Ο Δήμος Κω αποκτά νέο λογότυπο. Ανοιχτός διαγωνισμός με ελεύθερη συμμετοχή όλων

14
1303

ΘΕΜΑ : “Ο Δήμος Κω αποκτά νέο λογότυπο. Ανοιχτός διαγωνισμός με ελεύθερη συμμετοχή όλων.”

Τη νέα του οπτική ταυτότητα με ένα συμβολικό, σύγχρονο, καλαίσθητο, αναγνωρίσιμο και δυνατό επικοινωνιακά λογότυπο αποκτά ο Δήμος Κω.

Η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατάθεση προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους είναι ανοικτή και απευθύνεται σε οποιονδήποτε –ενήλικα- που μπορεί να το σχεδιάσει, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ζητούνται.

Η προθεσμία για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό εκπνέει στις 13 Δεκεμβρίου 2017.

Το λογότυπο θα πρέπει να είναι πρωτότυπο και μοναδικό, σαφές, αναγνωρίσιμο, εύκολα αντιληπτό και να προσελκύει την προσοχή.

Παράλληλα θα πρέπει να συνδυάζει στοιχεία της ιστορικής, πνευματικής, γεωγραφικής, φυσικής και πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού και να προβάλλει την εικόνα του ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά.

Το νέο λογότυπο θα έχει διάφορες εφαρμογές και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το Δήμο Κω σε ποικίλες ενέργειες και δράσεις, όπως έγγραφα και επιστολές (αντικαθιστώντας το εθνόσημο που χρησιμοποιείται σήμερα), ενέργειες τουριστικής προβολής, επικοινωνίας και ενημέρωσης, σημαίες, έντυπα και διάφορες εκδόσεις (αφίσες, προσκλήσεις, φυλλάδια κλπ), ψηφιακές εφαρμογές κλπ.

Η αξιολόγηση των προτάσεων – σχεδίων που θα κατατεθούν θα γίνει από πενταμελή επιτροπή που έχει συσταθεί μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην επιτροπή συμμετέχουν ο Δήμαρχος, κ. Γιώργος Κυρίτσης, δύο εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος του Πνευματικού Ομίλου Κώων «Ο ΦΙΛΗΤΑΣ» και εκπρόσωπος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου.

Προκειμένου η Επιτροπή να κρίνει με τον πλέον αδιάβλητο και αντικειμενικό τρόπο τα σχέδια που θα υποβληθούν, στη διαδικασία της αξιολόγησης θα διατηρηθεί η ανωνυμία των συμμετεχόντων.

Στο νικητή του διαγωνισμού θα απονεμηθεί τιμητικός τίτλος και χρηματικό βραβείο 2.000 ευρώ κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής όπου θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του λογοτύπου του Δήμου Κω ενώ στους δημιουργούς της δεύτερης και τρίτης καλύτερης πρότασης θα αποδοθεί κατά τη διάρκεια της ίδιας τελετής εύφημος μνεία.

Όλα τα σχετικά έγγραφα για το διαγωνισμό έχουν ήδη αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου Κω (www.kos.gov.gr), ενώ διευκρινίσεις και πληροφορίες παρέχονται από τη γραμματεία του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού, Συντονισμού, Δημοτικής Περιουσίας, Επιχειρηματικότητας, Ανάπτυξης & Πρωτογενούς Τομέα, κ. Μιχάλη Χατζηκαλύμνιου, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Σκεύου Ζερβού 40, Κως 85300, τηλ. επικοινωνίας 2242361531, e-mail: [email protected]).

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

[pdf-embedder url=»http://www.aegeanews.gr/wp-content/uploads/2017/10/Αναλυτική-πρόσκληση-εκδήλωσης-ενδιαφέροντος-για-το-λογότυπο-του-Δήμου-Κω-ΑΔΑ.pdf» title=»Αναλυτική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το λογότυπο του Δήμου Κω (ΑΔΑ)»] [pdf-embedder url=»http://www.aegeanews.gr/wp-content/uploads/2017/10/Περιληπτική-πρόσκληση-εκδήλωσης-ενδιαφέροντος-για-λογότυπο.pdf» title=»Περιληπτική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για λογότυπο»]

14 ΣΧΟΛΙΑ

  • Τι τους έχει πιάσει όλους τους καρεκλοκένταυρους;;; Ο KΩΣΤΟΥΚΟΣ μας φόρεσε την Σκοπιανή βράκα, ο γκάου ;;;

   Ο πρώτος έβαλε τον στην Ιταλία σπουδάσαντα να φτιάξει σημαία, ο σημερινός το κάνει ποιο κομψά… Κάνει διαγωνισμό αλλά η επιτροπή που θα διορίσει θα επιλέξει αυτό που ήδη έχει στην κεφάλα του…

 1. μια καρεκλα και ένα τραπεζι θα είναι ισως το καλυτερο λογοτυπο.
  το νησι στα χρονια του Κυριτση και ου Βαβλα,του Χαδουλη και του Μουζουρακη,του Σιφακη και της Πη,της Κιαποκα και του Κρητικου……
  κυριε Κιάρη ολοι τους αιρετοι και δεν χρεια ζεται να κοψουμε τα ονοματάκια….

 2. Δεν ειχαμε αλλη δουλεια να κανουμε θα χασουμε και το ιστορικο μας σημα.Α βρε Κυριτσακο θα τα ισοπεδωσεις ολα,αντε να φευγεις γιατι αρκετη ζημια εχεις κανει

 3. Το εθνόσημο που υπάρχει στα δημόσια έγγραφα είναι τιμή μας και η σκέψη να υο αφαιρέσουν είναι απλώς απαράδεκτο…. Αλλά τι περιμένεις απί δοσίλογους …Είναι η καταστροφή της Κω!!!
  Το λογότυπο είναι χαραγμένο μέσα από Κω ην ιστορία μάς… Αυτο τους πειράζει?
  Τα χαλιά τους να αλλάξουν.

 4. Δύο όφεις να περιστρέφονται γύρω από ένα μαχαιροπίρουνο,και από πάνω ένα ποτήρι μπόμπας Ricardo,σαν αυτές τις χιλιάδες μερίδες χύμα που σερβίρονται καθημερινά στα All Inclussives …πλαισιωμένο από ένα ομοίωμα σκλάβου σε κυβίστηση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ