«Ο ΧΟΡΌΣ ΤΩΝ ΚΡΊΝΩΝ»: Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Δημήτρη Βοναπάρτη

0
3485
Κυκλοφορεί ήδη στην πόλη της Κω,το νέο μου βιβλίο , «Ο ΧΟΡΌΣ ΤΩΝ ΚΡΊΝΩΝ», και τες επόμενες μέρες η διάθεσή του θα επεκταθεί. Πρόκειται για ένα αυτοτελές ποίημα ,που αφορμή για να γραφτεί, δόθηκε από αφήγηση φιλικού-συγγενικού μου προσώπου και αναφέρεται σε μια πραγματική ιστορία αγάπης, που τυχαία δυο αδερφές αγάπησαν το ίδιο παλικάρι. Η αγάπη μεταξύ τους ήταν τόσο δυνατή και αληθινή που θυσιάστηκε η μια για την άλλη με τραγική όλη την εξέλιξη ………….
Παραθέτω μικρό προλόγισμα του φίλου εκδότη Γιώργου Μαστρογιώργη.
ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΛΟΓΙΣΜΑ
Με ιδιαίτερη χαρά κι ικανοποίηση, αναλάβαμε την έκδοση του ποιητικού έργου «Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΚΡΊΝΩΝ» του Δημήτρη Βοναπάρτη , γνωστού για την μακρόχρονη ενασχόλησή του, με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του τόπου. Ως ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ έχουμε εγκαταστήσει τον κατάλληλο εξοπλισμό, και δίνουμε τη δυνατότητα στους συμπατριώτες μας συγγραφείς, να εκτυπώνουν και να κυκλοφορούν τα βιβλία τους, χωρίς να εξαναγκάζονται σε ταξίδια εκτός Κω, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.
Για το πόνημα, που κρατάτε στα χέρια σας, προσπαθήσαμε, όσο το δυνατόν, να παντρέψουμε τη δική μας βιβλιοδετική καλαισθησία, με την ποιότητα που κρύβουν οι 2802 λυρικοί, ζευγαρωτοί, δεκαπεντασύλλαβοι, ομοιοκατάληκτοι στίχοι.
Οφείλουμε να σημειώσουμε εδώ ,προς διευκόλυνση του καλού μας αναγνώστη, ότι η έμπνευση του ποιητή Δ. Β., που είτε προήλθε από κάποια διήγηση πραγματικής ιστορίας, είτε από κάποιο τοπικό θρύλο, το ποίημα που μας παραδίνει ,δεν αποτελεί ιστορικό στοιχείο, παρά μόνο ζωντανό έργο τέχνης, με τη δική του πλοκή , δικό του μύθο, με αρχή, μέση και τέλος. Με αυτή του την ιδιότητα μπορεί να το δει το αναγνωστικό κοινό, επικεντρώνοντας κυρίως ,στα ουσιαστικά συστατικά του, που δεν είναι άλλα ,από την αγνή, αληθινή αγάπη, και τις άγραφες, απαράβατες ηθικές αρχές και αξίες. Αυτές υπογραμμίζονται από την πρώτη, ως την τελευταία λέξη της ποιητικής αυτής αφήγησης.
Ευχόμαστε στο Δημήτρη Βοναπάρτη καλοτάξιδο το βιβλίο του και το ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ με χαρά αναμένει τον καρπό μιας νέας του έμπνευσης.
Ο ΕΚΔΟΤΗΣ
Γιώργος Μαστρογιώργης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ