Προβολή ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ στον Ορφέα 11/2 «Ονειρεύομαι σε άλλη γλώσσα» στις 21:30

0
66

Προβολή ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ στον Ορφέα 11/2 «Ονειρεύομαι σε άλλη γλώσσα» στις 21:30

Tην προβολή της ταινίας θα πλαισιώσει έκθεση ζωγραφικής, εμπνευσμένη από την ταινία,  από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κω κ. Καρατοσίδη Μαρίας.

Επίσης θα γίνει έκθεση φωτογραφίας από τους μαθητές του Project-Ερευνητική Εργασία «ΦωτογραφιΚώς: Βασικές αρχές Φωτογραφίας» από το 1ο ΓΕΛ Κω – Ιπποκράτειο. Πριν την προβολή της ταινίας θα παρακολουθήσουμε υλικό από την δράση «Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» με τίτλο «Μίλα μου» από το ίδιο σχολείο. Συντονίστρια καθηγήτρια στις δράσεις του 1ου ΓΕΛ Κω είναι η κ. Καραγιάννη Σοφία.

Η έμπνευση της βραδιάς και των εκθέσεων είναι η ταινία η οποία μιλά με έξυπνο κι αποτελεσματικό τρόπο για πράγματα όπως η αγάπη και η ηθική, οι στενόμυαλες κοινωνικές επιταγές, τη σημασία της παράδοσης και τις άγκυρες με το παρελθόν αλλά και την ανάγκη να θυμόμαστε πως τα λόγια δεν είναι ο μόνος τρόπος να επικοινωνείς και πως μια γλώσσα είναι κάτι παραπάνω από τις λέξεις της: είναι οι άνθρωποι που τη μιλούν και τα όνειρα που κάνουν στο δικό της ηχόχρωμα.

Λίγα λόγια για την ταινία:

11/02 I dream in another language (2017) 103’ Μεξικό – Ολλανδία, του Ernesto Contreras, με τους Fernando Álvarez Rebeil, José Manuel Poncelis, Eligio Meléndez

Νεαρός, παθιασμένος γλωσσολόγος στο πλαίσιο της έρευνάς του πηγαίνει στην μεξικάνικη ενδοχώρα όπου παλιότερα μιλιόταν από τους ιθαγενείς η γλώσσα Ζικρίλ. Πλέον, την μιλάνε μόλις τρεις μεγάλης ηλικίας άνθρωποι στον κόσμο: μια γυναίκα και δύο άντρες. Όταν η γυναίκα πεθαίνει, μένουν μόνον οι δύο άνδρες. Ο Μαρτίν θέλει να τους βάλει να συνομιλήσουν έτσι ώστε να καταγράψει τους διαλόγους τους αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: οι δύο ηλικιωμένοι είναι μαλωμένοι και δεν μιλιούνται εδώ και 50 χρόνια!

Η ανείπωτη ερωτική επιθυμία, οι ενοχές της συναισθηματικής προδοσίας και μια γλώσσα που πεθαίνει μαζί με τις αναμνήσεις που κουβαλούν οι λέξεις της ξεδιπλώνονται με ιδιαίτερη τρυφερότητα και λυρισμό σε μια αξιομνημόνευτη ιστορία.

το τρειλερ της ταινιας @

Κινηματογραφική Λέσχη Κω

http://kileko79.wordpress.com/

facebook

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ