Ευρωπαϊκή έρευνα σχετικά με την χρήση των νέων τεχνολογιών στην οδική ασφάλεια των ποδηλάτων αλλά επίσης της καταγραφής των εμποδίων για τη χρήση του ποδηλάτου

0
1182

Σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο πολλοί χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς και πολλοί άλλοι αρχίζουν και αντικαθιστούν το αυτοκίνητο με το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους.

Τα οφέλη του ποδηλάτου είναι γνωστά και πολλαπλά, σχετικά με τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης του χρήστη, όσο και σχετικά με το μειωμένο κόστος και χρόνο μετακίνησης που το συνοδεύουν. Επιπλέον το ποδήλατο είναι το πιο φιλικό μέσο μεταφοράς προς το περιβάλλον.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα, όπου η ανάπτυξη τους είναι ραγδαία, παρέχουν υποβοήθηση στους χρήστες διευκολύνοντας έτσι τη χρήση τους σε μεγαλύτερες αποστάσεις, με μεγαλύτερη ταχύτητα και λιγότερη κούραση. Ιδιαίτερης σημασίας παρόλα αυτά είναι και ο τομέας της ασφάλειας των ποδηλάτων, ο οποίος επιδέχεται βελτίωση, και απασχολεί μεγάλο κομμάτι της επιστημονικής κοινότητας σήμερα.

.Σε αυτή τη προσπάθεια για την αύξηση της ασφάλειας στα ποδήλατα δημιουργήσαμε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με νέα συστήματα στα ποδήλατα τα οποία μπορούν να αυξήσουν την ασφάλεια. Μέσα από αυτό το ερωτηματολόγιο προσπαθούμε να βρούμε τις τεχνολογίες που θα έκαναν τα ποδήλατα ασφαλέστερα, βοηθώντας ένα χρήστη ποδηλάτου μην να εμπλακεί σε ατύχημα χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και πιο αποδοτικά ενεργοποιώντας την επικοινωνία μεταξύ φαναριών και ποδηλάτου, ώστε τα ποδήλατα να έχουν πράσινο.

Θα θέλαμε τη γνώμη σας σε αυτή τη προσπάθεια.

Γεώργιος Καπουσίζης

Yποψήφιος διδάκτορας στον τομέα της ποδηλατικής ασφάλειας του Πανεπιστημίου Τβέντε στην Ολλανδία

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ