Γέμισε από μαθητές το Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ στην Κάλυμνο

0
207

Γέμισε από μαθητές το Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ στην Κάλυμνο.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ στην Κάλυμνο, όπου παρά τις κακές καιρικές συνθήκες οι δυνάμεις της ΚΝΕ με την βοήθεια και άλλων μαθητών και φίλων έγκαιρα μετέφεραν όλο το στήσιμο και τις δραστηριότητες του προγράμματος της εκδήλωσης στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Δημοτικού σταδίου.

Οι δεκάδες μαθητές ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΚΝΕ έστειλαν αγωνιστικό μήνυμα κάνοντας πράξη με την συμμετοχή τους το σύνθημα του φετινού φεστιβάλ « ΚΑΨΕ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ – ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ # Kane ti diafora».

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά Τουρνουά Μπάσκετ 3on3, με σύνθημα: «Παλεύουμε για τις Σύγχρονες Ανάγκες μας ! Διεκδικούμε σύγχρονες δομές σε αθλητισμό-πολιτισμό-ψυχαγωγία, δωρεάν για όλους».

Την πρώτη θέση κατέκτησαν οι «3 σωματοφύλακες» από το 2ο ΓΕΛ, την δεύτερη θέση οι «Fantastic 4» από τον όμιλο των Γυμνασίων, και την τρίτη θέση οι «massouri team» από το 1ο ΓΕΛ.

Το ενδιαφέρον των μαθητών κέντρισε και η συζήτηση με αφορμή την συμπλήρωση των ερωτηματολόγιων που διακινήθηκαν από τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ σχετικά με τον ρόλο της ΕΕ. Η συζήτηση φούντωσε γύρω από ζητήματα όπως, το εάν τελικά το Ευρωπαϊκό Σχολειό είναι καλύτερο από το Ελληνικό, εάν η ΕΕ τελικά προσφέρει επαγγελματικές ευκαιρίες σε όλο και περισσότερους νέους, αλλά και το εάν η ΕΕ τελικά προσφέρει ασφάλεια στις χώρες-μέλη της . Ενώ η πλειοψηφία των μαθητών απάντησε πως όλα αυτά τα ζητήματα την προβληματίζουν καθώς και ότι θα παίξουν ρόλο για την ψήφο τους στις ευρωεκλογές.

Στην ομιλία της η Δέσποινα Γουρλά, γραμματέας της ΟΒ Καλύμνου της ΚΝΕ και υποψήφια Δημοτική σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση μεταξύ άλλων τόνισε ότι:  «ειδικά φέτος αυτό το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στους μαθητές που έχουν όνειρα για την ζωή και το μέλλον τους, που δεν συμβιβάζονται με την κατάσταση που ζουν στο σπίτι – στο σχολειό – στο νησί τους. Που προβληματίζονται για όσα συμβαίνουν γύρω τους, είναι ανήσυχα πνεύματα και ψάχνουν απαντήσεις στα χιλιάδες γιατί …πως απαιτείται σήμερα να γίνουμε όλοι πρωταγωνιστές στη ζωή και το μέλλον μας, να γράψουμε εμείς το σενάριο της ζωής μας! Κάλεσε επίσης όλους τους μαθητές αλλά και όλους τους νεολαίους που για φέτος ψηφίζουν πρώτη φορά, να στείλουν μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και μαχητικότητας, με την πρώτη τους ψήφο που πρέπει να είναι κόκκινη, να είναι στο ΚΚΕ. Να ψηφίσουν όπως αγωνίζονται, όπως παλεύουν για να ζήσουν , να μορφωθούν, να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν παρά τα εμπόδια που συναντάνε…».

Το πρόγραμμα έκλεισε με μεγάλη συναυλία από το Μαθητικό Συγκρότημα « The strays», που αποτελούνταν από τους: Μαρία Βάβλη (2ο ΓΕΛ), Ματίνα Χριστοδούλου (2ο ΓΕΛ), Κώστας Κυπραίος( 2Ο ΓΕΛ), Χάρης Γαλανός ( 1ο ΓΕΛ) και Νικόλας Κατσουράης.

Το «παρών» στο μαθητικό φεστιβάλ έδωσε και το πολυδύναμο κέντρο Καλύμνου ΚΕΘΕΑ «ΑΡΙΑΔΝΗ» ενώ στο χώρο λειτουργούσε και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» καθώς και χώρος δημιουργίας – έκφρασης με θέμα: «Το σχολείο μου και το νησί μου, όπως το ονειρεύομαι».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ