Ο Γιώργος Δούβας κατέκτησε την 1η θέση στον Αγώνα Δρόμου 10χλμ στη μνήμη του Γρηγορίου- Δικαίου Παπαφλέσσα

3
8513

Ρεπ. Στέργος Χατζηστέργος

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10χλμ. ΔΥΡΡΑΧΙ-ΡΕΚΙΤΣΑ στη μνήμη του Γρηγορίου- Δικαίου Παπαφλέσσα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο ιστορικό χωριό Δυρράχι του Δήμου Μεγαλόπολης και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Ρεκίτσας η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1200μ. και 8χλμ. Β-ΒΑ του χωριού πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση τιμώντας τον ήρωα της επανάστασης του 1821 Γρηγόριο-Δικαίο Παπαφλέσσα.
Η Μονή διαδραμάτισε σημαντικό ιστορικό και εθνικό ρόλο κατα την εποχή της Τουρκοκρατίας αλλά και στο μεγάλο ξεσηκωμό στην επανάσταση του 1821.

Εκεί εμόνασε απο το 1816-1817 ο Παπαφλέσσας όπου προετοιμαζόταν για το Μεγάλο Αγώνα του Γένους συνεργαζόμενος και με τον Δυρραχίτη οπλαρχηγό Παναγιώτη Κεφάλα.

Στα πλαίσια της εορταστικής εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και αγώνας δρόμου 10χλμ. σε μια φανταστική διαδρομή γεμάτη Έλατα.

Στον εν λόγω αγώνα συμμετείχε και ο Σπαρταθλητής Γεώργιος Δούβας του ΣΕΒΑΣ ΚΩ «Ο ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» και του ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΟΜΊΛΟΥ ΚΩ , όπου κατέλαβε την 1η θέση του αγώνα,ο οποίος δήλωσε στους διοργανωτές ότι έχει ρίζες απο το Δυρράχι και συμμετέχει απο παιδί !!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συγχαρητήρια Γιώργο. Για μια ακόμα φορά για το κουράγιο, την αγωνιστικότητα και το ήθος σου.

  2. Συγχαρητήρια παλληκάρι μου.Να είσαι υγιής και να χαίρεσαι την οικογένεια σου.Για μένα είσαι υπόδειγμα επαγγελματία, οικογενειάρχη και αθλητή.Ξερω ότι είσαι μετριόφρων και ότι δεν σου αρέσουν αυτά, αλλά μέσα σε αυτή την κοινωνία που ζούμε, πρέπει κάποια πρότυπα να ονομάζονται και να επαινουνται.

  3. ΕΚΤΟΣ ΠΩΣ ΔΟΞΑΣΕΣ ΤΟΝ ΗΡΩΑ-ΘΡΥΛΟ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΔΟΞΑΣΕΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΩΟΥΣ.
    ΤΙΜΗ ΜΑΣ.

    ΑΞΙΟΣ!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ