Ορφέας: Πρόγραμμα προβολών 8/2 – 14/2/2024

0
3535

Πρόγραμμα προβολών 8/2 – 14/2/2024

Από την Πέμπτη 8/2 έως και την Τετάρτη 14/2 θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες:

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ (THE HOLDOVERS) YΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ 5 ΟΣΚΑΡ

Υπόθεση: Από τον βραβευμένο σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν, η ταινία ακολουθεί ένα στριμμένο καθηγητή (Πολ Τζιαμάτι) σε ένα Αμερικανικό Κολέγιο υψηλού κύρους, ο οποίος υποχρεώνεται να παραμείνει στην πανεπιστημιούπολη κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών του, για να προσέχει λίγους σπουδαστές του, οι οποίοι δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε. Τελικά, αναπτύσσει μία απίθανη σχέση με έναν από αυτούς – έναν κατεστραμμένο, ιδιοφυή ταραχοποιό και την αρχιμαγείρισσα του κολεγίου, η οποία έχασε μόλις τον γιο της στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Διάρκεια: 133’

Είδος: Δραματική Κομεντί

Σκηνοθεσία Alexander Payne

Ηθοποιοί: Da’Vine Joy Randolph, Paul Giamatti, Dominic Sessa, Carrie Preston, Gillian Vigman, Brady Hepner

Πέμπτη/Thursday 8/2: 19:00

Σάββατο/Saturday  10/2 : 22:00

Κυριακή/Sunday  11/2:   19:00

Δευτέρα/Mοnday 12/2  21:30

Τετάρτη/ Wednesday  14/2 : 19:15

ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΓΡΟΘΙΑ(THE IRON CLAW)

Υπόθεση. Η αληθινή ιστορία των αχώριστων αδελφών φον Έριχ, που έγραψαν ιστορία στον απίθανα ανταγωνιστικό κόσμο της επαγγελματικής πάλης στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Μέσα από τραγωδίες και θριάμβους, κάτω από τη σκιά του επιβλητικού πατέρα και προπονητή τους, τα αδέλφια επιδιώκουν με κάθε κόστος να αφήσουν το ανεξίτηλο σημάδι τους στα πιο διάσημα ρινγκ

Διάρκεια: 132’

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: Sean Durkin

Ηθοποιοί  Jeremy Allen White, Holt McCallany, Maura Tierney, Zac Efron, Harris Dickinson

Πέμπτη/Thursday 8/2: 21:30

Παρασκευή/ Friday 9/2   19:30

Κυριακή/Sunday  11/2:   21:30

Τρίτη/ Τuesday  13/2: 19:00

Τετάρτη/ Wednesday  14/2 : 21:45

H ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛIΑΣ (THE PROMISED LAND) ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΙΝΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ

Χώρα: Δανία/Σουηδία/Νορβηγία

Υπόθεση: Ένας μοναχικός λοχαγός ταπεινής καταγωγής, καρπός της παράνομης σχέσης μιας υπηρέτριας και ενός ευγενή, είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει το όνειρό του με κάθε κόστος. Έτσι, το 1755 ζητά την άδεια του βασιλιά ώστε να καλλιεργήσει τον αφιλόξενο χερσότοπο της Γιουτλάνδης και να δημιουργήσει εκεί μια βασιλική αποικία, με αντάλλαγμα να του δοθεί ένας τίτλος ευγενείας. Ωστόσο θα βρει πολλά εμπόδια στον δρόμο του.

Διάρκεια: 127’

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Nikolaj Arcel

Ηθοποιοί: Mads Mikkelsen, Amanda Collin, Gustav Lindh, Kristine Kujath Thorp

Τρίτη/ Τuesday  13/2: 21:30

ΑΡΓΚΑΪΛ (ARGYLLE)

Υπόθεση: Οι μεγάλοι κατάσκοποι λένε και μεγάλα ψέματα. Ο τετραπέρατος Μάθιου Βον (Kingsman, Kick-Ass) επιστρέφει με το Άργκαϊλ, ένα ευφυέστατο κατασκοπικό θρίλερ που θα σας ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και θα σας κάνει να αμφιβάλετε για την πραγματικότητα.

Διάρκεια: 139’

Είδος: Δράσης, Θρίλερ

Σκηνοθεσία: Matthew Vaughn

Ηθοποιοί: Henry Cavill, Bryce Dallas Howard, Sofia Boutella, Rob Delaney, Catherine O’Hara, Dua Lipa, John Cena, Samuel L. Jackson, Bryan Cranston

Σάββατο/Saturday  10/2 : 19:15

Ο ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ (ΒΕΕΚΕΕPER)

Υπόθεση: Η βίαιη εκστρατεία εκδίκησης ενός άνδρα αποκτά εθνικές διαστάσεις όταν αποκαλύπτεται ότι είναι ένας πρώην πράκτορας μίας πανίσχυρης και μυστικής οργάνωσης, γνωστή ως ‘’Οι Μελισσοκόμοι’’.

Διάρκεια: 105’

Είδος: Δράσης

Σκηνοθεσία: David Ayer

Ηθοποιοί: Jason Statham, Jeremy Irons, Minnie Driver, Josh Hutcherson

Παρασκευή/ Friday 9/2   22:05

POOR THINGS YΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ 11 ΟΣΚΑΡ

Υπόθεση: Από τον δημιουργό Γιώργο Λάνθιμο και σε παραγωγή της Emma Stone, έρχεται η απίστευτη ιστορία και η φανταστική εξέλιξη της Bella Baxter (Stone), μιας νεαρής γυναίκας που ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα Δρ. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Υπό την προστασία του Baxter, η Bella ανυπομονεί να μάθει. Διψασμένη από την εμπειρία που στερείται, η Bella το σκάει με τον Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Bella αποφασιστικά επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.

Διάρκεια: 141’

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος

Ηθοποιοί: Emma Stone, Mark Ruffalo, Ramy Youssef, Willem Dafoe

Δευτέρα/Mοnday 12/2  18:55

ΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ

Υπόθεση: Άραγε ξέρετε πόσο… νόστιμα είναι τα έργα τέχνης; Μια αναπάντεχη φιλία ανάμεσα σε έναν λαίμαργο ποντικό-λάτρη της τέχνης και έναν γάτο που δεν ξέρει τι του γίνεται (ούτε από τέχνη ούτε από τη ζωή!), δίνει την αφορμή για μια ξεκαρδιστική περιπέτεια που μας ταξιδεύει σε ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία στον κόσμο! Από τους δημιουργούς των επιτυχιών «Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ 2» και «ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ».

Είδος: Kινούμενα Σχέδια

Διάρκεια: 83΄

Σκηνοθεσία: Vasily Rovensky

Ηθοποιοί (Φωνές): Βαγγέλης Χαλκιαδάκης, Κώστας Αποστολίδης, Κώστας Τερζάκη

Κυριακή/Sunday  11/2:   17:00

EYXH

METAΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ

Υπόθεση: Στο animation «Ευχή» (Wish) η Άσα, μια πανέξυπνη ιδεαλίστρια, κάνει μια τόσο δυνατή ευχή που μια κοσμική δύναμη, μια μικρή μπάλα με ατελείωτη ενέργεια, το Σταρ, καλείται να την πραγματοποιήσει. Μαζί, η Άσα και το Σταρ αντιμετωπίζουν τον πιο επικίνδυνο εχθρό, τον ηγέτη της πόλης Rosas, τον Βασιλιά Μαγκνίφικο, προκειμένου να σώσουν την κοινότητά της και να αποδείξουν πως όταν η θέληση ενός θαρραλέου ανθρώπου συνδυάζεται με τη μαγεία των αστεριών, συμβαίνουν θαύματα.

Είδος: Kινούμενα Σχέδια,

Διάρκεια: 95΄

Σκηνοθεσία: Chris Buck, Fawn Veerasunthorn

Ηθοποιοί (Φωνές) Nίνα Μαζάνη, Κώστας Δαρλάσης,  Τάνια Παλαιολόγου, Στεφανία Φιλιάδη

Σάββατο/Saturday  10/2 : 17:00

 

Σας περιμένουμε!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ