ΔΕΙΤΕ τις ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες που θα τοποθετηθούν σε σχολεία της περιοχής μας

10
2174

ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ: 12 νέες αίθουσες στον Δήμο Κω για την στήριξη σε κτηριακές υποδομές της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης

28-09-18 Το ποσό των 4 εκατ. 85 χιλ. ευρώ θα διαθέσει το Υπουργείο για την στήριξη σε κτηριακές υποδομές της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης

Το ποσό των 4 εκατομμυρίων 85 χιλιάδων ευρώ (πλέον ΦΠΑ) για την στήριξη σε κτηριακές υποδομές της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης θα διαθέσει φέτος το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του προϋπολογισμού του.

Η διάθεση του ποσού θα γίνει σε 26 Δήμους όλης της χώρας για την εγκατάσταση 95 αιθουσών διδασκαλίας ελαφράς λυόμενης προκατασκευής με χώρους υγιεινής και τον πλήρη εξοπλισμό τους (καρεκλάκια, τραπεζάκια και παγκάκια νηπίων, πίνακες εργασιών, συρταριέρες νηπίων βιβλιοθήκες, γραφεία και καρέκλες νηπιαγωγών, κουκλοθέατρο, εκπαιδευτικά παιχνίδια κ.λπ). Οι αίθουσες θα τοποθετηθούν εντός των υπαρχόντων σχολικών μονάδων και θα πρέπει υποχρεωτικά να τηρούν τις εγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές που προβλέπονται.

Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός κάθε έργου υπολογίζεται από κάθε Δήμο που συμμετέχει στη δράση και αφορά στο σύνολο των απαιτούμενων αιθουσών, σύμφωνα με τα εξής:

 • Έως 22.000€ πλέον Φ.Π.Α. για προμήθεια και τοποθέτηση κάθε αίθουσας διδασκαλίας
 • Έως 14.000€ πλέον Φ.Π.Α. για προμήθεια και τοποθέτηση κάθε χώρου υγιεινής (W.C.)
 • Έως 7.000€ πλέον Φ.Π.Α. για λοιπές δαπάνες προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργικότητα των αιθουσών, περιλαμβανομένου και του απαιτούμενου εξοπλισμού σύμφωνα με τη δυναμικότητα (αριθμός μαθητών).

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, αναφερόμενος στην απόφαση, σημείωσε: «Για την κυβέρνηση η στήριξη της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης είναι προτεραιότητα που αποδεικνύεται εμπράκτως. Μετά την ανακοίνωση των 15.000 μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, προχωρούμε στη διάθεση, καταρχάς, του ποσού των 4 εκατ. 85 χιλ. ευρώ για κτηριακές και υλικοτεχνικές υποδομές για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, θεσμό που αποτελεί διαχρονικό αίτημα από τους εκπαιδευτικούς μας και από πολλές πλευρές της κοινωνίας. Καλούμε τους Δήμους να φροντίσουν για την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου προς όφελος των μαθητών και των οικογενειών τους».

Σημειώνεται ότι οι Δήμοι που περιλαμβάνονται στην απόφαση καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΠΕΘ το αργότερο έως τις 20-10-2018. Η λήξη των έργων ορίζεται στις 31-03-2019.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΔΗΜΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ
ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ
Η ΑΙΘΟΥΣΑ
ΠΡΟΚΑΤ
ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ
ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ
ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ
ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ
ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΒΑΣΕΙ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΙΘΜΟΣ
ΠΡΟΚΑΤ
ΑΙΘΟΥΣΩΝ
ΠΟΥ ΘΑ
ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ
ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ
ΧΩΡΟ
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΩ 2ο Νηπ/γείο Κω 216 ΔΗΜΟΣ 2
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΩ 5ο Νηπ/γείο Κω ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣ 3
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΩ 6ο Νηπ/γείο Κω ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣ 2
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΩ Ειδικό Νηπ/γείο Κω 214Α ΔΗΜΟΣ 1
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΩ 1ο Νηπ/γείο Ζηπαρίου 32Β ΔΗΜΟΣ 2
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΩ 1ο- 2ο Νηπ/γείο Πυλίου ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣ 2

Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ – ΒΟΡ. ΔΩΔ/ΣΟΥ

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φαινεται οι γεννήσεις στο Παραδείσι ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Διαφορετικά κάποιο λάκκο μπορεί να εχει η φάβα!
  Ισως παει για παραρτημα γνωστου κεντρου φιλοξενίας….!
  Αν ειχαμε τοσα νήπια προνήπια δεν θα μας απασχολούσε το δημογραφικό σιγουρα!

  • Ο αριθμός των αιθουσών και το πού θα τοποθετηθούν είναι ύστερα από αίτημα των Δήμων. Οπότε ας μην ανησυχείτε.

 2. Τα προκατ να τα στείλετε στα hot spot. Οχι στα σχολεία! Δεν θα τα μετατρέψετε σε παραγκουπόλεις! Ηδη εχετε υποβαθμίσει την παιδεια με την καθε ανοησια που εισαγετε στα βιβλία και τους «εκτος » συναγωνισμου και αξιολογήσεως εκπαιδευτικους που δεν ειναι σε θεση να σταθούν σε ενα σχολείο. Τους βλεπεις λίγο και καταλαβαίνεις πολλά. Ακαθαρτοι, με ντυσιμο και εμφανιση που δεν παραπέμπουν σε δασκάλους-λες και το παζλ θα συμπληρωνεται με παιδια- μαθητές σε τριτοκοσμικά κοντεινερ. Κι όμως αυτή η χώρα βγήκε απο τσ μνημόνια και επιστρεφει στην κανονικότητα…..της Νιγηρίας!

 3. ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΡΟΚΑΤ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΑΦΟΎ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΌΝ ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕΛΈΤΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΌΤΙ ΆΛΛΟ ΕΊΝΑΙ ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟ
  ΓΙΑ ΝΈΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΏΣΤΕ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΗΛΙΚΊΑΣ 4 ΕΤΏΝ ΕΝΤΟΣ ΔΙΕΤΊΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΈΞΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΉΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ, ΈΝΑ ΠΆΓΙΟ ΑΊΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠ/ΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ.. Η ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΑΥΤΏΝ ΤΩΝ ΑΙΘΟΥΣΏΝ ΚΑΛΎΠΤΕΙ ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΆ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΈΓΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΏΝ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΊΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ…

  • Ωραιο το παραμυθακι αλλά ……δεν το χαβουμε!!
   Δηλαδή μια δουλειά αρπα κόλλα ειναι για το καλο μας και κυρίως των μωρων μας. Αλλα έτσι εχετε μαθει. Να λειτουργείτε χωρίς σχεδιασμό για αυτό οι πολίτες νιωθουν ερμαια των αχρείαστων αποφάσεων σας. Φυσικά και ειναι ανεπίτρεπτο να επιβάλεις διετη προνηπιακή εκπαίδευση και απο την αλλη να παρέχεις εγκαταστάσεις τριτοκοσμικές. Αφου δεν ειστε ικανοί να παρέχετε δημοσια παιδεία δώστε μας τα λεφτά που σας καταβάλλουμε πίσω , να διαλέξουμε εμείς το που και πως θα φοιτησουν τα παιδιά μας. Εσείς μονο για παιδομαζόματα είστε ικανοι.

 4. Τέλος εποχής!!!!
  Ξεπούλημα αξιοπρέπειας, ιδεών και συναφών ειδών!!!!!!!!!!!! Καλώς ήλθατε στις φαβέλες!!!!!

 5. Έβαλαν Νιγηριανό γιατρό σε ορεινό χωριό - Δεν γνώριζε ελληνικά κι έφυγε σε λίγες μέρες

  Απίστευτα πράγματα στη Λάρισα.Έβαλαν Νιγηριανό γιατρό σε ορεινό χωρίο και στη συνέχεια τον μετέθεσαν επειδή δεν γνώριζε ελληνικά.Ο γιατρός έφυγε από το χωριό νομού στη Λάρισα και το όλο θέμα προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις. Το ότι η ελληνική πραγματικότητα ξεπερνά πολλές φορές και την πλέον οργιώδη φαντασία είναι γνωστό. Αυτό όμως που απάντησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στον Λαρισαίο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμο Χαρακόπουλο, δεν έχει προηγούμενο.https://www.pronews.gr/ygeia/716760_larisa-evalan-nigiriano-giatro-se-oreino-horio-den-gnorize-ellinika-ki-efyge-se-liges

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ