ΑΣ ΕΦΗΒΟΣ ΧΙΟΥ: 42η θέση στην Ελλάδα – Αθλητές του αναμένουν κλήση τους στην Εθνική ομάδα στίβου- Κλείνει με επιτυχία το 2023

0
17023

Ρεπ. Στέργος Χατζηστέργος

Ο ΑΣ ΕΦΗΒΟΣ ΧΙΟΥ ΚΛΕΊΝΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΤΟ 2023. ΚΑΤΈΛΑΒΕ ΤΗΝ 42 ΘΈΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ.
ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΈΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ  ΧΡΌΝΙΑ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΊΕΣ.
ΟΙ ΑΘΛΗΤΈΣ ΤΟΥ ΑΝΑΜΈΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΉΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΉ ΟΜΆΔΑ ΣΤΊΒΟΥ
Ο κλασικός αθλητισμός  και το 2023 έδωσε μεγάλες επιτυχίες στην Χίο αυτό οφείλεται στην συνεχή εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τα αθλητικά σωματεία του νησιού τον ΑΣ ΈΦΗΒΟΣ ΧΙΟΥ, ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της Χίου και της Ελλάδας, με έτος ίδρυσης το 1928,τον Παγχιακό Γ.Σ., τον Φ.Ο Βοντάδων και τον Α.Σ Ολυμπιάδα Χίου.
Καθημερινά στο δημοτικό στάδιο τη Χίου, εκατοντάδες παιδιά όλων των ηλικιών γυμνάζονται υπό τις οδηγίες των προπονητών τους.
Αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν σε πανελλήνια πρωταθλήματα κατακτώντας σημαντικές επιτυχίες καθώς επίσης  επιτυχίες και στα περιφερειακά πρωταθλήματα.
Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο οι αθλητές  του κυρίου Γιάννη Τζήκα προπονητή του ΑΣ ΕΦΗΒΟΣ ΧΙΟΥ, κατέκτησαν 7 μετάλλια πρώτες ,δεύτερες, τρίτες  θέσεις και θέσεις στην  πρώτη 10αδα στα πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου.
Επίσης είχε συμμετοχές  στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στο βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου.
Ο ΑΣ ΕΦΗΒΟΣ ΧΙΟΥ για την αγωνιστική περίοδο 2023, κατέλαβε την 42η θέση σε σύνολο 435 σωματείων στη γενική κατάταξη μέσα στα καλύτερα σωματεία της Ελλάδας.
Το 2023 στους 34ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου που διεξήχθησαν στη  Μήλο, ο ΑΣ Έφηβος Χίου κατέκτησε την πρώτη θέση στο Αιγαίο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Ξεχώρισαν με τις επιδόσεις στα πανελλήνια πρωταθλήματα  ο σπρίντερ των 100μ, ο  Λάμπρος Βολίκας που νίκησε στα 100μ στην Κατηγορία Κ23 και βγήκε τρίτος στα 100μ στην κατηγορία ανδρών και περιμένει την κλήση του στην Εθνική ομάδα προκειμένου να λάβει μέρος στα ευρωπαϊκά και Βαλκανικά πρωταθλήματα στίβου.
Ο Γιώργος Κριτούλης, ήταν νικητής στα 10χλμ. βάδην Ανδρών Κ20, στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με επίδοση που του εξασφάλισε την πρόκριση και τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Ισραήλ.
Ο Κώστας Παιδούσης  κατέκτησε την  Τρίτη θέση στα 10.χλμ βάδην, στην κατηγορία Κ20  και την Δεύτερη θέση στα 10.χλμ  στην κατηγορία Κ18.Κοντά του και ο αδελφός του Γιάννης Παιδούσης, που στην παρθενική του εμφάνιση σε αγώνα εκτός ΧΙΟΥ πήγε πολύ καλά καταλαμβάνοντας την 6η θέση.
Ο Αργύρης Λιόβαρης κατέλαβε την πρώτη θέση στα σύνθετα αγωνίσματα στην κατηγορία Κ16.
Ο Πάτροκλος Θεοδοσίου κατέλαβε την δεύτερη θέση στα σύνθετα αγωνίσματα στην κατηγορία Κ16
Ο Χρήστος Σιδεράκης κατέλαβε την ένατη θέση στα σύνθετα αγωνίσματα στην κατηγορία Κ16.
Η Μαρία Ζηρριά που κατέλαβε την 11η θέση στα 400μ στην κατηγορία Κ18.
Ο Γιώργος Μανωλιάς κατέκτησε την 4η θέση στα 400μ με εμπόδια στην κατηγορία Κ20.
Οι αθλητές Λάμπρος Βολίκας, Αντώνης Παναγιώτης Χατζηστέργου, Γιάννης Παναγιώτης Καλογεράκης και Γιώργος Μανωλιάς αγωνίστηκαν στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ και κατέκτησαν την 9η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία Κ23.
Αξιοσημείωτες είναι και οι επιτυχίες στα πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου δύο αθλητριών της Ιπατιάννας Σωτηριανού του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΆΔΑ ΧΙΟΥ που κατέκτησε την Τρίτη θέση στο άλμα εις ύψος στην κατηγορία Κ20.
Επίσης η αθλήτρια Μαρία Σταυριανού  του ΠΑΓΧΙΑΚΟΥ Γ.Σ  κατέκτησε την Τρίτη θέση στα 800μ και στα 1500μ στην κατηγορία Κ18. Η Μαρία αγωνίζεται και με την Εθνική Ομάδα στίβου Κ18.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ