Δύο μικρές...

Κλεοπάτρα Μισαηλίδου: «Αγαπώ την άθληση – Αγαπώ την υγεία μου». Δύο μικρές προτασούλες, με τόσο μεγάλη σημασία

5
1575

<<Αγαπώ την άθληση – Αγαπώ την υγεία μου>>. Δύο μικρές προτασούλες, με τόσο μεγάλη σημασία. Σημασία που προσωπικά ξεχώριζα από μαθήτρια και για αυτό εξάλλου αποφάσισα να επιλέξω να σπουδάσω και στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ). Γιατί γυμναστική δε σημαίνει μόνο ένα όμορφο , καλλίγραμμο σώμα. Σημαίνει και ένα σώμα που όλες του οι λειτουργίες είναι στο επίπεδο εκείνο που δείχνει και είναι υγιές. Ένα σώμα που εναρμονίζει την καλή φυσική και ψυχική κατάσταση. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει κατανοητό, με πιο απλές έννοιες, από την παιδική ηλικία. Το σχολείο είναι από τους καταλληλότερους χώρους για να αγαπήσουν τα παιδιά, όχι μόνο τα γράμματα, αλλά και την άσκηση στη ζωή τους. Για αυτό η ώρα της γυμναστικής , οφείλει να είναι ώρα χαλάρωσης από τα μαθηματικά και τους κανόνες γραμματικής , οφείλει όμως και να εκπαιδεύει τις αγνές ψυχούλες των παιδιών, προς την κατεύθυνση της διά βίου άσκησης.
Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας εναρμονίζει την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 η οποία θα εορταστεί σήμερα 27 Σεπτεμβρίου 2019 με σύνθημα της το <<Αγαπώ την άθληση – Αγαπώ την υγεία μου>>.
Αν μπορούσα να μιλήσω σε όλα τα παιδιά δημοτικής εκπαίδευσης , θα τους έλεγα : <<Παιδιά! Ακούστε το γυμναστή σας! Αφήστε τον να σας γνωρίσει έναν νέο, όμορφο κόσμο διασκέδασης και υγείας! Δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας, να συμμετέχετε με τους συμμαθητές σας σε παιχνίδια και αθλοπαιδιές, πρωτότυπα και διαφορετικά από αυτό που νομίζετε πως είναι η γυμναστική στο σχολείο. Γυμναστική δεν είναι μόνο το να έχετε μία μπάλα στην αυλή. Είναι ένα σωρό ξεχωριστά πράγματα που μπορεί να τα μοιραστεί μαζί σας, μόνο ο γυμναστής σας! Καλή σας διασκέδαση!>>.
Αλλά και στους γονείς : <<Γονείς! Ενθαρρύνεται τα παιδιά σας να συμμετέχουν στο μάθημα της γυμναστικής, όπως τα υπόλοιπα μαθήματα. Οι γνώσεις θα προχωρήσουν μαζί με τις τάξεις, όμως η συναισθηματική χαρά και ολοκλήρωση που βιώνουν τα παιδιά μέσα σε ένα σωστό μάθημα φυσικής αγωγής, θα αναπτύξει το μυαλουδάκι τους σε βαθμό τόσο σημαντικό, όσο και με τα υπόλοιπα μαθήματα. Περάστε τους το μήνυμα πως ο γυμναστής τους, είναι ένας δάσκαλος εξίσου, που βρίσκεται στην αυλή του σχολείου, για να τα διδάξει τον υγιή ανταγωνισμό, την ευγενή άμιλλα και την αξία της προσπάθειας και της συμμετοχής.>>.
Με το σύνθημα <<Αγαπώ την άθληση – Αγαπώ την υγεία μου>>, κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.
Να μη θεωρηθεί λοιπόν μια χαμένη σχολική μέρα σήμερα, αλλά ως μια μέρα γεμάτη με αθλητικές δράσεις εντός του σχολικού ωραρίου, με απώτερο σκοπό την ενεργοποίηση των μαθητών αλλά και την ταυτόχρονη διασκέδαση τους.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κοντινό πλάνο

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σας αρέσουν πολύ οι ανακοινώσεις χαλαρώστε λίγο μας κουράζετε κάθε μέρα 30 ανακοινώσεις στα ΜΜΕ! Τι είναι η κύρια εκλέχτηκε κάπου?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ