ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ: 3 άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για στήριξη της τοπικής οικονομίας και ανακούφιση των πολιτών της Κω

15
790

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρία άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και την ανακούφιση των πολιτών της Κω

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ευτέρπη Παπαχρήστου, μιλώντας στη συνάντηση των τοπικών φορέων με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση με τρία άμεσα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης της τοπικής οικονομίας.

1ον- Τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και μετά την 1η Ιανουαρίου του 2018.

2ον- Την κατάργηση του τέλους διαμονής που θα επιβληθεί από την 1η Ιανουαρίου και θα αποτελεί μία ακόμα φορολογική επιβάρυνση για τον τουρισμό και την τοπική οικονομία.

3ον- Την παράταση πέραν του εξαμήνου των μέτρων για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων όσων υπέστησαν ζημιές από το σεισμό.

Αναφερόμενη στο ζήτημα της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, η κ. Παπαχρήστου τόνισε ότι δεν έχουν εξαλειφθεί οι λόγοι που επέβαλλαν την εξαίρεση της, δεν έχουν αμβλυνθεί οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία ενώ δεν έχουν φύγει οι δομές παραμονής και στην ουσία εγκλωβισμού των παράνομων μεταναστών από το νησί.

Ζήτησε από την ΑΑΔΕ και το Υπουργείο Οικονομικών να καταθέσουν αναλυτικά στοιχεία για το δημοσιονομικό κόστος ή το αντίστοιχο όφελος στην τοπική οικονομία και στα δημόσια έσοδα από την κατάργηση ή διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να είχε εκπονηθεί αναλογιστική μελέτη.

Ζήτησε επίσης να μην εφαρμοστεί το τέλος διαμονής στην Κω, το οποίο συνιστά μία ακόμα φορολογική επιβάρυνση για τον τουρισμό και την τοπική οικονομία. Παρέθεσε μάλιστα και συγκριτικά στοιχεία για το τι ισχύει σε χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Κύπρος. Τόνισε ότι υπάρχει σαφές ζήτημα ανταγωνιστικότητας αφού η επιβολή αυξήσεων στο ΦΠΑ στην Κω, σε συνδυασμό με την επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης θα καταστήσουν πολύ πιο ακριβό το τουριστικό μας προϊόν, την ώρα που όλοι μας έχουμε αποδυθεί σε μια τιτάνια προσπάθεια για να αμβλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού στον τουρισμό μας και να αποκαταστήσουμε την εικόνα μας, ως τουριστικού προορισμού.

Αναφερόμενη στα μέτρα ανακούφισης των πολιτών και των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών ζήτησε να υπάρξει παράταση των μέτρων απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ αλλά και αναβολής εξόφλησης των φορολογικών υποχρεώσεων και πέραν του εξαμήνου.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ακόμα ΚΥΑ για τις αποζημιώσεις αλλά υπάρχει και έλλειψη ρευστότητας για την αποκατάσταση των κτηρίων, πρέπει να εξεταστεί, ανά περίπτωση, η παράταση της απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ και πέραν του εξαμήνου

Το ίδιο ισχύει και για την εξάμηνη παράταση των φορολογικών υποχρεώσεων. Επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν ή που υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς, δεν σημαίνει ότι σε ένα εξάμηνο θα είναι σε θέση να καλύψουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις” τόνισε η κ. Παπαχρήστου.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Διαβάζεις τη ανακοίνωση και λες..Μπράβο. Ο δήμος πήρε μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών…Παρακάτω λοιπόν η κυρία αυτή μας λέει πως τα ζητά από την κυβέρνηση αυτά τα μέτρα. Σώπα Ευτέρπη.. Εξυπνάδα και μαλλί… Γιατί δεν αφαιρείς τα τέλη καθαριότητας από τον λογαριασμό της ΔΕΗ να σε παραδεχτώ…Που πληρώνω 500. ευρώ και τα 220 πάνε στο Δήμο; Ρε κοίτα κάτι πολιτικάντηδες που βγάζει Η Καρδάμαινα..Εγώ ζητώ από την κυβέρνηση να μην πληρώνουν οι Κώοι εφορία μέχρι το 2060….Να βγάλω ανακοίνωση;

    • Είδαν ανοιχτή πόρτα, βγήκαν στο μπαλκόνι και βγάζουν λόγο ζητώντας όσα τάζει ακόμα και ο ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ… Πάει, με τους σεισμούς και τα κουνήματα σαλέψανε…

      • κυριε κιαρη να μην σβηστει το μαρι γιατι και την ιωαννα μαρι την ανεβαζει και μαρι την κατεβαζει

        μαρι ξανθομαλουσα για ποια στηριξη μιλας.Δεν πας σπιτι σου να σκεφτεις καλα με ποιον δημαρχο εμπλεξες,και σε τι κατασταση εφερε το νησι.Μαρι κορη απο το χωριο,εαν ειχατε λιγη τσιπα θα τα ειχατε μουζωσει ολοι σας απο τον δημο.μαρι κορη βγειτε και πειτε τι κανατε 3,5 χρονια στο νησι,και μετα να μιλατε για την ψευτικη στηριξη σας,ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΔΗΜΑΡΧΟ ΣΟΥ.Εχετε φερει τους πολιτες σε απελπισια.Γιαυτο σας εχει σιχαθει ολοκληρο νησι.

  2. ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΟΚΕΦΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΟΚΠΑΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ, 25 ΜΑΡΤΙΟΥ,ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΑΣ…

  3. Ξέρεις πόσα ζητούσε η Ν.Δ. από το ΠΑΣΟΚ όταν εκείνη ήταν στην αντιπολίτευση; Ξέρεις Ευτέρπη μου πόσα ζητούσε το ΠΑΣΟΚ από την Ν.Δ.; Ξέρεις Ευτέρπη μου πόσα ζητούσε ο Τσίπρας και από τους δύο; Είδες τι έκαναν όλοι….Άμα δεν μπορείς εσύ σαν Δήμος να κάνεις κάτι για τούς δημότες σώπα τουλάχιστον…Στο κάτω κάτω πες στον Μητσοτάκη σου πως μόλις βγει θα τα κάνει την επομένη..Ε.ρε για γέλια είστε….

  4. Γιατί το κλιμάκιο πρωτοβάθμιου ελέγχου κατοικιών έφυγε χωρίς να δει κάποιες απ τις αιτήσεις?

    Υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται σε άλλα σπίτια ακόμα,επειδή έχουν δει κάποια σημάδια σπίτια τους και έκαναν αιτήσεις έγκαιρα,αλλά δεν τους έχουν δει ακόμα και έφυγαν απ το νησί,αυτοί οι πολίτες είναι δεύτερης κατηγορίας?ή πρέπει να πληρώσουν μηχανικούς ενώ έχουν τόσες ζημιές ,για να ησυχάσουν?Τι είναι αυτά τα πράγματα? Σε ποιο νούμερο να γίνουν οι καταγγελίες επώνυμα?Γιατί τέτοιο χάλι?

  5. Δεν καταλαβαίνω έχω ένα κατάστημα το οποίο είναι κληστο είπα να το ηλεκτροδοτήσουν μιπος το νικιασουν πρειν ένα χρόνο ο τελευταίως λογαριασμός που πήρα από τιν ΔΕΗ ειχε κατανάλωση ρεύματος 6,37€ το τελικό ποσό πληρωμής ήταν 457€ ….!!!!!!!! Ας βγάλετε τα συμπεράσματα σας

  6. Δηλαδή αν κλείσει η δομή του χοτ-σποτ που υπονοείς μεγάλη μου οικονομολόγα,που εργάζονται 60 άνθρωποι ,που απορροφούνται γύρω στις κάποιες χιλιάδες ευρώ για σίτιση και επιδόματα από την Ευρώπη,αν όλα αυτά φύγουν τότε θα συμφωνήσετε στη αύξηση του Φ.Π.Α.; Τότε θα ανακάμψει κι άλλο η Κως; Που τα μάθατε τα οικονομικά αυτά ήθελα να ήξερα…Αυτά είναι ιδεοληψίες . Χωρίς βέβαια να συμφωνώ με την ύπαρξη τέτοιων δομών για τους πρόσφυγες.

  7. 1. To 2015 εισβολή μεταναστών
    2. Το 2016 ρεκόρ πτώσης του τουρισμού λόγω της κακής διαχείρισης του μεταναστευτικού από τον Κυρίτση
    3. Αρχή του 2017 παύση της Ryan air μετά από συνεχόμενα χρόνια πτήσεων
    4. Καλοκαίρι του 2017: ο μεγαλύτερος σεισμός στη σύγχρονη ιστορία της Κω
    Τι άλλο μας περιμένει με τον δήμαρχο της γκαντεμιάς? θεέ μου βοήθα μας με τον γρουσούζη που μπλέξαμε!

  8. ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΥΞΗΣΑΤΕ ΣΤΑ ΥΨΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΥΚΟΛΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ.ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΩΤΕΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ