ΑΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ: Ο διήμερος διασυλλογικός αγώνας ορεινής ποδηλασίας MTB XCC στην Τσουκαλαριά

0
3394


ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ MTB XCC ΣΤΗΝ ΤΣΟΥΚΑΛΑΡΙΑ

 

Ο Αθλητικός Όμιλος Ακαδημία Κω (KOS ACADEMY SPORTS CLUB) μία εβδομάδα μετά την εντυπωσιακή παρουσία των αθλητών του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ατομικής χρονομέτρησης και δρόμου αντοχής στην Αιδηψό, συνέχισε τις υψηλές επιδόσεις και στον διασυλλογικό αγώνα ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκε από τον Ποδηλατικό Όμιλο Κω στην Τσουκαλαριά, το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου.

Την πρώτη ημέρα των αγώνων συμμετείχαν από την Κω, αθλητές του Ποδηλατικού Ομίλου Κω και του Κωακού Ομίλου Ποδηλασίας, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει λίγες ημέρες νωρίτερα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μαζί με τους αθλητές της Ακαδημίας καθώς και αθλητές του Κωακού Αθλητικού Ομίλου Φιλίνος ενώ από τη Ρόδο, συμμετείχαν αθλητές του Ροδήλιου Ποδηλατικού Ομίλου και του Αθλητικού Σωματείου Ρόδου Έλαφος (σωματεία επίσης παρόντα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Αιδηψού). Τα αποτελέσματα για την Ακαδημία Κω στις κατηγορίες που συμμετείχε διαμορφώθηκαν όπως παρακάτω:

Στην κατηγορία των Μίνι Μικρών Αγοριών, ο αθλητής της Ακαδημίας Πολυχρονιάδης Διαμαντής κατέκτησε την 5η θέση ανάμεσα σε 11 διαγωνιζόμενους, σε έναν αγώνα στον οποίον την 1η θέση κατέκτησε ο αθλητής του Ροδήλιου, Ροΐδης Δημήτριος, τη 2η θέση ο Σκυλλάς Παύλος του Α.Σ.Ρ. Έλαφος, την 3η θέση ο Ματάτης Κων/νος του Κ.Α.Ο. Φιλίνος και την 4η θέση ο Άλκης Αργυρός του Α.Σ.Ρ Έλαφος. Στις πιο πίσω θέσεις βρέθηκαν δύο αθλητές του Α.Σ.Ρ. Έλαφος (7ος ο Κρεσταινίτης Φίλιππος, εγκατάλειψη ο Σκυλλάς Μιχαήλ), δύο του Κωακού Αθλητικού Ομίλου (6ος ο Σκαλέρης Νικόλαος και 10ος ο Παπαμαργαρίτης Χρήστος) και δύο του Κ.Α.Ο Φιλίνος (8ος ο Μούρτος Νικόλαος και 11ος ο Τοπούρης Βασίλειος).

Στην κατηγορία των Μίνι Μεγάλων Κοριτσιών, η αθλήτρια της Ακαδημίας Μητσιάκη Μιχαέλα κατέκτησε τη 10η θέση ανάμεσα σε 10 διαγωνιζόμενες. Την 1η θέση κατέκτησε η αθλήτρια του Ποδηλατικού Ομίλου Κω, Ντρίτση Χριστίνα, τη 2η θέση η Αλευράκη Αγγελική του Κωακού Ποδηλατικού Ομίλου και την 3η θέση η Περγαμινού Φωτεινή, του ίδιου σωματείου. Στις υπόλοιπες θέσεις βρέθηκαν τρεις αθλήτριες του Κ.Α.Ο Φιλίνος (4η η Κεφαλιανού Ιωάννα, 6η η Σαμαρά Ανδριάνα και 7η  η Παναγιώτου Μαρία) και τρεις του Ποδηλατικού Ομίλου Κω (5η η Παπαδοπούλου Ιωάννα, 8η η Ζαχαροπούλου Κωνσταντίνα και 9η η Κουζούκα Ευδοξία).

Στην κατηγορία των Παμπαίδων, η οποία από άποψη ανταγωνισμού και θεάματος προσέλκυσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όλου του αθλητικού διημέρου, η Ακαδημία συμμετείχε με 5 αθλητές μεταξύ 16 διαγωνιζόμενων. Στην κατηγορία αυτή για άλλη μια φορά οι αθλητές της εντυπωσίασαν, με τον Δημητριάδη Δία να κατακτά τη 2η θέση, τον Φα Νικόλαο στην 5η θέση και τους Τζαμάλη Ελευθέριο, Αδαμαντίδη Ιωάννη και Τουλαντά Νικόλαο στην 9η, 11η και 14η θέση, αντίστοιχα. Στην πρώτη τρίαδα βρέθηκαν ο Χόνδρος Νικόλαος (1η θέση) και ο Καραγιάννης Αριστοτέλης (3η θέση) αμφότεροι του Κωακού Ομίλου Ποδηλασίας. Στις υπόλοιπες θέσεις βρέθηκαν πέντε αθλητές του Κωακού Ομίλου Ποδηλασίας (4ος ο Κωστογλάκης Νικόλαος, 7ος ο Καραμέτσης Ευάγγελος, 10ος ο Αλευράκης Ιωάννης, 12ος ο Χατζηδημήτρης Σταμάτιος και 15ος ο Κεφαλιανός Ελευθέριος), ένας του Α.Σ.Ρ. Έλαφος (6η θέση, Τριάντενος Νικήτας), δύο αθλητές του Κ.Α.Ο Φιλίνος (8ος  ο Κλεμέντ Μπανά και 16ος ο Ανυφαντής Θωμάς) και ένας του Ποδηλατικού Ομίλου Κω (13ος ο Κοντογιωργάκης Κωνσταντίνος).

Τη δεύτερη ημέρα των αγώνων, σε μία διαφορετική και ιδιαίτερα απαιτητική από πλευράς τεχνικής διαδρομή, οι αθλητές της Ακαδημίας παρά τους συνεχόμενους αγώνες κατέκτησαν ακόμα και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των Παμπαίδων. Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα στις κατηγορίες που συμμετείχε η Ακαδημία Κω παρουσιάζονται παρακάτω:

Στα Μίνι Μικρά Αγόρια, ο Πολυχρονιάδης Διαμαντής κατέκτησε ξανά την 5η θέση στους 11 αθλητές που αγωνίστηκαν. Στην 1η θέση και 2η θέση βρέθηκαν ξανά ο αθλητής του Ροδήλιου, Ροΐδης Δημήτριος και ο Σκυλλάς Παύλος του Α.Σ.Ρ. Έλαφος, αντίστοιχα, ενώ την 3η θέση κατέκτησε ο Άλκης Αργυρός, επίσης του Α.Σ.Ρ. Έλαφος. Οι υπόλοιπες θέσεις συμπληρώθηκαν από τον Α.Σ.Ρ. Έλαφος (4η θέση με τον Κρεσταινίτη Φίλιππο και 9η με τον Σκυλλά Μιχαήλ), τον Κ.Α.Ο. Φιλίνος (6ος ο Ματάτης Κων/νος, 8ος ο Μούρτος Νικόλαος και 11ος ο Τοπούρης Βασίλειος) και τον Κωακό Αθλητικό Όμιλο (7ος ο Σκαλέρης Νικόλαος και 10ος ο Παπαμαργαρίτης Χρήστος).

Στην κατηγορία των Μίνι Μεγάλων Κοριτσιών, η Μητσιάκη Μιχαέλα παρουσιάσθηκε σημαντικά καλύτερη από την πρώτη ημέρα και κατέκτησε την 7η θέση μεταξύ 10 αθλητριών. Στις πρώτες τρεις θέσεις βρέθηκαν ξανά χωρίς καμία διαφοροποίηση από την προηγούμενη ημέρα η Ντρίτση Χριστίναντου Ποδηλατικού Ομίλου Κω, η Αλευράκη Αγγελική του Κωακού Ποδηλατικού Ομίλου και η Περγαμινού Φωτεινή, του ίδιου σωματείου, αντίστοιχα. Στις υπόλοιπες θέσεις βρέθηκαν τρεις αθλήτριες του Ποδηλατικού Ομίλου Κω (4η η Κουζούκα Ευδοξία, 8η η Ζαχαροπούλου Κωνσταντίνα και χωρίς τερματισμό, η Παπαδοπούλου Ιωάννα), δύο αθλήτριες του Κ.Α.Ο Φιλίνος (5η η Σαμαρά Ανδριάνα και 6η η Παναγιώτου Μαρία) και στην τελευταία θέση η αθλήτρια του Ασκληπιού, Ενιγκρέισι Λίτσι.

Στην κατηγορία των Παμπαίδων, ο Δημητριάδης Δίας με εξαιρετική εμφάνιση τερμάτισε πρώτος, με τους Φα Νικόλαο και Αδαμαντίδη Ιωάννη στην 5η και 11η θέση αντίστοιχα, ενώ ο Τουλαντάς Νικόλαος εγκατέλειψε. Την 2η θέση κατέκτησε ο Κωστογλάκης Νικόλαος του Κωακού Ομίλου Ποδηλασίας και την 3η θέση ο Τριάντενος Νικήτας του Α.Σ.Ρ. Έλαφος. Στις υπόλοιπες θέσεις βρέθηκαν έξι αθλητές του Κωακού Ομίλου Ποδηλασίας (4ος ο Χόνδρος Νικόλαος, 6ος ο Καραμέτσης Ευάγγελος, 8ος ο Καραγιάννης Αριστοτέλης, 9ος ο Αλευράκης Ιωάννης, 11ος ο Χατζηδημήτρης Σταμάτιος, ενώ εγκατέλειψε ο Κεφαλιανός Ελευθέριος), δύο αθλητές του Κ.Α.Ο Φιλίνος (7ος ο Κλεμέντ Μπανά και 14ος ο Ανυφαντής Θωμάς) ένας του Ασκληπιού (13ος ο Κουλλιάς Μιχαήλ) και ένας του Ποδηλατικού Ομίλου Κω (ο Κοντογιωργάκης Κωνσταντίνος, που εγκατέλειψε).

Παράλληλα και τις δύο ημέρες, οι αθλητές μας Σεμπάστιαν Ρομάν και Ανυφαντή Αικατερίνη αγωνίσθηκαν στην open κατηγορία με τον Σεμπάστιαν να κατακτά την 3η και 4η θέση και την Κατερίνα να κατακτά την 2η και 3η θέση.

Ευχαριστούμε τον διοργανωτή του αγώνα, Ποδηλατικό Όμιλο Κω, που χάρισε ένα ασφαλές αθλητικό διήμερο στους αθλητές των συμμετεχόντων σωματείων και όλους τους εθελοντές που συνέδραμαν σε αυτόν τον σκοπό.

Ευχαριστούμε επίσης ιδιαίτερα τους χορηγούς μας PHYTHON TOURS, ΣΤΑΜΟΓΛΟΥ ΕΜΜ. & ΥΙΟΙ Ο.Ε., PYTHON EXPERIENCE, ERIKA’S HORSE RIDING FARM, JACKSONS BEACH BAR RESTAURANT, NIKOS GOLD και LEVEL CREATIONS, για τη στήριξη του σωματείου μας σε όλη αυτήν την προσπάθεια, η οποία έχει αρχίσει και αποδίδει καρπούς.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ