Γ. Κυρίτσης: Ο μόνος δρόμος για να προχωρήσει μπροστά η Κως είναι ο δρόμος της νομιμότητας… (Τι δήλωσε για κλείσιμο κατ/των, Ορφέα)

0
2808

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κω, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

‘’ Ο μόνος δρόμος για να προχωρήσει μπροστά η Κως είναι ο δρόμος της νομιμότητας. Αυτό θα πρέπει να το πάρουν απόφαση όλοι. Αυτή ήταν άλλωστε η εντολή των πολιτών στις εκλογές. Σε ότι αφορά στα καταστήματα, όλοι οφείλουν να λειτουργούν με τις νόμιμες διατάξεις που ισχύουν για όλους. Η αυθαιρεσία, η ασυδοσία, η συναλλαγή και η πελατειακές λογικές ανήκουν στο παρελθόν. Εκφράζουν μια αντίληψη που ηττήθηκε στις εκλογές. Η Νέα Δημοτική Αρχή δεν έχει εξαρτήσεις, θα εφαρμόσει τη νομιμότητα. Οι υπηρεσίες του Δήμου είναι στη διάθεση όλων των επαγγελματιών προκειμένου να τους βοηθήσουν να κλείσουν οποιαδήποτε εκκρεμότητα υπάρχει με την άδεια λειτουργίας τους. Όποιο κατάστημα όμως δεν έχει άδεια λειτουργίας, θα κλείνει. Αυτοί που λειτουργούν νομίμως και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις δεν είναι τα κορόιδα της υπόθεσης.

Σε ότι αφορά στην ακίνητη περιουσία του Δήμου, όσοι έχουν το σθένος ας κάνουν συγκρίσεις με το παρελθόν. Προγραμματική μας δέσμευση ήταν η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, με διαγωνισμούς και διαφάνεια, προκειμένου να έχει έσοδα ο Δήμος. Σήμερα η ακίνητη περιουσία του Δήμου αξιοποιείται, αποφέρει έσοδα στην Κω ενώ πριν η ακίνητη περιουσία του Δήμου είχε παραχωρηθεί χωρίς αντίτιμο, με παράνομες διαδικασίες. Αυτά τελειώσανε.

Ο ‘’Ορφέας’’ είχε παραχωρηθεί χωρίς αντίτιμο, ο Δήμος δεν εισέπραττε ούτε ένα ευρώ. Σήμερα ο ‘’Ορφέας’’ θα παραχωρηθεί , μέσα από ανοιχτό διαγωνισμό, με συγκεκριμένο μηνιαίο μίσθωμα. Και ο Δήμος θα έχει έσοδα. Είναι δεδομένο ότι κάποιοι θα ήθελαν να συνεχιστεί το προηγούμενο καθεστώς ή να μείνουν κλειστοί οι κινηματογράφοι.
Δυστυχώς δεν θα τους γίνει το χατήρι’’.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ