Πως να σώσω τον γάμο μου;

0
80

Για να είναι ευτυχισμένος ένας γάμος και για να συμβιώνουμε όμορφα σε μια σχέση απαιτείται αφοσίωση, αγάπη και σεβασμό και από τους δυο συντρόφους. Κατά την πάροδο του χρόνου, πολλά πράγματα συμβαίνουν γύρω μας, προσπαθούμε να προσαρμοστούμε και αλλάζουμε και εμείς οι ίδιοι. Είναι πολύ δύσκολο να κρατάμε τις ισορροπίες, να ανταποκρινόμαστε σωστά σε όλους τους ρόλους και να διαχειριζόμαστε όλες τις καταστάσεις.

Τα προβλήματα στη δουλειά, η πίεση της σύγχρονης ζωής, οι οικονομικές υποχρεώσεις, οι οικογενειακές κρίσεις και το να μεγαλώνουμε σωστά τα παιδιά επιβαρύνουν πολύ την καθημερινή μας ψυχολογία και ως συνέπεια αυτού ξεσπάμε στους συντρόφους μας. Όταν προκύπτουν προβλήματα γάμου είναι σημαντικό να τα αντιμετωπίζουμε έγκαιρα και να κάνουμε προσπάθεια να διατηρήσουμε μια υγιή σχέση.

Οι σχέσεις για να νικήσουν απαιτούν συστηματική δουλειά και αρκετή συζήτηση. Θα πρέπει να επενδύσουμε πολύ χρόνο και όρεξη για να νιώσουμε ισορροπημένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα μαζί ως ζευγάρι. Αν υπάρχουν διαφωνίες που επιβαρύνουν την ψυχολογία μας και νιώθουμε πως αυτό έχει να κάνει μόνο με εμάς μπορούμε να συμβουλευτούμε έναν ψυχολόγο https://katerinakalliakoudi.gr/ και να ξεκινήσουμε μια εξειδικευμένη θεραπεία ώστε να εντοπίσουμε το πραγματικό πρόβλημα που μας βαραίνει ως άτομο. Σε κάθε περίπτωση ο σύντροφός μας θα πρέπει να είναι σύμμαχος σε αυτή τη διαδικασία και να μας στηρίζει.

Αν τα προβλήματα εντοπίζονται μόνο στη σχέση δηλαδή ασυμφωνία χαρακτήρων θα πρέπει να ακολουθήσουμε άλλον τρόπο προσέγγισης. Σίγουρα όλοι θέλουμε να νιώθουμε τη μαγεία των πρώτων ημερών και τον ρομαντισμό οπότε όσο δύσκολο και αν είναι να τον επαναφέρουμε στην καθημερινότητά μας πρέπει να σκεφτούμε πως θα το καταφέρουμε.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να αναρωτηθούμε αν είμαστε χαρούμενοι σε αυτήν την συμβίωση και αν θέλουμε πραγματικά να σώσουμε τον γάμο μας. Όσο ισορροπημένος και ευτυχισμένος δείχνει να είναι ένας γάμος κάποια στιγμή θα συναντήσουμε προβλήματα, ωστόσο αν είμαστε πρόθυμοι αυτά μπορούν να ξεπεραστούν. Απ’ την άλλη πλευρά αν υπάρχουν καυγάδες σε έναν γάμο αυτό δεν σημαίνει πως είναι αποτυχημένος αλλά μπορεί να νιώθουν ‘’κουρασμένοι’’ να ασχοληθούν και να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις.

Βέβαια στις σχέσεις δεν υπάρχουν μόνο φωνές και εντάσεις αλλά και πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να διαχειριστούμε εύκολα. Η αμέλεια από τον σύντροφό μας μπορεί να μας επιβαρύνει τη ψυχολογία καθώς όλοι αναζητάμε την επιβεβαίωση και τον θαυμασμό από εκείνον. Το πιο σοβαρό ατόπημα φυσικά είναι η απιστία. Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να νιώσουμε από τον σύντροφό μας ασέβεια ή πως δεν μας αγαπάει πια. Πολλές έρευνες δείχνουν πως η απιστία στα παντρεμένα ζευγάρια φτάνει έως και το 20 %. Αυτή είναι μια κατάσταση που δεν μπορεί να ξεπεράσει εύκολα ένα ζευγάρι οπότε εκεί αν αγαπάμε και έχουμε συγχωρέσει τον σύντροφο μας θα πρέπει να προσπαθήσουμε να το αποδεχθούμε και να το ξεπεράσουμε. Ιδανικά θα πρέπει να συμβουλευτούμε ένα σύμβουλο γάμου https://katerinakalliakoudi.gr/services/%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b3%ce%ac%ce%bc%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%87%ce%ad%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd-%ce%b6%ce%b5%cf%8d%ce%b3%ce%bf%cf%85%cf%82/. Με την κατάλληλη προσέγγιση και αρκετή συζήτηση μπορούμε να σώσουμε την σχέση μας και να νιώσουμε πάλι χαρούμενοι.

Όσο κι αν αγαπάμε τον σύντροφό μας πρέπει να νιώθουμε χαρούμενοι σε μια σχέση, να θέτουμε προσωπικούς στόχους και να νιώθουμε ολοκληρωμένοι ως άτομα. Θα πρέπει να νιώθουμε ελεύθεροι, να μπορούμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες και να μιλάμε με τον σύντροφό μας για ότι μας απασχολεί. Δεν θα πρέπει να μένουμε σε μια σχέση ενώ δεν είμαστε ευτυχισμένοι, ούτε για λόγους όπως η οικογένεια και τα σχόλια του κόσμου διότι αυτό θα επιβαρύνει πολύ την ψυχολογία και την καθημερινότητά μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ