Τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο Δωδεκανήσιος Παγκόσμιος πρωταθλητής Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ

1
10576


Ρεπ. Στέργος Χατζηστέργος

Ο ΣΕΒΑΣ Αθήνας υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου(ΟΕΒΑΣ) και σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο διοργάνωσε σήμερα Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 αγώνες Στίβου βετεράνων αθλητών -αθλητών με δελτίο ΣΕΓΑΣ και ανεξάρτητων αθλητών στην μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη με την επωνυμία « 2α ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΕΙΑ 2023«.

Ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν Έλληνας δημοσιογράφος με αντιστασιακή δράση κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, πολιτικός και εκλεγμένος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην εκλογική περιφέρεια Ευρυτανίας, ο οποίος δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη.
Οι δολοφόνοι δεν επέλεξαν τυχαία το στόχο τους. Ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν υπέρμαχος της εθνικής συμφιλίωσης και εργάστηκε για την επούλωση από τα τραύματα του εμφυλίου. Βαθύτατα δημοκράτης, με σπουδαία αντιδικτατορική δράση που με το λόγο και τη δράση του κατάφερνε να διαπερνά τα κομματικά στεγανά.
Μπορεί ο Παύλος Μπακογιάννης να μην είναι πλέον ανάμεσά μας, όμως οι ιδέες και η πολιτική του παρακαταθήκη είναι παρούσες και εξακολουθούν να μας εμπνέουν.

Ο Δωδεκανήσιος Παγκόσμιος πρωταθλητής Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ έλαβε μέρος στα αγωνίσματα των 100μ και 200μ. όπου και πρώτευσε.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων και γιος του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, ο κύριος Κώστας Μπακογιάννης, έκανε την απονομή στον Κώο αθλητή .
Ο Δήμαρχος Αθηναίων αγκάλιασε τον κύριο Κώστα Χατζηεμμανουήλ όπως ένας εγγονός τον αγαπημένο του παππού και συζήτησαν για τις επιτυχίες του στον κλασικό αθλητισμό . Στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό και στην Ψυχή σε όλους τους παρευρισκόμενους φιλάθλους, αθλητές και αθλήτριες που τίμησαν με την παρουσία τους την σημερινή αθλητική διοργάνωση που ήταν αφιερωμένη στην Μνήμη του Αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ