ΝΙΚΟΣ ΠΟΓΙΑΣ: 23 έργα στην Καρδάμαινα την περίοδο 2015-2018 με τα 14 να έχουν ήδη ολοκληρωθεί, όταν την περίοδο 2011-2014 έγιναν μόνο 4 έργα

11
457

ΝΙΚΟΣ ΠΟΓΙΑΣ : “23 έργα στην Καρδάμαινα την περίοδο 2015-2018 με τα 14 να έχουν ήδη ολοκληρωθεί, όταν την περίοδο 2011-2014 έγιναν μόνο 4 έργα.”

Η παρουσία των δημοτών στις λαϊκές συνελεύσεις στις κοινότητες και στα χωριά της Κω, είναι το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα.

Οι πολίτες συμμετέχουν ενεργά, καταθέτουν προτάσεις, ασκούν σκληρή κριτική πολλές φορές. Αυτή είναι η δημοκρατία, αυτός είναι ο δημόσιος διάλογος.

Και όποιοι θέλουν να αντικρούσουν τη δημοτική αρχή, οι λαϊκές συνελεύσεις εδώ και 4 χρόνια ήταν και είναι ανοιχτές σε όλους. Κάποιοι όμως δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους σε αυτές, δεν θέλουν αυτό το διάλογο και περιορίζονται σε εμετικά δελτία τύπου με αθλιότητες, όταν το νησί μας χρειάζεται συνεργασία και συνεννόηση.

Άλλωστε οι ίδιοι περιφρονούσαν πάντα τους πολίτες. Πότε αλήθεια έκαναν λαϊκές συνελεύσεις για να ακούσουν τους πολίτες, όταν ήταν δημοτική αρχή;

Αντίθετα εμείς, επιμένουμε στο θεσμό των λαϊκών συνελεύσεων τις οποίες διοργανώνουμε από τον πρώτο χρόνο της θητείας μας.

Την Κυριακή στην Καρδάμαινα, οι πολίτες είχαν το λόγο.

Κατέθεσαν προτάσεις, άσκησαν κριτική, έθεσαν ερωτήματα.

Στην Καρδάμαινα παρουσιάστηκαν ο απολογισμός των έργων αλλά και τα έργα που θα γίνουν το 2019.

Δυστυχώς για τους ανθρώπους του χθες, οι συγκρίσεις δεν τους συμφέρουν.

Την περίοδο 2011-2014 στην Καρδάμαινα έγιναν 4 έργα.

Την περίοδο 2015-2018 έγιναν 23 έργα. Τα 14 από αυτά έχουν ήδη ολοκληρωθεί και τα 9 είναι σε εξέλιξη.

Στις 24 Οκτωβρίου, 10 ημέρες πριν τη λαϊκή συνέλευση, το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καρδάμαινας διαμόρφωσε την τελική του πρόταση και πήρε την απόφαση για τα έργα που θα γίνουν το 2019.

Γιατί το Τοπικό Συμβούλιο λειτουργεί, έχει λόγο πλέον.

Είναι έργα συνολικού προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ περίπου και περιλαμβάνουν:

-Εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στην Καρδάμαινα.

-Διάνοιξη δρόμου στην περιοχή “ΜΑΡΜΑΡΑΚΙ”.

-Ανακατασκευή και ανάπλαση οδών 25ης Μαρτίου και 7ης Μαρτίου.

-Ηλεκτροφωτισμός στην ανατολική πλευρά του χωριού.

-Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων στον παραλιακό δρόμο.

-Κατασκευή γέφυρας στην περιοχή Τσουκαλαριά.

Θέλω να απευθυνθώ στους συμπατριώτες μου στην Καρδάμαινα. Να τους ευχαριστήσω για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη, ο καλός τους λόγος είναι η πιο μεγάλη ηθική ανταμοιβή για μένα και τα μέλη του τοπικού μας συμβουλίου.

Ακόμα και η κριτική τους και οι υποδείξεις τους, είναι χρήσιμες για μένα. Γιατί συμβάλλουν στο να διορθώσουμε κάποια πράγματα.

Δεν μπορούν να γίνουν όλα. Οι δημότες μας όμως καλά κάνουν και έχουν απαιτήσεις.

Εγώ θα συνεχίσω με τους ίδιους ρυθμούς. Όλοι οι πολίτες της Καρδάμαινας ξέρουν ότι είμαι παρών, δίνω όλες μου τις δυνάμεις για να γίνει καλύτερο το χωριό μας, προσπαθώ πάντα να δίνω άμεσες και πρακτικές λύσεις.

Νίκος Πόγιας

Πρόεδρος Δ.Κ Καρδάμαινας

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στημένο παιχνίδι? Και οι τρεις αντρειωμένοι βγήκατε με το ίδιο κείμενο?
    Εγώ έρχομαι ταχτικά στην Καρδάμαινα και βλέπω μαύρα χάλια…Τα έργα αυτά που λες τα κρύβεται να μην σας τα ματιάσουν?

  2. ΚΥΡΙΤΣΗ ΠΟΙΟΝ ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ

  3. ΜΠΡΑΒΟ ΠΡΟΕΔΡΕ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ . ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΔΑΜΙΩΤΕΣ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΑ. ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΠΟΓΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΞΑΝΑ.!!!!😉

  4. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΥΛΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.

    ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 60% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2016 5.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 60%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

  5. χαχαχα ποιος ειναι ο πολιτικος μηχανικος για την κατεδαφιση της αβικω? χαχαχα

    χαχαχα ποιος πολιτικος μηχανικος θα οικοδομησει τα 70 στρεμματα στον ναυτικο ομιλο? χαχαχα AΡΠΑΧΤΡΕΣ!!οι απερχομενοι ειναι της σχολης των αρχιερεων της αρπαχτης σημιτη τζοχατζοπουλου παπαντωνιου μαντελη 5 Νοέ
    χαχαχα

  6. ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ

    ΤΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΩΝ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΚΤΑΙΟΝ ΑΒΙΚΩ 300 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΛΑΜΠΗΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑΤΩΝ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ.ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΕΙΔΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ .ΜΟΝΟ ΑΡΠΑΧΤΕΣ. ΧΑΧΑΧΑΧΑ Η Κως κοιτάζει μπροστά, κοιτάζει ψηλά.ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ!!
    ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΡΗΜΑΞΑΝΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ.ΜΟΝΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΥΓΚΕΣ.

  7. Και στις τέσσερις Κοινότητες γράφτηκε το ίδιο κείμενο. Και απότι φαίνεται τόγραψε η εταιρεία που ενέλαβε τις συνελεύσεις. Στην πόλη μάλλον δεν θα βγει ανακοίνωση αφού αυτοί έχουν να συνεδριάσουν τέσσερα χρόνια. Θα μιλήσει μόνο ο μέγας gigas.

  8. Αφού δεν τα μετρά κανένας γιατί δεν γράφεις 83 έργα για να είναι πλούσια πλούσια και να ψαρώνεις τον λαό αντί να λές μόνο 23 έργα. Άσε που μπορείς να πεις ότι οι προηγούμενοι δεν έκαμαν κανένα και μάλιστα χάλασαν και μερικά των προπροηγούμενων. Ποιός θα σου απαντήσει.

  9. Ρώτησες γιατι δεν ηρθε κοσμος να συμμετασχει.. Περα από ένα δρομο στο λιμανι που εμεινε στην μεση δυο συντριβανια που δεν λειτουργουν και μοιαζουν σαν σε νεκροταφειο με τα μαρμαρα και τα κηπαρισια τι εκανες τοσα χρονια? Οι δρομοι χαλια σαν από βομβαρδισμο, φωτα σπαμσενα , στον κεντρικο ποταμι εχουν τραβιξει σωλινες και ριχνουν τα λυματα που φτανουν στην κεντρικοτερη παραλια, βρωμάει ηδη φαντασου να συνδεθει ολοκληρο το χωριο σχαρες αποχέτευσης καμια πλημυριζουμε,χωροι αθλησης 0 με πανω από 250 παιδια στα φυτωρια των ομαδων μπάσκετ και ποδοσφαιρου σε ενα χωριο 1500 κατοικων οι δρομοι από και προς τα ξενοδοχεια σκωτινοι με τους τουρίστες να φωτιζουν με τα κινητα τους, το λιμανι χαλια ερχονται τα σκαφοι και φευγουν επειδή δεν μπορουν να δεσουν, το χωριο μεσα στην βρωμα και στις λακουβες και πολλα αλλα.. και όλα αυτά εν ετη 2018.. ΚΟΙΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΕ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ δεν φτανει απλα το να λες ότι εισαι καρδαμιωτης

  10. ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΚΟ. ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΠΑΛΙ. ΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΕΚΛΙΚΕΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ