7ο Δημοτικό Κω: Σας περιμένουμε στο πρώτο «Halloween party» στην πλ. Ανταγόρα – Ελάτε μασκαρεμένοι…

14
3732

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα συμφωνήσω με τους σχολιαστές. Έχουμε τις Ελληνικές παραδοσιακές Αποκριές αυτές δεν μας κάνουν είναι ντεμοντε;;γιατί υιοθετούμε ξενόφερτες συνήθειες; Λευκές νύχτες μαύρες Παρασκευές παζάρι Χριστουγεννιάτικο αποκριατικες κολοκυθες. Όλα αγγλοσσαξωνικα με την ξενομανία μας. Αντί να διαδίδουμε τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας συνηθίζουμε τα παιδιά μας στην αλλοτρίωση;;. Μεγάλη ευθύνη φέρουν οι δάσκαλοι και οι γονείς. Κρίμα αυτά διδάσκουν στα Ελληνόπουλα να μπουν στον μύλο της παγκοσμιοποίησης ;;

  2. Τα παιδια χρειαζονται διασκεδαση. Γι αυτο καλως γιορταζονται και οι αποκριες και το χαλοουιν. Οτιδηποτε κανει τα παιδια να χαιρονται! Μπραβο για την πρωτοβουλια και στους ξινους ξιδι.

  3. Αμα δε θελετε παγκοσμιοποιηση να πειτε και στους τουριστες να φυγουν το καλοκαιρι αντι να γραφετε κατεβατα για τα παραπονα τους απο το νησι. Ελεος με τους υποκριτες.

  4. Άλλο παγκοσμιοποίηση και αλλοτρίωση και άλλο τουρισμός δηλ περιήγηση μερικών ημερών. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα όπως μας βολεύει. Ναι να διασκεδάσουν τα παιδιά με τα δικά μας ήθη έθιμα τις παραδόσεις των προγόνων μας όχι με εισαγόμενα ξενοφερτα χωρίς νόημα. Ας σεβαστούμε τις ρίζες και την παράδοση μας αλλιώς το μέλλον είναι θολό . Παρακαλούνται και οι εκπαιδευτικοί να κρατήσουν την μοναδικότητα κάθε τόπου. Αυτή είναι η ταυτότητα των Ελλήνων οι παραδόσεις τα δικά μας ήθη και έθιμα. Αν τα αφήσουμε να σβήσουν διαγράφουμε όλη την ιστορική παρουσία του τόπου μας.

    • Δηλαδή όταν μεταμφιέζονται τα παιδάκια για τις Απόκριες είναι καλό, αλλά όταν μεταμφιέζονται για το Haloween είναι κακό και θα διαγραφεί η ιστορική παρουσία του τόπου? Εγώ λέω να τους ξυρίσουμε τα κεφάλια και να τους κρεμάσουμε ταμπέλες «τεντημπόηδες». Τι, οχι?

  5. Καλά δεν ντρέπεστε λίγο; Προσπαθείτε να γεμίσετε ενοχές γονείς και παιδιά επειδή θέλουν να διασκεδάσουν; Άμα δε σας αρέσει να μην έρθετε! Τη ναφθαλίνη σας και στο ντουλάπι σας γρήγορα.

  6. Λυπάμαι για το επίπεδο των σχολίων σας. Ούτε τα παιδιά θέλουμε να γεμίσουν
    με ενοχές ούτε οι ακρότητες που σχολιάζετε. Θέλουμε όμως να γεμίσουν με την παράδοση που εσείς τους την διαγράφετε σταδιακά. Το ξενόφερτο έθιμο της κολοκύθας και των μαγισσών δεν έχει σχέση με το δικό μας παραδοσιακό έθιμο των μεταμφιεσεων των Απόκρεω του Φεβρουαρίου. Έχουμε και εμείς παιδιά και νοιαζόμαστε όλα τα παιδιά που σιγά σιγά ξεχνούν τα ντόπια παραδοσιακά έθιμα. Οι απανταχού ομογενείς μας αν και μακριά τα κρατούν στις μικρές κοινωνικές ομάδες τους. Παλεύουμε για να κρατήσουμε τη γλώσσα από τα greeklish τα παρδαλά Αγγλο.λατινο.ελληνικα…. και θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε την ιστορική παράδοση του τόπου μας με τον πολιτισμό και τα έθιμα του. Ούτε ναφθαλινη ούτε οπισθοδρόμηση….Σας επιστρέφουμε τις άδικες ύβρεις.

  7. Ειλικρινά κάνει φοβερή εντύπωση ο τρόπος που απαντούν κάποιοι γονείς, η επίθεση και η επιλογή των λέξεων…. Σε έναν τόπο γεμάτο όμορφες και ουσιαστικές παραδόσεις για ποιον λόγο να διδάσκουμε στα παιδιά πράγματα κενά που δεν έχουν να κάνουν με εμάς, με τις συνήθειές μας και τον πολιτισμό μας… Και οι Απόκριες δεν έχουν καμία σχέση με το Halloween… Και εφόσον μιλάτε για διασκέδαση παιδιών, δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό για παιδιά δημοτικού να τρομάζουν με αράχνες, μάγισσες, αναμμένες κολοκύθες και εικόνες που ταράζουν την ψυχή τους χωρίς τίποτα το εύθυμο… Επομένως ας ψάξουμε πρώτα εμείς τον λόγο που επιλέγουμε και καταφεύγουμε σε τέτοιου είδους επιλογές… Ίσως καλύτερη η ναφθαλίνη από τέτοιου είδους «πολιτισμικά» θεάματα…

  8. Τρομερο να βγαζουν ορισμενοι τα κομπλεξ τους στα παιδια. Επειδη εσεις δεν μπορειτε να διασκεδασετε με τιποτα δε θελετε να διασκεδασει κανεις μαλλον. Δε θα φορτωθουν τα παιδια μας τα δικα σας ψυχολογικα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ