Πως να δημιουργήσεις ένα πετυχημένο bazaar στο σπίτι σου!

0
1057

Τώρα που πλησιάζει ο καιρός για να βγάλεις τα καλοκαιρινά σου ρούχα είναι μια καλή ευκαιρία να ξεχωρίσεις τα ρούχα που δεν σου αρέσουν πια. Μια πρωτότυπη πρόταση είναι να συγκεντρώσεις τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ που δεν φοράς πια αλλά βρίσκονται σε καλή κατάσταση και να δημιουργήσεις ένα bazaar στο σπίτι σου.

Ο σκοπός

Όπως και στα περισσότερα bazaar, έτσι και το δικό σου θα πρέπει να έχει έναν φιλανθρωπικό σκοπό. Μπορείς να επιλέξεις μια ΜΚΟ, ένα σωματείο ή ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα και να τους δώσεις τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν. Με αυτήν την κίνηση θα γεμίσουν χαμόγελα τόσο οι φίλοι σου που θα ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα τους όσο και τα ιδρύματα που θα λάβουν τα χρήματα.

Η ιδέα

Για να υλοποιήσεις αυτήν την ιδέα θα πρέπει να βρεις τον διαθέσιμο χώρο που θα κάνεις το bazaar και να φτιάξεις αφίσες με την ιδέα σου. Μπορείς να σχεδιάσεις online μια αφίσα με λεπτομέρειες για την εκδήλωση όπως την τοποθεσία, ημέρα και ώρα, και το φιλανθρωπικό σωματείο που θα χαριστούν τα χρήματα. Έπειτα, ανάρτησέ την στο προφίλ σου ή στείλε τις προσκλήσεις στους φίλους σου.

Η υλοποίηση

Το bazaar είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να δημιουργήσεις μια εκδήλωση στο σπίτι και να συγκεντρωθούν όλα τα αγαπημένα σου πρόσωπα μαζί. Στείλε εγκαίρως τις προσκλήσεις και βεβαιώσου για το τελικό αριθμό των καλεσμένων ώστε να μπορείς να υπολογίσεις τον χώρο, τα αφεψήματα και τα κεράσματα.

Ρούχα

Επέλεξε να συγκεντρώσεις όλα τα ρούχα και να τα ξεχωρίσεις με βάση την εποχή και το είδος. Με ένα φρεσκάρισμα ή με ένα spray για τα ρούχα μπορείς να τα ψεκάσεις ώστε να μυρίζουν πολύ όμορφα. Δημιούργησε ξεχωριστές γωνιές με το κάθε είδος για να μπορούν να χαζεύουν με άνεση τα φορέματα, τα πουλόβερ και τα αξεσουάρ. Μπορείς επίσης να φτιάξεις ταμπελάκια και να τα βάλεις στις κρεμάστρες που θα αναγράφουν το ποσό και το είδος.

Λιχουδιές

Όπως και σε κάθε μικρή συγκέντρωση με τους φίλους σου έτσι και εδώ θα πρέπει να φροντίσεις για τα αναψυκτικά και τις μικρές λιχουδιές που θα έχεις. Μπορείς στην τραπεζαρία να δημιουργήσεις ένα μικρό μπουφέ με καφέ, τσάι, χυμούς και αναψυκτικά και δίπλα να έχεις μπισκοτάκια, κέικ και διάφορα κεράσματα ώστε να κάνεις το bazaar σου πολύ πετυχημένο. Μην ξεχάσεις να επιλέξεις την κατάλληλη μουσική που θα ευχαριστήσει όλους τους καλεσμένους σου.

 

Σε ένα εμφανές σημείο θα πρέπει να υπάρχει ο κουμπαράς που θα συγκεντρώνονται τα χρήματα. Το να προσφέρεις απλόχερα και με έξυπνους τρόπους σε φιλανθρωπικά σωματεία είναι μια ευχάριστη πρωτοβουλία. Τώρα πια, θα γνωρίζεις πως τα παντελόνια γυναικεία και οι μπλούζες που έχεις στην ντουλάπα σου και δεν φοράς πια, θα έχουν βοηθήσει σε έναν πολύ καλό σκοπό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ