Καζακστάν: Άνδρας σώζει 3χρονο που κρεμόταν απο τον όγδοο όροφο – Δείτε το βιντεο

0
861

Ένα απιστευτο περιστατικό διάσωσης κάνει το γύρο του κόσμου. Ένας άνδρας στο Καζακστάν έσωσε ένα βρέφος που κρεμόταν απο ένα παράθυρο του όγδοου ορόφου και οι αρχές του απένειμαν μετάλλιο

Ένας άνδρας στο Καζακστάν διακινδύνευσε τη ζωή του για να σώσει ένα μικρό παιδί που κρεμόταν από το παράθυρο του όγδοου ορόφου. Στο συγκλονιστικό στιγμιότυπο, ο άνδρας φαίνεται να βγαίνει από το παράθυρο και να προσπαθεί να το πλησιάσει

Το υπουργείο έκτακτης ανάγκης του Καζακστάν ονόμασε τον άνδρα ήρωα και του απένειμε ένα μετάλλιο για την ταχεία διάσωση του μικρού παιδιού.
Το βίντεο που καταγράφει την εκπληκτική διάσωση δείχνει το τρίχρονο, που φέρεται να ήταν μόνο στο σπίτι τη στιγμή του συμβάντος να κρέμεται απο την προεξοχή ενός παραθύρου, σε ύψος 30 μέτρων.

Μόλις έναν όροφο κάτω από το σπίτι του, ο άνδρας που αναγνωρίστηκε ως Shontakbaev Sabit φαίνεται να βγαίνει από το παράθυρό του και να προσπαθεί να πλησιάσει το νήπιο. Ολόκληρη η διάσωση, που διήρκεσε τουλάχιστον ένα λεπτό δείχνει το μικρό παιδί να κρατιέται καθώς ο διασώστης σκαρφάλωσε έξω, στάθηκε στο παράθυρο και παρότρυνε το κοριτσάκι να το αφήσει.

Φαίνεται να τραβάει ελαφρά το δεξί της πόδι, καθώς η απόσταση μεταξύ των παραθύρων είναι μικρότερη του ενός μέτρου. Σε μια δραματική κίνηση, το παιδί άφησε το χέρι του καθώς ο Sabit το έπιασε με μια γρήγορη κίνηση και βρήκε την ισορροπία του πριν το ωθήσει μέσα στο δωμάτιο όπου το περίμεναν με αγωνία.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα της χώρας Νουρ-Σουλτάν την Τετάρτη. Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν ειδοποιήσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης πριν ο άνδρας ξεκινήσει τη διάσωση, αλλά όλα δείχνουν ότι οι υπάλληλοι δεν θα είχαν φτάσει εγκαίρως για να σώσουν τη ζωή του νηπίου.

Sekizinci katta asılı kalan 3 yaşındaki çocuk son anda kurtarıldı

«Στις 11 Μαΐου στις 10.21 π.μ., ελήφθη ένα μήνυμα ότι ένα παιδί κρεμόταν από ένα παράθυρο στην οδό Uly Dala 27/1 στον όγδοο όροφο», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. «Μέλη του Τμήματος Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης της πόλης Νουρ-Σουλτάν, αποτελούμενα από 7 άτομα προσωπικό και 2 οχήματα, στάλθηκαν αμέσως στο σημείο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Μέχρι την άφιξη, το υπουργείο είπε ότι διαπιστώθηκε ότι «ένας άνδρας έσωσε το παιδί που κρεμόταν από το παράθυρο στον όγδοο όροφο». «Κανείς δεν ήταν μαζί με το κορίτσι, που γεννήθηκε το 2019. Ευτυχώς, ο ήρωάς μας Shontakbaev Sabit, γεννημένος το 1985, βλέποντας το κρεμασμένο παιδί που έκλαιγε χωρίς δισταγμό και με κίνδυνο της ζωής του, ανέλαβε έκτακτη δράση και κυριολεκτικά έπιασε και έσωσε τη ζωή της μικρής μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα», ανέφερε το υπουργείο.

Προειδοποιώντας τους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά τους χωρίς επίβλεψη, το υπουργείο είπε: «Αγαπητοί γονείς, αυτή ήταν μια χαρούμενη περίσταση που το παιδί διασώθηκε με ασφάλεια, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα περιστατικά με τραγική κατάληξη».

«Μην αφήνετε ποτέ παιδιά χωρίς επίβλεψη από ενήλικες! Μην αφήνετε τα παράθυρα ανοιχτά εάν υπάρχει μικρό παιδί στο σπίτι, γιατί μπορεί να αποσπαστείτε για ένα δευτερόλεπτο και αυτό θα μπορούσε να δώσει τέλος στη ζωή του παιδιού σας», ανέφερε το υπουργείο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ