Π. Πετρής: Η ευκολία με την οποία διαστρεβλώνει την αλήθεια ο κ. Κυρίτσης αποκτά πλέον μνημειώδεις διαστάσεις

19
862

Η ευκολία με την οποία διαστρεβλώνει την αλήθεια ο κος Κυρίτσης αποκτά πλέον μνημειώδεις διαστάσεις.
Για όσους δεν γνωρίζουν ή αγνοούν την ύπαρξή του λόγω της δεδομένης απραξίας του θυμίζουμε ότι:
1. Η πόλη της Κω διαθέτει Κοινοτικό Συμβούλιο
2. Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κω έχει 11 μέλη
3. Τα 7 από τα 11 μέλη εξελέγησαν με την παράταξη ΔΑΝΑ του κου Κυρίτση
4. Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κω μπορεί να συνεδριάζει και να παίρνει αποφάσεις όποτε θέλει μόνο με τους συμβούλους του κου Κυρίτση.Άλλωστε ο κος Κυρίτσης είναι αυτός που εισήγαγε στην πολιτική ζωή του τόπου (από την καφετέρια κάτω από το δημαρχείο) την αναγκαστική απαρτία όλων των συμβουλίων μόνο με την παρουσία των συμβούλων της πλειοψηφίας. Οφείλει λοιπόν να τηρεί (λέμε τώρα) αυτά που ο ίδιος πρεσβεύει.
Στο εύλογο λοιπόν ερώτημα του κου Γ. Χρυσουλάκη για τον αν χρειάζεται απόφαση Κοινοτικού Συμβουλίου ή όχι, γιατί ο ίδιος είναι τεχνικός και δεν γνώριζε το δημοτικό κώδικα, ο κος Κυρίτσης φρόντισε στην απάντησή του να αναλύσει το δημοτικό κώδικα όπως τον βόλευε.
Τον ακούσαμε να λέει πως τα κοινοτικά συμβούλια απαρτίζονται από 11 μέλη και πως το «πρόβλημα» είναι οι σύμβουλοι της μειοψηφίας που 4 χρόνια δεν πηγαίνουν στις συνεδριάσεις.
Σε ποιες συνεδριάσεις κε Κυρίτση;
Συνεδριάζει το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κω;
Μπορείτε να μας πείτε πόσες φορές συνεδρίασε το 2018 και πόσες φορές, κατ’ ελάχιστο, είναι υποχρεωμένο, εκ του νόμου, να συνεδριάζει ανά έτος;
Μπορείτε να μας πείτε γιατί όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη της Κω πάνε απευθείας στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής; Δεν εμπιστεύεστε τους Κοινοτικούς σας Συμβούλους;
Γνωρίζετε άραγε ποιοι είναι οι Κοινοτικοί σας Σύμβουλοι; Οι ίδιοι απ’ ότι μας λένε απλά περιμένουν να λήξει η θητεία…
Στην ίδια απάντηση προς τον κύριο Γ. Χρυσουλάκη συνέχισε να απαξιώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο, παρουσία μάλιστα του Πρόεδρου της Κοινότητας Κω Β. Χαδούλη, λέγοντας χαρακτηριστικά και μπερδεμένα: «Πως το κοινοτικό συμβούλιο δεν προβλέπεται από πουθενά… σύμφωνη γνώμη καταθέτει ή πρόταση, και αν δεν πάρει δεν έχει εγκυρότητα, δεν είναι καθοριστική απόφαση…»
Μόνο λύπη προκαλούν αυτές οι δηλώσεις του κου Κυρίτση που αντικατοπτρίζουν την ωμή πραγματικότητα του απόλυτα συγκεντρωτικού και μονοπρόσωπου σχήματος εξουσίας που έχει εγκαθιδρύσει 4 και πλέον χρόνια στο Δήμο της Κω.
Ευτυχώς τόσο για την πόλη της Κω όσο και για τις άλλες κοινότητες του νησιού οι ανατροπές που φέρνει ο Κλεισθένης για τα κοινοτικά συμβούλια στις επερχόμενες εκλογές δίνουν τη δυνατότητα στους συνδημότες μας να επιλέξουν εξ αρχής πραγματικούς Προέδρους και όχι μαριονέτες που θα έχουν ισχυρό ρόλο και λόγο σε κάθε κίνηση και σε κάθε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που τους αφορά.

Η ευκολία με την οποία διαστρεβλώνει την αλήθεια ο κος Κυρίτσης αποκτά πλέον μνημειώδεις διαστάσεις.Για όσους δεν γνωρίζουν ή αγνοούν την ύπαρξή του λόγω της δεδομένης απραξίας του θυμίζουμε ότι:1. Η πόλη της Κω διαθέτει Κοινοτικό Συμβούλιο2. Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κω έχει 11 μέλη3. Τα 7 από τα 11 μέλη εξελέγησαν με την παράταξη ΔΑΝΑ του κου Κυρίτση4. Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κω μπορεί να συνεδριάζει και να παίρνει αποφάσεις όποτε θέλει μόνο με τους συμβούλους του κου Κυρίτση.Άλλωστε ο κος Κυρίτσης είναι αυτός που εισήγαγε στην πολιτική ζωή του τόπου (από την καφετέρια κάτω από το δημαρχείο) την αναγκαστική απαρτία όλων των συμβουλίων μόνο με την παρουσία των συμβούλων της πλειοψηφίας. Οφείλει λοιπόν να τηρεί (λέμε τώρα) αυτά που ο ίδιος πρεσβεύει.Στο εύλογο λοιπόν ερώτημα του κου Γ. Χρυσουλάκη για τον αν χρειάζεται απόφαση Κοινοτικού Συμβουλίου ή όχι, γιατί ο ίδιος είναι τεχνικός και δεν γνώριζε το δημοτικό κώδικα, ο κος Κυρίτσης φρόντισε στην απάντησή του να αναλύσει το δημοτικό κώδικα όπως τον βόλευε. Τον ακούσαμε να λέει πως τα κοινοτικά συμβούλια απαρτίζονται από 11 μέλη και πως το «πρόβλημα» είναι οι σύμβουλοι της μειοψηφίας που 4 χρόνια δεν πηγαίνουν στις συνεδριάσεις.Σε ποιες συνεδριάσεις κε Κυρίτση; Συνεδριάζει το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κω; Μπορείτε να μας πείτε πόσες φορές συνεδρίασε το 2018 και πόσες φορές, κατ’ ελάχιστο, είναι υποχρεωμένο, εκ του νόμου, να συνεδριάζει ανά έτος;Μπορείτε να μας πείτε γιατί όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη της Κω πάνε απευθείας στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής; Δεν εμπιστεύεστε τους Κοινοτικούς σας Συμβούλους;Γνωρίζετε άραγε ποιοι είναι οι Κοινοτικοί σας Σύμβουλοι; Οι ίδιοι απ’ ότι μας λένε απλά περιμένουν να λήξει η θητεία…Στην ίδια απάντηση προς τον κύριο Γ. Χρυσουλάκη συνέχισε να απαξιώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο, παρουσία μάλιστα του Πρόεδρου της Κοινότητας Κω Β. Χαδούλη, λέγοντας χαρακτηριστικά και μπερδεμένα: «Πως το κοινοτικό συμβούλιο δεν προβλέπεται από πουθενά… σύμφωνη γνώμη καταθέτει ή πρόταση, και αν δεν πάρει δεν έχει εγκυρότητα, δεν είναι καθοριστική απόφαση…»Μόνο λύπη προκαλούν αυτές οι δηλώσεις του κου Κυρίτση που αντικατοπτρίζουν την ωμή πραγματικότητα του απόλυτα συγκεντρωτικού και μονοπρόσωπου σχήματος εξουσίας που έχει εγκαθιδρύσει 4 και πλέον χρόνια στο Δήμο της Κω.Ευτυχώς τόσο για την πόλη της Κω όσο και για τις άλλες κοινότητες του νησιού οι ανατροπές που φέρνει ο Κλεισθένης για τα κοινοτικά συμβούλια στις επερχόμενες εκλογές δίνουν τη δυνατότητα στους συνδημότες μας να επιλέξουν εξ αρχής πραγματικούς Προέδρους και όχι μαριονέτες που θα έχουν ισχυρό ρόλο και λόγο σε κάθε κίνηση και σε κάθε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που τους αφορά

Geplaatst door Πέτρος Πετρής op Donderdag 27 september 2018

19 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ

  ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ

  • Απέλπιδα προσπάθεια της ΣΟΥΡΩΜΈΝΗΣ ΚΟΜΠΑΝΙΑΣ για νταβαντούρι... ΡΟΥΦΑ, δεν ξεχνούμε τις ΡΟΥΦιΑνιές και πως χάσαμε 70 στρέμματα...

   Ξεσουρώστε βρε ζωντανααααααά… Όσο και να φωνάζετε ΞΕΓΆΝΩΤΟΥΣ ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ θα σας αποκαλεί η κοινωνία μας που σας έχει σιχαθεί περισσότερο από τον Κυρίτση. ΡΟΥΦΑ εριστική γλωσσοκοπάνα, το επίπεδο σας ποιο χαμηλό από του ΒΑΒΛΑΞ και οι καταγγέλλοντες ΡΟΥΦιΑνοι λαϊκιστές της πλάκας, πολιτικός λόγος αχταρμάς, IQ ραδικιού σαν καλή αγρότισσα και ψυχή αρπαχτικού….

 2. Τρεις φορές έχουμε πάει στο γραφείο της κοινότητας για προσωπικό μας θέμα και τις 2 φορές ήταν κλειστά και την Τρίτη μας είπαν να πάμε στη ποιότητα ζωής.

 3. Τα βιντεάκια λένε την αλήθεια, όσο λάσπη και να πετάξουν οι απευθείας αναθεσακιδες ειναι γιατι θα χασουν το λιλι των κλιματιστικων,των εργολαβιών, των χαρτικωνν και των μαύρων διαφημίσεων…..
  Κυριτση καθημερινά σε ξεφτιλίζουν τα δικα σου βιντεάκια.Αλλαξες…….
  Τυφλές!!!

 4. Η ουσία είναι πως για το συγκεκριμένο σοβαρό θέμα για την πόλη μας ο Δήμαρχος απαγορέψει να γίνει η συνεδρίαση,αυτό καταλαβαίνω εγώ.Γιατι αν όντως με 7 δικούς του μπορεί να συνεδριάσει ποιος ο λόγος να μην το κάνει;;;;
  Το παιχνίδι είναι στημένο και απο πριν ξεπουλημένο.Κριμα και είναι νέα παιδιά.

 5. Δυο τρις λυσσασμένοι που έχασαν την μάσα, 2236 Ε τον μήνα, την εθελόντρια μάσα, την διαχείριση χρημάτων γράφουν και πέντε ζα υπογράφουν.

  Τα υπολείμματα της πάλαι ποτέ ένδοξης παράταξης του Κωστούκου ξεχνούν μέσα στην μιζέρια τους ότι από την μεγαλομανία και την ολιγωρία του εν ευθυμία Δημάρχου χάθηκαν τα 70 στρέμματα του Ναυτικού Ομίλου… Αντί να ξεσηκωθούν για αυτό που ετοιμάζει η φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο ξεπούλημα των φιλέτων περιουσία των Κώων αρκούνται σε μίζερες ανακοινώσεις με τσόντα έτοιμα εμετικά σχόλια. Αποδίδουν οι πρώην ευθύνες στον σημερινό ανίκανο Δήμαρχο. Είναι ξεπερασμένοι διαχειριστές επικίνδυνοι για τους Κώους οι πρώην και οι σημερινοί, ζημιά για την Κω, ΝΑ ΠΆΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΎΡΙΣΤΟ….

  • Να πάτε όλοι στον αγύριστο γράφεις φίλε μου…
   Σωστά ο πρώτος που έφυγε νύχτα και κρύφτηκε στο πηγάδι είναι ο γ.γ του Φεστιβάλ φιλαρμονικων που το πληρώσαμε χρυσάφι σε μια ταβέρνα κάπου στο νέο Κόσμο.Ο γ.γ των υπολογιστών και προγραμμάτων που ακόμη τον πληρώνει ο δήμος μας.Βεβαια θέλεις να ξεχάσεις,αλλά οι Κω οι έχουν μνήμη…Δεν ξεχνούν.
   Έτσι θα στείλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το… τζοβενο σας.

   • ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΞΕΧΑΣΕΙΣ ΦΙΛΕ ΓΡΗΓΟΡΗ!
    ΦΕΣΤΙΒΑΛ,ΠΛΑΤΕΙΕΣ,ΨΙΘΥΡΟ-ΣΙΔΗΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,ΑΓΑΛΜΑΤΑ,ΤΡΕΝΑΚΙΑ,ΜΠΟΓΙΕΣ,
    Α-4,ΜΕΛΑΝΙΑ,ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ,
    ΣΝΟΜΠΑΡΙΣΜΑ,ΕΚΔΙΚΗΣΗ,ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ,ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ,ΛΑΣΠΗ…
    ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ…ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΞΕΧΑΣΤΟΙ!!!!

  • ΤΟ ΓΥΡΙΖΕΙΣ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ,ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ,ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ,!
   ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΜΟΝΑΧΟΣ! ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ!
   ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ.

 6. Βρε Πέτρο, σου πασάρουν για υπογραφή το χειρότερο κείμενο... Στα τηγάνια.. και στα ψαλίδια δίνουν πιο φιλοσοφικές π@π🎃ρολογίες...

  Τελικά είσαι με το σΟύΡΑΜΑ της ΡΟΎΦΑ ή με τον 3flor ΤΕΟ που φοβάται και ακόμα και την σκιά του για να βγεί από το πηγάδι που κρύφτηκε μετά τις εκλογές…. Πάντως όλοι μαζί θα κάνετε μια μουσταλευριά μούρλια…

 7. Τελικά σας άρεσε όπως είχε το Όραμα την ΑΒΙΚΩ;Με τους γύφτους για μόστρα;Δεν θέλετε να ομορφαίνει το μέρος;Πάντως επειδή πάω εκεί για μπάνιο κανέναν δεννεχω δει εκείνοι αυτούς που ανεβάζουν αθρα.Βασικα το μόνο που τους ενδιαφέρει προφανώς είναι το μαγαζί εκεί.Απο εκεί θα τα περνουν και αυτοί όπως πολλοί άλλοι για να τον αφήνουν μέχρι τις 5 το πρωί να τρελάνει τον κόσμο από τι μουσική στα γύρω ξενοδοχεία.

  • Τώρα βρε χαλουβα ούτε εκεί δεν θα μπορείς να πηγαίνεις.Θα μπει τοίχος 3 μέτρα ύψος.

  • ….. ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΜΑΡΗ ΑΓΓΟΥΡΟ ΠΟΙΟΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΑΡΘΡΑ? ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΑΘΡΩΠΟΥ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ?
   Ο ΚΑΛΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ Ή ΕΣΥΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ (ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ Η ΜΟΥΣΙΚΗ!
   ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΑΝΙΟ! ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΡΙΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΤΡΙΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ?

 8. Τι λες κ. Πέτρο; Δε ξέρεις με τι έχεις να κάνεις; Εσύ τουλάχιστον τους έχεις φάει στη μάπα σου για τα καλά. Κάτι τέτοιοι έκλεψαν, έφαγαν και πτώχευσαν τη χώρα μας. Έχουν βγάλει τη σχολή του ΠΑΣΟΚ της λαμογιας με άριστα

 9. Ρε Πέτραν μια βάζεις όλα τέτοια θέματα στην δημοσιότητα, πρότεινε και στο Συμβούλιο να μετονομαστεί και η οδός Ξενίας που είναι το πατρικό σου στην Λάμπη σε οδό Νικολάου Πετρή. Να τιμήσουν τον αείμνηστο Νικόλα που τόσα πρόσφερε επί μακράν έργο …

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ