Final 4: Ο Ιάλυσος επικράτησε στον τελικό του Εσπέρου και κατέκτησε για 2η συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα εφήβων

1
2298

Ο Γ.Α.Σ Ιάλυσος αναδείχτηκε πρωταθλητής Δωδεκανήσου στο Εφηβικό Πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η ομάδα του Ρούλη Αλμπάνη επικράτησε με 72-57 του Έσπερου στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της Κω, αποδεικνύοντας περίτρανα πως είναι η κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης. Σμυρνής και Τελώνης με 23 και 19 πόντους οδήγησαν τους «ερυθροκίτρινους» στο τρόπαιο, ενώ αφανείς ήρωες ήταν οι Πύλιος και Παπανθύμου με εξαιρετικές άμυνες. Από πλευράς Εσπέρου πάλευε μόνος του ο εντυπωσιακός Αηδονίδης.
Τελικός αντάξιος των προσδοκιών από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες ανέβασαν με το καλημέρα τον ρυθμό και πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκοράρισμα. Ο Βίλα πήρε τα ηνία για τον Έσπερο, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Αηδονίδη. Από την άλλη ο Ιάλυσος εκμεταλλεύτηκε τα ντραιβ του Τελώνη και κατάφερε να πάρει μια μικρή διαφορά στο σκορ. Την σκυτάλη για τους «ερυθροκίτρινους» πήρε ο Άλκης Σμυρνής που με συνεχόμενους πόντους έστειλε στο +6 (19-25) την ομάδα του, για έναν Έσπερο που είχε τον Βίλα φορτωμένο με δύο φάουλ και αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα στο κατέβασμα της μπάλας. Στο φινάλε του δεκαλέπτου ο Αηδονίδης κατάφερε να μειώσει σε 22-25 για την ομάδα του Δημήτρη Χατζηστέργου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι γύρισαν την άμυνα τους σε ζώνη, όπως ακριβώς είχαν κάνει και στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Κολοσσό. Ο Ιάλυσος αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα, καθώς οι αθλητές του Ρούλη Αλμπάνη έχασαν αρκετά ελεύθερα σουτ και κάπου εκεί έδειξαν να αποσυντονίζονται. Ουσιαστικά το δεκάλεπτο αυτό άνηκε ολοκληρωτικά στον Ισαάκ Αηδονίδη που ήταν πανταχού παρών μέσα στην ρακέτα και οδήγησε την ομάδα του στο προβάδισμα μετά από ώρα με 30-29. Ο Σμυρνής με δύο δικά του τρίποντα έδωσε λύση στην ζώνη και εκ νέου το προβάδισμα στον Ιάλυσο, αλλά ο Αηδονίδης με ένα από τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε, σκόραρε στην εκπνοή του ημιχρόνου για το 36-35.
Ο Ιάλυσος εμφανίστηκε απόλυτα έτοιμος στην τρίτη περίοδο και κυριάρχησε στο παρκέ. Η ομάδα του Ρούλη Αλμπάνη ήταν διαβασμένη στην ζώνη, έχοντας γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και σωστές επιλογές στην επίθεση. Οι «ερυθροκίτρινοι» ήταν εντυπωσιακοί τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, πέτυχαν τα μακρινά σουτ με τους Σμυρνή και Πύλιο και κατάφεραν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να προηγηθούν με 38-50, παίρνοντας για πρώτη φορά στο ματς διαφορά ασφαλείας. Από την άλλη ο Έσπερος δεν είχε λύσεις και ο Αηδονίδης έμοιαζε να παλεύει μόνος του. Ο Σμυρνής έδωσε σκυτάλη στους Τελώνη και Μπόζιτς με την διαφορά να ανεβαίνει στους 16 πόντους (42-58). Ο Έσπερος με συνεχόμενες βολές του Βίλα κατάφερε να μειώσει στους 14 πόντους στο φινάλε της τρίτης περιόδου (45-59), με τον Ιάλυσο να έχει επί μέρους σκορ 24-9.
Η διαφορά πλέον για μια ομάδα του επιπέδου του Ιάλυσου μπορούσε να χαρακτηριστεί και ασφαλείας και οι «ερυθροκίτρινοι» την διαχειρίστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με συνεχόμενες βολές από τους Πύλιο, Τελώνη και δύο διαδοχικά καλάθια του Βόνια έστειλαν τον Ιάλυσο για πρώτη φορά στο +20 (47-67). Ο εντυπωσιακός Αηδονίδης με δικό του προσωπικό ρεσιτάλ, μείωσε την διαφορά στους 13 (54-67) με τον Έσπερο να τρέχει ένα μικρό σερί 7-0. Το τάιμ άουτ του Ρούλη Αλμπάνη λειτούργησε ευεργετικά για τον Ιάλυσο που με κλέψιμο του Τελώνη και καλάθι του Σμυρνή στον αιφνιδιασμό έστειλε την διαφορά στο +15, με τον Ιάλυσο να κατακτά επάξια τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του.
Διαιτητές
Ασλανίδης, Αγγελής, Τσατταλιού
Τα δεκάλεπτα
22-25, 36-35, 45-59, 57-72
Έσπερος Κω (Δημήτρης Χατζηστέργος): Βιλα 15 (2), Μπαϊμάκος, Βιργιόνι, Ζώης, Τσολάκης 4, Γούναρης 5, Ντονλού, Λαουμτζής, Γιαλούσης, Καραντίνας, Κανενόπουλος 8, Αηδονίδης 25
Γ.Α.Σ Ιάλυσος (Ρούλης Αλμπάνης): Μπόζιτς 9 (1), Τελώνης 19, Βόνια 7, Καταβαίνης, Σμυρνής 23 (3), Πύλιος 6 (1), Καραγιάννης, Τσιβιτης, Παπανθύμου 8, Παρσωτάκης, Τσούβαλης, Ζερβός

Πηγή: https://www.kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Που είναι οι πρωτοπροπονηταράδες της Κω..που μόνον αυτοί γνωρίζουν, και προσφέρουν στο άθλημα?
    Που μόνο αυτοί πρεπει να είναι σε μεικτές και κλιμάκια….γιατι μόνον αυτοί ξερουν….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ