ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 10:30π.μ

0
329

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 10:30π.μ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι ,αυτοαπασχολούμενοι και νέοι,

Φτάνοντας στον ονομαζόμενο πρώτο «μεταμνημονιακό» προϋπολογισμό, διαπιστώνεται ότι και αυτός δεν κάνει τίποτα άλλο, παρά να φορτώνει στις πλάτες του λαού 46 δισ. ευρώ φόρους, για να προκύψει το ματωμένο πλεόνασμα του 3.6% του ΑΕΠ.

Είναι «πολιτικό θράσος» να βαφτίζονται παροχές τα ελάχιστα ψίχουλα, που δεν ξεπερνούν 1.5 δις και αφορούν τη διαχείριση της φτώχειας!!!

Τα συχαρίκια και τα χειροκροτήματα που παίρνει η κυβέρνηση από το μεγάλο κεφάλαιο, την Ε.Ε και το ΔΝΤ , αποδεικνύουν ότι για άλλη μια φορά αφήνονται στο απυρόβλητο οι μεγάλοι και ισχυροί και τσακίζονται οι εργαζόμενοι και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα.

Η ανάπτυξη της μεταμνημονιακής περιόδου , διατηρεί στο ακέραιο πάνω από 700 περίπου μεταμνημονιακούς νόμους, καθιερώνοντας εργασιακά κάτεργα, δουλειά ήλιο με ήλιο χωρίς δικαιώματα.

Κανείς να μην πιστέψει τα ψέματα και τις απάτες της κυβέρνησης! Η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει τη νύχτα μέρα! Η υποτιθέμενη αύξηση στον κατώτερο μισθό, είναι η εφαρμογή του Νόμου Βρούτση «νόμο δολοφόνο» που αποκαλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, που μετονομάζεται σε Νόμο Αχτσιόγλου – Βρούτση .Στην ουσία καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και η κυβέρνηση με τον εκάστοτε Υπουργό θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό, με κριτήρια την «παραγωγικότητα», την «ανταγωνιστικότητα», την «απασχόληση» και την «ανεργία», δηλαδή όλο το αντιδραστικό πλαίσιο που τσάκισε και τσακίζει τους μισθούς.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει την επεκτασιμότητα των ελάχιστων κλαδικών ΣΣΕ που έχουν υπογραφεί ως σήμερα και αφορούν ελάχιστους εργαζόμενους, καθώς 9 στους 10 κλάδους δεν έχουν καν σύμβαση, ενώ την ίδια στιγμή αρνούνται να υοθετήσουν την πρόταση των 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων για την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751€! Δεν υπάρχει πιο τρανταχτό παράδειγμα από αυτό που ζουν χιλιάδες εργαζόμενοι στον Τουρισμό.

Η κοροϊδία συνεχίζεται… Με τη “μη περικοπή των συντάξεων” σε συνέχεια των μειώσεων στις συντάξεις που έγιναν από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σε σύνολο 21 μειώσεις στις συντάξεις, πρόσθεσαν και άλλες. Πετσόκοψαν την κατώτερη σύνταξη από τα 486 στα 384 ευρώ. Πετσόκοψαν και μετέτρεψαν σε φιλοδώρημα τις επικουρικές. Έκοψαν το ΕΚΑΣ και τόσα άλλα. Ο νόμος – λαιμητόμος 4387/2016 (ν. Κατρούγκαλου) ουσιαστικά έβαλε ταφόπλακα στον κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Μετά από όλα αυτά, παρουσιάζουν σαν νίκη την μη περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019, χωρίς να λένε κουβέντα για την ανάγκη να επιστραφούν τα κλεμμένα από τους συνταξιούχους.

Και συνεχίζεται..Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , εκ στόματος του Πρωθυπουργού μας παρουσίασε το δήθεν μνημόνιο που έχει με το λαό! Τι πραγματικά εννοούσε ;

Το υψηλό κόστος διαβίωσης αυξήθηκε περισσότερο με κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας .

Η επιδότηση ανεργίας για χιλιάδες εποχικούς για 3 μήνες που φτάνει δεν φτάνει ούτε για ζήτω!

Τα εκατοντάδες σπίτια χωρίς ρεύμα

Οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών

Οι αυξημένες τιμές καυσίμων

Οι απαγορευτικές τιμές θέρμανσης πετρελαίου

Η απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση στα Νοσοκομεία της περιοχής

Η άσχημη κατάσταση των σχολείων μας

Είναι ορισμένες πλευρές της καθημερινότητας που ζει η πλειοψηφία του λαού μας. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να περιμένουν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπηρετεί τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και μετατρέπει την χώρα μας σε μια απέραντη αμερικοΝΑΤΟϊκή βάση , εμπλέκοντας τη στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς των ισχυρών της γης

Δίνουμε άμεση απάντηση ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΜΑΖΙΚΗ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.

  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

  • Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.

  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!

  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

  • Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.

  • Άμεση αποκατάσταση των ζημιών στα σεισμόπληκτα σχολειά. Ανέγερση νέου σύγχρονου συγκροτήματος

  • Στελέχωση με όλες τις ιατρικές ειδικότητες των νοσοκομείων. Προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού-διοικητικού προσωπικού.

  • Καθολικά Δημόσιο Δωρεάν σύστημα Υγείας και Παιδείας με απαγόρευση κάθε επιχ/κης δραστηριότητας.

  • Όχι στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ .Επαναφορά του σε όλα τα νησιά.

  • Να κλείσουν όλα τα hot spots. Μεταφορά και κατάθεση αιτημάτων προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα και μετακίνηση στις χώρες επιλογής και προορισμού τους. Μέχρι τότε, να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης

  • Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των «hot spots» ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους.

  • Να δοθούν αποζημιώσεις σε όσους έχουν υποστεί ζημιές γύρω από τα «hot spots».

  • Να απομονωθούν ρατσιστικές κι ακροδεξιές φωνές που μόνο «αίτημα» έχουν το μίσος και τον διχασμό και στην ουσία την διαιώνιση της παρούσας κατάστασης

  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.

.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ