ΑΚΑΔΗΜΙΑ Κω: Δράσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας

1
1649


ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΩ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

Ο Αθλητικός Όμιλος Ακαδημία Κω (KOS ACADEMY SPORTS CLUB), στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας, συμμετείχε σε δράσεις από την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΒΣ, το σωματείο διέθεσε την πιστοποιημένη προπονήτριά του και διακριθείσα αθλήτρια ποδηλασίας κα Ταμάρα Μαρία Τουμπαζή μαζί με ανάλογο εξοπλισμό, προκειμένου να πραγματοποιηθούν ενημερωτικές διαλέξεις, σχετικά με την ορθή χρήση του ποδηλάτου στους δρόμους, σε μαθητές της 5ης και 6ης τάξης των δημοτικών σχολείων του νησιού μας, στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Κω. Οι διαλέξεις αυτές αποτελούσαν λογική συνέχεια ενημερώσεων σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή, που πραγματοποιήθηκαν στον ίδιο χώρο από εξειδικευμένο προσωπικό, αποτελούμενο από τον πρόεδρο του Ποδηλατικού Ομίλου κο Νικόλαο Πρέζα και εκπαιδευτές της σχολής οδηγών του.

Παράλληλα, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, η Ακαδημία αιτήθηκε από το Δήμο και έλαβε την έγκριση για την πραγματοποίηση αθλοπαιδιών στην πλατεία Ελευθερίας, όπου με βιωματικό τρόπο, αρκετά παιδιά είχαν τη χαρά να εξασκηθούν σε τεχνικές του ποδηλάτου σε ειδικό στίβο εμποδίων μαζί με αθλητές της, υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας του σωματείου κας Ταμάρας Μαρίας Τουμπαζή. Στο τέλος της δραστηριότητας πραγματοποιήθηκε κλήρωση, όπου πέντε παιδιά  κέρδισαν ποδηλατικά δώρα, τα οποία ήταν μία ευγενική χορηγία του ποδηλατικού καταστήματος και χορηγού του σωματείου μας Σταμόγλου Εμμ. & Υιοί Ο.Ε. Στη συνέχεια, όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στις παραπάνω αθλοπαιδιές ακολούθησαν την ποδηλατοβόλτα που διοργάνωσε ο Δήμος Κω, συνδράμοντας με την παρουσία τους στην ανάδειξη της εν λόγω εκδήλωσης.

Ο Αθλητικός Όμιλος Ακαδημία Κω θα στηρίζει ενεργά κάθε δράση των τοπικών αρχών με ανιδιοτέλεια και αλτρουισμό, έτσι ώστε να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των αθλητικών ιδεωδών και της ευγενούς άμιλλας στους μικρούς και μεγάλους πολίτες του νησιού μας και την ενίσχυση της φήμης του νησιού, ως το νησί του ποδηλάτου.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ