ΒΙΝΤΕΟ Τέλη Ιουλίου ξεκινά ο εργολάβος το αποχετευτικό Κεφάλου-Αντιμάχειας-Μαστιχαριού (Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση – Δηλώσεις)

6
908

ΘΕΜΑ: “Υπογράφηκε η σύμβαση για τα δίκτυα σε Αντιμάχεια, Μαστιχάρι και Καμάρι Κεφάλου-Ξεκινά ένα μεγάλο έργο για την Κω”

Με την παρουσία του Δημάρχου Κω κ. Κυρίτση, υπογράφηκε χθες στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ, από τον Πρόεδρο κ. Κιάρη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση για το έργο κατασκευής δικτύων αποχέτευσης σε Αντιμάχεια, Μαστιχάρι και Καμάρι Κεφάλου.

Ξεκινά ένα μεγάλο έργο για την Κω.

Ένα έργο που δίνει μόνιμη και οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των λυμάτων στην περιοχή.

Ένα έργο που είχε απενταχθεί το 2013 και κινδύνευε να ματαιωθεί.

Η Νέα Δημοτική Αρχή τον Οκτώβριο του 2014, ξεκίνησε τις προσπάθειες, κυριολεκτικά, από την αρχή, για την υλοποίηση του έργου.

Προχώρησε στην οριστική παραλαβή των μελετών το Δεκέμβριο του 2014, υπέβαλλε την πρόταση ένταξης το 2016, προχώρησε ταχύτατα η αξιολόγηση και εγκρίθηκε τον Απρίλιο του 2017 ενώ η σύσταση της επιτροπής διαγωνισμού και ο διεθνής διαγωνισμός πραγματοποιήθηκαν το Νοέμβριο του 2017.

Το έργο «Κατασκευή έργων διαχείρισης λυμάτων οικισμών Αντιμάχειας – Κεφάλου νήσου Κω» αφορά στην ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών λυμάτων στους οικισμούς Αντιμάχεια – Μαστιχαρίου – Καμαρίου και περιλαμβάνει:

-Το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων του Μαστιχαρίου και τα έργα μεταφοράς των λυμάτων στην Αντιμάχεια.

-Το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων της Αντιμάχειας και τα έργα μεταφοράς των ακαθάρτων Αντιμάχειας και Μαστιχαρίου στην υφιστάμενη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Καρδάμαινας.

-Το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων της παραλιακής ζώνης του οικισμού της Κεφάλου (Καμάρι) και τα έργα μεταφοράς των λυμάτων του συνόλου του οικισμού στο τελικό αντλιοστάσιο της ΕΕΛ Κεφάλου.

-Τη νέα ΕΕΛ Κεφάλου με τα έργα προσαγωγής και διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων. Επίσης προβλέπεται και η βελτίωση της οδού πρόσβασης προς την ΕΕΛ, μήκους περίπου 1,5 χλμ.

Η δυναμικότητα της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων ανέρχεται σε 8.000 ι.κ. για την κάλυψη των αναγκών σε βάθος 20ετίας.

Το συνολικό μήκος των δικτύων ακαθάρτων (αγωγών) ανέρχεται σε 49,8 χλμ.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω έργο περιλαμβάνει επίσης και την κατασκευή 1.700 ιδιωτικών συνδέσεων ακαθάρτων, στους οικισμούς Αντιμάχειας, Μαστιχαρίου και παραλίας Κεφάλου (Καμάρι).

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΜΑΣΤΙΧΑΡΙΟΥ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ ΚΑΜΑΡΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΥ ΠΡΟΥΠ/ΣΜΟΥ 16,5 ΕΚ.ΕΥΡΩ-ΜΕ 2.ΕΚ.850ΧΙΛ. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ ΑΠΟ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΜΗΝΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ/VIDEO-δήλωση

Πηγή: dhras.gr

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ.

  2. Κωνσταντινος Κατακουζηνος επίκουρος καθηγητής της Βυζαντινολογιας

    Έχω δει τα σχέδια, το αποχετευτικοο της κεφαλου θα ξεπεράσει σε μεγαλοπρεπεια ακόμη και το αποχετευτικο του Βυζαντίου. Σκέφτομαι μάλιστα να γράψω ενα βιβλίο για αυτό και μάλιστα στα Κεφαλιανα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ