Δήμος Κω προς Σπίρτζη: Δώστε μας την άδεια να προχωρήσουμε εμείς στα έργα αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου στο λιμάνι

8
1337

ΘΕΜΑ : ‘’Ο Δήμος Κω ζητά από το Υπουργείο Υποδομών την άδεια να προχωρήσει ο ίδιος στα έργα αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου στο λιμάνι’’.

Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, μετά την καθυστέρηση που παρατηρείται στα έργα αποκατάστασης των ζημιών στις λιμενικές εγκαταστάσεις της Κω, που έχει αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών, κατέθεσε σήμερα πρόταση στην κυβέρνηση να αναλάβει ο Δήμος τα έργα αποκατάστασης στο παραλιακό μέτωπο του λιμανιού στην Ακτή Κουντουριώτη.

Η πρόταση του Δήμου κατατέθηκε εγγράφως στον Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Βούρδα και αναμένεται η απάντησή τους.

Ο Δήμαρχος κ. Κυρίτσης, στην πρόταση που κατέθεσε, επισημαίνει:

‘’Ο Δήμος Κω συνεργάστηκε και συνεργάζεται στενά με την Πολιτεία. Ως Δήμαρχος Κω, το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι να καταλογίσω ευθύνες. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να κλείσουν οι πληγές που άνοιξε ο σεισμός στο νησί μας.

Βλέποντας την καθυστέρηση και τη δυστοκία, σε ότι αφορά στα έργα αποκατάστασης των λιμενικών εγκαταστάσεων, ο Δήμος Κω έχει τη βούληση αλλά και τη δυνατότητα να συνδράμει την Πολιτεία αναλαμβάνοντας την ανακατασκευή και αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου του λιμανιού, στην Ακτή Κουντουριώτη, που έχει υποστεί ζημιές από το σεισμό.
Εάν μας δοθεί το ‘’πράσινο φως’’ από την πλευρά του Υπουργείου, που έχει αναλάβει την ευθύνη και την αρμοδιότητα υλοποίησης των έργων αποκατάστασης, ο Δήμος Κω θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του έργου.’’

Παράλληλα ο Δήμαρχος Κω θέτει ζήτημα επίσης και υπεύθυνης ενημέρωσης για το χρονοδιάγραμμα έναρξης και υλοποίησης των έργων στις λιμενικές εγκαταστάσεις.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης αναφέρει:

΄΄Ο Δήμος, για μία ακόμα φορά, αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία που εκφράζει την αγωνία αλλά και τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της Κω.

Αν μας δοθεί η άδεια από το Υπουργείο Υποδομών θα κινηθούμε άμεσα, προχωρώντας στα έργα αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου στην Ακτή Κουντουριώτη.’’

Ακολουθεί η επίσημη πρόταση του Δήμου Κω προς την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΩ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ταχ. Δ/νση :Ακτή Κουντουριώτη 7, Κως

Ταχ. Κώδικας :85300

Πληρ. :Μαρία Φλάσκου

Τηλ. :22423-60437

Τηλ/τυπία :22420-23320

Ηλεκτρον. δ/νση :kos_mayor@kos.gr

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς: Αξιότιμο Κύριο Χρήστο Σπίρτζη

Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών

Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε

156 69 Παπάγου – Αθήνα

Κοιν.: Αξιότιμο Κύριο

Θάνο Βούρδα

Γενικό Γραμματέα

 

Κύριε Υπουργέ,

Η μεγάλη καθυστέρηση στη δρομολόγηση και υλοποίηση των έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός της 21ης Ιουλίου στις λιμενικές εγκαταστάσεις της Κω, προκαλεί μεγάλη ανησυχία στο νησί μας.

Ήδη η Κως πληρώνει τις συνέπειες στον τομέα της κρουαζιέρας από τη στιγμή που οι εγκαταστάσεις δεν λειτουργούν.

Ως Δήμαρχος Κω, το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι να καταλογίσω ευθύνες.

Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να κλείσουν οι πληγές που άνοιξε ο σεισμός στο νησί μας.

Ο Δήμος Κω συνεργάστηκε και συνεργάζεται στενά με την Πολιτεία. Όπως γνωρίζετε, μετά από συνεννόηση με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Θ. Βούρδα, ο Δήμος Κω ανέλαβε ο ίδιος την πρωτοβουλία για να προχωρήσει στα έργα αποκατάστασης των ζημιών στα τρία σχολεία του νησιού που χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλα, ενώ έχει προχωρήσει σε επισκευές και σε άλλα σχολικά κτήρια.

Βλέποντας την καθυστέρηση και τη δυστοκία, σε ότι αφορά στα έργα αποκατάστασης των λιμενικών εγκαταστάσεων , ο Δήμος Κω έχει τη βούληση αλλά και τη δυνατότητα να συνδράμει την Πολιτεία αναλαμβάνοντας την ανακατασκευή και αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου του λιμανιού , στην Ακτή Κουντουριώτη, που έχει υποστεί ζημιές από το σεισμό.

Εάν μας δοθεί το ‘’πράσινο φως’’ από την πλευρά του Υπουργείου, που έχει αναλάβει την ευθύνη και την αρμοδιότητα υλοποίησης των έργων αποκατάστασης, ο Δήμος Κω θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του έργου.

Θεωρώ επίσης ότι πρέπει να υπάρχει ενημέρωση του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων στο λιμάνι της Κω.

Έχοντας καταθέσει αυτή την πρόταση, αναμένουμε την απάντηση του Υπουργείου αλλά και αναλυτική και υπεύθυνη ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης των έργων.

Είμαστε στη διάθεσή σας προκειμένου να υπάρξει μια άμεση συνάντηση.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Κω

Γιώργος Ι. Κυρίτσης

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δήμαρχε παίζεις το δικο σου επικοινωνιακό παιχνίδι.Ειναι θεμα ωρών να σου δώσουν το πράσινο φως,οπως σου το έδωσαν πισω απο την ΔΕΗ…
  Απλά πρεπει να αγανακτήσει ο κόσμος για να φανείς σωτηρας!!!
  Ο κόσμος εχει μνήμη και εσυ εχεις την μεγαλυτερη ευθυνη γι αυτο το χαλι.

 2. ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΠΟΥ ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΑΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΑΡΧΟ ,ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ, ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ,ΡΗΜΑΖΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ , ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;ΛΙΜΑΝΙ? ΜΟΛΟΥΣ; ΜΑΛΛΟΝ Κ@ΛΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΥΣ.

 3. ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΤΟΝ ΦΑΤΑΟΥΛΑ ΤΟΝ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΕ .ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΩΕΙ

  ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ

 4. Μη βιάζεσαι, Δήμαρχε! Ένα ολόκληρο καλοκαίρι έχουμε μπροστά μας!
  Το ΝΤΡΟΠΗ είναι μάλλον λίγο;

 5. δημαρχε φροντισε να αποκατασταθει η εικονα στο εσωτερικο λιμανι προχειρα.υπαρχουν λυσεις και εχουν προταθει.

  τα εργα αποκαταστασης να αρχισουν 10 νοεμβριου 2018 μεχρι 30 μαρτιου 2019. ασε τα δελτια τυπου.

 6. ΤΑ ΜΙΣΑ ΘΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕΙ Ο ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΠΑΛΙΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ,ΔΗΛ ΚΛΕΦΤΗΣ,Κ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΙΣΑ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Ο ΣΥΡΙΖΟΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

 7. Ρε που μας κατάντησαν η δημοκράτες δεν υπάρχει ούτε αρχή και τέλος ο κλέψας του κλεψαντα Πίος θα φάει τα ποιο Πόλα

 8. Αφουγκραζόμενος τις ανάγκες αειφορίας που έχουμε ως κάτοικοι ενός τόπου που αν μη τι άλλο αναπνέει οικονομικά από τον κλάδο του τουρισμού, αντιλαμβάνομαι ότι η ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός των 6,8 ρίχτερ κρίνεται επιτακτική. Ας μην ξεχνάμε πως ο σεισμός δεν έπληξε μόνο λιμάνια και δρόμους, αλλά και σπίτια, επιχειρήσεις, κτηριακές εγκαταστάσεις και ιερά. Ωστόσο, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε πως οι αρμόδιοι φορείς δεν αποτελούν μεσσίες. Σε κάθε τους ενέργεια υπάρχουν προϋποθέσεις, κριτήρια, διατάξεις, μειονεκτήματα, οφέλη αλλά και εμπόδια. Προφανώς και οφείλουν να σταθούν αντάξιοι των προδοκιών αλλά και της θέσης που τους ανέθεσε η κοινωνία να αναλάβουν. Παρ’αυτά χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας & σκέψης. Στο κάτω κάτω εμείς οι ίδιοι τους δώσαμε φωνή, εμείς οι ίδιοι αποτελούμε την κινητήριο δύναμη. Όλα είναι επιλογές! Γι’αυτό σταματήστε να γκρινιάζετε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δεν νομίζω άλλωστε ο δήμαρχος και το επιτελείο του να έχουν βάλει ως αυτοσκοπό τη διάλυση του νησιού. Όσον αφορά τα χρήματα, μην κρίνετε, εξ ιδίων, τα αλλότρια, όλα θα φανούν!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ