Το σήκωσε ο Ολυμπιακός: Οι «μπέμπηδες» του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου στην κορυφή της Ευρώπης

0
5447
Οι Νέοι του Ολυμπιακού έγραψαν ιστορία χαρίζοντας στους ερυθρόλευκους αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο (σε συλλογικό επίπεδο) τον πρώτο της Ευρωπαϊκό τίτλο
Είναι μοναδικό, είναι ανεπανάληπτο! Η Κ19 του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία στην Ελβετία κατακτώντας το UEFA Youth League, αφού διέλυσε με 3-0 τη Μίλαν στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, κάνοντας περήφανο το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Τα φοβερά «μωρά» του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου ήταν απολαυστικά σε όλη την αναμέτρηση. Ωστόσο είχαν ένα καταιγιστικό εξάλεπτο στο δεύτερο μέρος όπου ισοπέδωσαν τους αντιπάλους τους, σκοράροντας τρεις φορές με τους Μουζακίτη, Παπακανέλλο και Μπάκουλα, την ώρα που ο Σίνα είχε κατεβάσει… ρολά και δεν άφηνε να περάσει τίποτα.
Αν δει κανεις την λιστα με τους 9 προηγουμενους νικητες του UEFA Youth League θα δει οτι δυο εχει παρει η Μπαρτσελονα, δυο η Τσελσι, απο ενα Ρεαλ Μαδριτης, Μπενφικα, Πορτο, οπως και η Σαλτσμπουργκ, με την Αλκμααρ που φημιζονται για τις ακαδημιες τους.
Ε, πλεον σε αυτη την λιστα μπαινει απο σημερα και ο Ολυμπιακος, ο οποιος με μαγικη εμφανιση στο δευτερο ημιχρονο «πατησε» την Κ19 της Μιλαν και με το απιστευτο 3-0 ανεβηκε στην κορυφη της Ευρωπης σε επιπεδο νεων.
Οι παικτες του Συλαιδοπουλου εδειξαν απο το ξεκινημα οτι ειχαν αγριες διαθεσεις απεναντι σε μια ομαδα που ειχε τουλαχιστον τρεις παικτες που υπολογιζονται απο την πρωτη ομαδα των «ροσονερι» (Καμαρντα, Σιμιτς, Τζενολι).
Μολις στο 3ο λεπτο ο Πνευμονιδης αγγιξε το γκολ, ομως ο Ιταλος τερματοφυλακας εκανε μεγαλη επεμβαση, ενω ο ιδιος παικτης λιγο αργοτερα (9’) εκανε νεα υπεροχη ενεργεια ομως το τελειωμα του Παπακανελλου ηταν αστοχο.
Οι Ιταλοι καταφεραν να ισορροπησουν το ματς, ωστοσο η αμυντικη λειτουργια των ερυθρολευκων ηταν αλανθαστη. Μαλιστα λιγο πριν το ημιχρονο (38’) οι μικροι του Ολυμπιακου σκαρωσαν εναν τρομερο συνδυασμο, ομως το τελειωμα του Μπακουλα ηταν συρτο και κακο.
Η επαναληψη ξεκινησε με μεγαλη χαμενη ευκαιρια για την Μιλαν με τον Σια (46’) και ενα τρομερο σουτ του Σκοτι (52’) που εβγαλε ο Σινα, ομως απο εκει και μετα ξεκινησε το ερυθρολευκο παρτι.
Απο χερι του Σταλμαχ και ελεγχο του VAR, ο διαιτητης εδειξε το σημειο του πεναλτι και ο ψυχραιμος Μουζακιτης εκανε το 1-0 (60’).
Πριν καν συνελθουν ομως οι Ιταλοι βρεθηκαν με δευτερο γκολ στην πλατη, οταν ο Παπακανελλος με υπεροχη ενεργεια αδειασε τον προσωπικο του αντιπαλο και με διαγωνιο σουτ εκανε το 2-0 (61’).
Υπηρχε ομως και… γλυκο, που ηταν για αστερι Μισελεν. Απο σεντρα του Κουτσογουλα, ο Μπακουλας εκανε ενα αδιανοητο αναποδο ψαλιδι και εβαλε ενα γκολ που ειναι για τα βραβεια Πουσκας στο τελος της χρονιας για το 3-0 (66’).
Ο φοβερος Σινα ειχε απαντησεις στις προσπαθειες απο Σια (71’, 77’), Τζερολι (74’), ενω το μενου ειχε και μια εκπληκτικη τριπλη επεμβαση στο 81ο λεπτο που εκανε τους Ιταλους να… κοιτιουνται με απογνωση.
Το 3-0 δεν αλλαξε ως το τελος και ο Ολυμπιακος πανηγυρισε την κατακτηση του τροπαιου ως επιστεγασμα μιας υπεροχης πορειας που εκανε ολη την Ευρωπη να στρεψει το βλεμμα του στις
Ολυμπιακος: Σινα, Κ. Κωστουλας, Κουτσιδης, Πρεκατες, Κουτσογουλας, Αλαφακης, Μπακουλας, Μουζακιτης, Παπακανελλος, Πνευμονιδης, Μπ. Κωστουλας.
Μιλαν: Ραβερ, Μπαρτεσαγκι, Νσιαλα, Σιμιτς, Μαγκνι, Τζερολι, Μαλασπινα, Σταλμαχ, Σια, Σκοτι, Καμαρντα.

Συγχαρητήρια στον Κώο προπονητή Σωτήρη Συλαϊδόπουλο για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με τους νέους U19 του Ολυμπιακου! Για πρώτη φορά Ελληνικός σύλλογος κατακτά την κορυφή της Ευρώπης!!!! Μπράβο σε όλα τα παιδιά!!!!

Ένωση Κώων Αθηνών

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ