Ρόδος: «Έφυγαν» οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές Γιάννης Καμπούρης και Γιώργος Νεοφύτου

0
4013

Άλλη μία απώλεια για την οικογένεια του δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου σημειώθηκε σήμερα, καθώς έφυγε από τη ζωή ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Διαγόρα, Γιάννης Καμπούρης. 

Ο Γιάννης Καμπούρης έπαιξε με τον Διαγόρα έως τη Β’ Εθνική, ωστόσο συνέδεσε το όνομά του με τον Διαγόρα Βατίου, στον οποίο διετέλεσε ποδοσφαιριστής, προπονητής αλλά και πρόεδρος.

Μάλιστα, με τον ίδιο στο «τιμόνι» της ομάδας ως προπονητής του Διαγόρα Βατίου, η ομάδα κατάφερε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 να ανέβει για πρώτη φορά στην ιστορία της, στη Δ’ Εθνική.

Ο Γιάννης Καμπούρης, υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός στο ποδοσφαιρικό κοινό και την κοινωνία της Ρόδου, και έφυγε σε ηλικία 67 ετών έπειτα από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

 

Ο Σύλλογος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ρόδου-Διαγόρα, εξέδωσε την ακόλουθη σχετική ανακοίνωση:

«Δυστυχώς, ο μήνας Φεβρουάριος έχει διαλέξει να μας παίρνει τόσο στο παρελθον όσο και στο παρόν ανθρώπους που ασχολήθηκαν και υπηρέτησαν το δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο. Πριν από λίγο έφυγε για το μακρινό ταξίδι ο παλιός ποδοσφαιριστής του Διαγόρα ο Γιάννης Καμπούρης. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλο τον αθλητικό κόσμο της Δωδεκανήσου.»

 

 

 

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Νεοφύτου

Έφυγε από τη ζωή μια ακόμα δόξα του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου. Πρόκειται για τον Γιώργο Νεοφύτου, ευρύτερα γνωστός και ως «μπούλης» ή «στρατηγός», λόγω του ότι αποτελούσε το «μυαλό» της ομάδας εντός αγωνιστικού χώρου. Ήταν ένας ιδιαίτερα τεχνίτης παίκτης που συνέδεσε το όνομα του αρχικά με τον Διαγόρα. Με τη δημιουργία της Ρόδου, φόρεσε και την «πράσινη» φανέλα ενώ αργότερα πήρε στον Φοίβο στον οποίο διετέλεσε και προπονητής. Μια από τις σημαντικές στιγμές της καριέρας του ήταν όταν πήγε να «δοκιμαστεί» στον Παναθηναϊκό. Σημειώνεται ότι διετέλεσε προπονητής και στον Διαγόρα στον οποίο προσέφερε τις υπηρεσίες του και ως διοικητικό στέλεχος.

Ο Γιώργος Νεοφύτου πέθανε σε ηλικία των 79 ετών.  Για τον θάνατό του, ο Σύλλογος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ρόδου-Διαγόρα, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Σήμερα έφυγε από κοντά μας ο παλιός ποδοσφαιριστής της Ρόδου, του Διαγόρα και του Παναθηναϊκού, ο Γιώργος Νεοφύτου, ο θρυλικός «ΜΠΟΥΛΗΣ» του δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου, όπως τον αποκαλούσαν. Ο σύλλογός μας εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.»

 

Πηγή: https://www.rodiaki.gr/article/489989/efyge-apo-th-zwh-o-palios-podosfairisths-toy-diagora-giannhs-kampoyrhs
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ