ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με βαθιά φιλοσοφική διάθεση & πολλαπλά μηνύματα η «Αθανασία» του Ν. Κωνσταντινίδη απόψε στη Χάβρα

20
2469

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε απόψε στην πρώην Εβραϊκή συνεγωγή Κω η παρουσίαση του βιβλίου  “ΑΘΑΝΑΣΙΑ” του κ. Νικολάου I. Κωνσταντινίδη (Προέδρου της Ομοσπονδίας Παροικιακών Δωδ/κων Σωματείων), από τις εκδόσεις Παπαζήση.

Την εκδήλωση παρουσίασης συνδιοργάνωσαν: ο Πνευματικός Όμιλος Κώων “Ο Φιλητάς”, η Αστική Εταιρεία “Ιπποκράτης”/Kέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου.

Την εκδήλωση άνοιξε (και έκλεισε) ο Πρόεδρος του Π.Ο. Κώων «Ο Φιλητάς», Κώστας Ιωάννου. Τα βιογραφικά του συγγραφέα και του παρουσιαστή του βιβλίου Δρ. Δημήτρη Γερούκαλη διάβασε η Μαρία Τουλαντά -Παρισίδου, ενώ την εκδήλωση συντόνιζε εκ μέρους του «Φιλητά», η Νίλουφερ Τλε.

Το βιβλίο παρουσίασε με διάθεση φιλοσοφικής εμβάθυνσης και αναζήτησης ο Ιατρός  Νευρολόγος-Ψυχίατρος Δημήτριος Κ. Γερούκαλης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο συγγραφέας εκφράζει την αγωνία του ως προς το μέλλον του ανθρώπου και τις επιλογές του όπως αυτός ελευθέρως βουλεύεται και επιλέγει. Η απάντηση που δίνει ο καθένας μας στο ερώτημα για τον φόβο του θανάτου καθορίζει  την πορεία και τη στάση της ζωής μας, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Γερούκαλης.

Η Αθανασία είναι όνομα αλλά και μια έννοια την οποία προσέγγισαν πολλοί μεγάλοι μύστες και φωτισμένοι διανοητές. Μύχια επιδίωξη του ανθρώπου ήταν και είναι να κατανοήσει αυτό το «κάτι άλλο» της ύπαρξής του, το οποίο πάντα ερέθιζε τη ανθρώπινη σκέψη.

Η έλλειψη γνώσης της ίδιας του της φύσης κάνει τον συνειδητοποιημένο άνθρωπο να αισθάνεται ατελής και ελλιπής. Η ανθρώπινη ύπαρξη δεν είναι ένας ανυποψίαστος επισκέπτης του κόσμου, για τον οποίο δεν έχει κανένα βαθύτερο ενδιαφέρον ή απορία. Ο φόβος του θανάτου δεν είναι παρά η αφορμή για τη κατανόηση της ζωής και το ερέθισμα που οδηγεί στην αφύπνιση μπροστά στη μεγάλη αλήθεια της αιωνιότητας της ύπαρξης. Ένα νέο κορίτσι, η Μαρία, μπαίνει στον κόσμο των ναρκωτικών. Η εξάρτηση και η απειλή του θανάτου παραμονεύουν. Στήριγμά της θα γίνει η αδελφή της Ελένη, η οποία έχει μια μικρή κόρη, τη Νάνσυ. Ο Θάνος, ένας διαζευγμένος διανοούμενος δημοσιογράφος, προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στο επάγγελμα, τις πνευματικές του αναζητήσεις και τις προσωπικές του σχέσεις με τη γυναίκα του, την Ελευθερία, και τον γιο του, τον Ανδρέα. Την ίδια εποχή γράφει ένα βιβλίο με τίτλο Αθανασία.

Η μικρή Νάνσυ (Αθανασία) θα γίνει η αιτία να συνδεθούν όλοι. Στο νέο ξεκίνημα της ζωής τους θα αναθεωρήσουν τον τρόπο σκέψης τους και θα προσαρμόσουν τις επιλογές τους στις νέες συνθήκες. Όμως η ζωή είναι απρόβλεπτη… Η συνειδητοποίηση της αέναης πορείας της δημιουργίας και της κατανόησης της ψυχικής ύπαρξης σε αυτή, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου βοηθούν τον αναγνώστη να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στον κόσμο της εγρήγορσης και στον κόσμο των πνευματικών του αναζητήσεων, ανάμεσα στον κόσμο του θανάτου και εκείνον της ζωής, ανάμεσα στον κόσμο του «τώρα» και τον κόσμο του «πάντοτε». Οι άνθρωποι χωρίς αυτή την επίγνωση πορεύονται με απαράβατη νομοτέλεια σε μια παροδική, δίχως ουσία ενασχόληση, που μπορεί να ονομάζεται ζωή, αλλά δεν έχει μέσα της κανένα από τα στοιχεία που δίνουν αξία σ’ αυτή τη λέξη.

Σημασία έχει ν’ ανακαλύψουμε προς ποιο ανθρώπινο ή θεϊκό μέλλον πορευόμαστε»
Τα συγγραφικά δικαιώματα εκχωρήθηκαν στην Δωδεκανησιακή Μέλισσα.

Στην συνέχεια ο ίδιος ο συγγραφέας Νίκος Ι. Κωνσταντινίδης μίλησε από καρδιάς για το βιβλίο του που είναι απόσταγμα ζωής και εξωτερίκευσης προσωπικών του βιωμάτων και αναζητήσεων με επίκεντρο την «Αθανασία».

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα του βιβλίου προβλήθηκαν στο παρακάτω πολύ όμορφο βίντεο

Και μιας και ο κ. Κωνσταντινίδης είναι μέλος  του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Παροικιακών Δωδεκανησιακών Σωματείων, δεν θα μπορούσε να λείπει από την ομιλία του η ιδιαίτερη πατρίδα του η Κάσος, τονίζοντας ότι θα πρέπει να περάσει κάποια στιγμή ως ιδιαίτερο κεφάλαιο στα βιβλία ιστορίας που διδάσκονται στα σχολεία και το ολοκαύτωμα της Κάσου με περίπου 10.000 νεκρούς (όχι ως απλή αναφορά που είναι τώρα). Με τον Κ. Ιωάννου να κάνει υπόμνηση στην τοπική ιστορία, όπως εκδόθηκε και πέρασε στα σχολεία μας έπειτα από τοπική πρωτοβουλία ομάδας εκπαιδευτικών μεταξύ των οποίων και η Μ. Φάκκου που ήταν επίσης παρούσα στην εκδήλωση.

Ο κ. Κωνσταντινίδης αφιέρωσε στους παριστάμενους το παρακάτω ηχητικό απόσπασμα με τον παραδοσιακό Κασιώτικο σκοπό «το πάθος» στο οποίο παίζει λύρα και τραγουδά ο αείμνηστος πεθερός του Δάσκαλος Μιχαήλ Αντωνίου Καραγιαννάκης (από το αρχείο του Σίμωνος Καρά)

Η εκδήλωση έκλεισε με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις  από την Πρόεδρο της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ Β. Πη, τον αντιδήμαρχο Δ. Γερασκλή, τον Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχο Σ. Σεργεντάνη, τον Διοικητή του ΝΑΣ Κω ΙΓ Καρδαρά, τον Σεβασμιώτατο και τον Πρόεδρο του Φιλητά Κ. Ιωάννου, με πολλά συγχαρητήρια προς τον συγγραφέα. Παρευρέθηκαν επίσης ο πρ. Δήμαρχος Θ. Βαρκάς, η Περιφ. σύμβουλος Φ. Νάκη κ.α.

*Αξιοσημείωτη η επισήμανση του κ. Κωνσταντινίδη (εκ μέρους του ΤΣΜΕΔΕ Δωδ/σου)  απευθυνόμενος προς τον αντιδήμαρχο Δ. Γερασκλή τόνισε ότι τον εξέπληξε η δυναμική του δήμου της Κω στον τομέα των μελετών σε δημοτικά έργα τη στιγμή που ο δήμος έχει μείνει μόνο με 3 μηχανικούς, προσθέτοντας (χωρίς να κάνει πολιτική -όπως είπε- έξω από κόμματα και παρατάξεις μιας και ο ίδιος είναι «εθνική Ελλάδος») ότι κανείς δήμος μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει τόσες μελέτες, όσες ο δήμος Κω (με τον αντιδήμαρχο Δ. Γερασκλή να συμπληρώνει ότι όλες αυτές γίνονται από ίδιους πόρους και μόνο).

Βιογραφία συγγραφέα: Κωνσταντινίδης Νίκος Ι.

Κωνσταντινίδης Νίκος Ι.

Ο Νίκος Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στη Ρόδο το 1960. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές επιστήμες. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, πρόεδρος του Συλλόγου Κασιωτών Ρόδου «Ο Χαδιώτης», μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Παροικιακών Δωδεκανησιακών Σωματείων Δωδεκανήσου, αρωγό μέλος του φιλανθρωπικού συλλόγου «Δωδεκανησιακή Μέλισσα», μέλος της Αντικαρκινικής Εταιρείας, μέλος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου και του «Ολοσοφικού Συνδέσμου Ελλάδος. Έχει γράψει πολλά επιστημονικά δοκίμια. Βιβλία του είναι: «Ανθρώπινες στιγμές» (Ποιήματα), 1980, «Συνηθισμένοι άνθρωποι» (Ποιητική συλλογή), 1982. Αίσθηση προκάλεσε το έργο του «Στάση ζωής» (2005), ένα μυθιστόρημα με φιλοσοφικό περιεχόμενο και έντομα βιωματικά στοιχεία. Ένα εσωτερικό ταξίδι αυτογνωσίας και επίγνωσης, που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και κέρδισε τις καρδιές των αναγνωστών. Το βιβλίο του «Άγγελος – Μια ζωή σαν παραμύθι» είναι ένα μυθιστόρημα που φιλοδοξεί να αποκτήσει την αποδοχή του κοινού με θετική σκέψη και ανοιχτές τις πύλες της ψυχής στην αθωότητα, την ταπεινότητα, τον αλτρουισμό και την αληθινή αγάπη.

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΚΟΥΠΕΣ!!!!!!!!

    Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ!!ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ SECYRITY ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ .ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ-ΜΕΛΙ.!.ΜΟΝΟ ΜΕΛΙ.ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.ΚΑΙ 650.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΔΛΤ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ,ΜΕΛΕΤΑ ΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ !!!!!!! 3.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!!! ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΟ ΔΛΤ !!!! …ΚΑΙ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ!!!! ΔΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!! ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ. 300.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!!!!ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ!! ΑΛΛΕΣ 300.000 ΧΙΛΑΔΕΣ!!!ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΙΑΤΣΑ ΡΟΤΟΝΤΑ!!!ΑΛΛΕΣ 500.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΙΧΙΟ ΤΗΣ Β.ΓΕΩΡΓΙΟΥ!!!!ριξε τσιμεντο γεωργιε ΡΟΥΦΑ ΜΕΛΙ!!!.ΠΩΠΩ!! ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ!!!

  2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΚΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

    3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΚΟΥΠΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.6 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΚΟΥΠΕΣ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ.ΜΟΝΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΑΘΗΝΑ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΚΑΘΕ ΤΑΞΙΔΙ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ 1.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ.ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

  3. ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ!!!ΡΗΜΑΞΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ

    ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ!!!!

  4. ότι κανείς δήμος μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει τόσες μελέτες, όσες ο δήμος Κω !!!!!!!!!

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΜΕΛΕΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΩΝ.ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ.

  5. Καλά ο Γερούκαλης ήταν όλα τα λεφτά, επειδή πείρα χτες το βιβλίο μετά την εκδήλωση , και το κοίταξα δεν έχει σχεδόν τίποτα από αυτά που μας είπε, χωρίς να διαβάσει το βιβλίο μας έλεγε τα δικά του, καλά φοβερή πλάκα, ευτυχώς την κατάσταση έσωσε ο συγγραφέας

  6. Το «Έθνος» του Μπόμπολα «αποκάλυψε» την... τεθωρακισμένη μεραρχία της Χρυσής Αυγής!!!!!!!!

    Αμέσως μετά τις… αποκαλύψεις μία ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού ήρθε να γελοιοποιήσει τους λασπολόγους. Σας την παραθέτουμε αυτούσια:
    Αναφορικά με δημοσίευμα Κυριακάτικης Εφημερίδας της 19ης Φεβρουαρίου 2017, με τίτλο «Οι Πόζες της Ντροπής στα Τανκς της Χρυσής Αυγής», ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
    – Οι φωτογραφίες του δημοσιεύματος παρουσιάζουν οπλικό σύστημα, συγκεκριμένα Αντιαεροπορικό Πυροβόλο τύπου Μ-42, το οποίο έχει αποσυρθεί από το οπλοστάσιο του Στρατού Ξηρας εδώ και 30 χρόνια περίπου και δεν υπάρχει σε κανένα στρατόπεδο του Ελληνικού Στρατού.
    – Τέτοιου είδους οπλικά συστήματα, ευρίσκονται ως εκθέματα σε ανοικτούς χώρους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κατά συνέπεια η πρόσβαση σε αυτά είναι ελεύθερη.

      • Μισές αλήθειες δεν είναι αλήθειες. Να τις γράφεις ολόκληρες. Οι χρυσαυγίτες είναι ναζί, η οικογένεια Μητσοτάκη οικογένεια άεργων βαθύπλουτων απατεώνων που βρήκαν το κιούπι με τις λίρες στην άκρη του ουράνιου τόξου σ’ ένα μαντρί στην Κρήτη, ο Αλέξης αγράμματος καλομαθημένος γιος εργολάβου, άεργος επίσης, η Φώφη το παιδί της αρπαχτής, ο Θεοδωράκης υπάλληλος του ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ έχει μόνο κομμουνιστικές πισίνες…
        Και η μόνη ελπίδα για να σωθείς είναι η χρεοκοπία. Ο μηδενισμός. Που θα πληρώνουν τον ΜΑΤατζή σε μακαρόνια.

  7. Χρυσαυγιάδα made in USA! Περιοδικό Newsweek: «Κίνδυνος η ραγδαία άνοδος της Χρυσής Αυγής»

    Η νέα «Χρυσαυγιάδα» που ξέσπασε στα εγχώρια ΜΜΕ της διαπλοκής τις τελευταίες ημέρες δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Την ίδια ώρα, η ναυαρχίδα του διεθνούς οικονομικοπολιτικού κατεστημένου, το περιβόητο Newsweek της Νέας Υόρκης, αφιερώνει δύο σελίδες στην Χρυσή Αυγή, σε ένα τεύχος οχετό κατά του Donald Trump και των ανερχόμενων Πατριωτικών Κινημάτων.

  8. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΥΜΕΝΕ.Ο Σουλτς είναι γιος ενός ναζί SS-Hauptsturmführer. Σήμερα είναι υποψήφιος αριστερού σοσιαλιστικού κόμματος για την καγκελαρία, παρά του ότι η οικογένεια του προέρχεται από σκληροπυρηνικούς ναζί.Ο πατέρας του, ο Καρλ Schulz, ήταν hauptsturmführer και επικεφαλής του γνωστού στρατοπέδου συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν. Ο Karl Schulz εντάχθηκε στα SS (ID 400037), την 1η Μαΐου του 1937. Το 1939, κατατάσσεται εθελοντικά ως obersturmführer για υπηρεσία στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν, όπου ήταν επικεφαλής του Πολιτικού Τμήματος ως ένα είδος επέκτασης της Γκεστάπο.

  9. Γίνεται ο κακός χαμός με την ασυδοσία, την οικονομική χρεοκοπία, την διεφθαρμένη κομματοκρατία και την παρακμή. Τα κανάλια να σπέρνουν κάθε μέρα τρόμο και μεθοδευμένο πανικό για την καταστροφή που μας απειλεί, αν δεν φορτωθούμε κι άλλο χρέος και κάθε τσιριχτή που παριστάνει την δημοσιογράφο να λέει τα δικά της. Οργανωμένη εγκληματική παράνοια με σκοπό την καταδυνάστευση ενός λαού, κρατώντας τον δέσμιο στην απειλή και τον τρόμο μέχρι το επόμενο χτύπημα. Μακριά όμως από την Χρυσή Αυγή, γιατί κινδυνεύει η «δημοκρατία» τους και οι εκπρόσωποι της που κλέβουν ανενόχλητοι σαράντα και πλέον χρόνια στο όνομα της.

  10. ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΝΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ -ΧΙΤΛΕΡΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ?

  11. ΠΡΟΣ.Για τα αλλα πρόσφατα βιντεάκια τι έχετε να πειτε?Τσίπρα: «Κάνε τώρα εκλογές!

    Μία αποκάλυψη που θα συζητηθεί – και επιβεβαιώνει πλήρως όσα λέει εδώ και μήνες η Χρυσή Αυγή – δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Παραπολιτικά». Ο έμπειρος πολιτικός αναλυτής Νίκος Σίμος παρουσιάζει στοιχεία από για τις κλειστές κυβερνητικές συσκέψεις, που τις τελευταίες ημέρες έχουν βάλει φωτιά στο επιτελείο του Τσίπρα.
    Ο δημοσκόπος Βερναρδάκης (άριστος γνώστης των πραγματικών ποσοστών των κομμάτων και όχι αυτών που παρουσιάζουν οι πέτσινες έρευνες των καναλιών) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Πιέζει τον Τσίπρα να κάνει εκλογές εδώ και τώρα, γιατί αν καθυστερήσει μέχρι τον Σεπτέμβριο, τότε η Χρυσή Αυγή θα έχει περάσει τον Σύριζα!

  12. Οι νέες «Χρυσαυγιάδες» και το επικοινωνιακό πογκρόμ της περασμένης εβδομάδας
    Έτσι εξηγείται και το κύμα με τις νέες «Χρυσαυγιάδες» που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα. Το Σύστημα βρίσκεται σε πανικό λόγω της ραγδαίας ανόδου της Χρυσής Αυγής και κάνει βεβιασμένες κινήσεις για να την περιορίσει. Ο άθλιος επικοινωνιακός πόλεμος με τα φωτομοντάζ κακής ποιότητας, τα ψέματα για δήθεν επεισόδια Χρυσαυγιτών και την άρνηση προβολής των απαντήσεών μας στον πόλεμο λάσπης, αποδεικνύουν το αυτονόητο.
    Ζούμε ημέρες του 2013, όταν η Χρυσή Αυγή ενισχυόταν ραγδαία και το Σύστημα κλιμάκωνε την βρώμικη πολεμική του σε βάρος μας. Οι δολοφονίες, οι φυλακίσεις, οι σκευωρίες και η προπαγάνδα, μπορεί να ανέκοψαν πρόσκαιρα την πορεία μας προς την εξουσία, στο τέλος όμως απέτυχαν παταγωδώς. Αυτές τις κρίσιμες ώρες που διανύει η Πατρίδα μας απαιτείται σύνεση, ψυχραιμία και ακμαίο αγωνιστικό πνεύμα από όλα τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος.
    Το αύριο ανήκει στην Χρυσή Αυγή και αυτή την φορά δεν θα μπορέσουν να μας σταματήσουν!

  13. Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται εν Ελλάδι. Οι του «δημοκρατικού» τόξου, παρεπηδημούντες στην Βουλή θεώρησαν ως μέγα πραξικόπημα την είσοδο στο κοινοβούλιο του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή.
    Αιφνιδιασμένοι δε, διερωτώνται: «Τι ωραία που ήμασταν πριν. Κλέβαμε, εψευδόμεθα, τα κάναμε πλακάκια, εκβιάζαμε ο ένας τον άλλον για την παραγραφή των ανομημάτων μας και τώρα να, εισήλθαν οι αδιάφθοροι. Και δεν φθάνει που εισήλθαν, δεν ενσωματώνονται, δεν απορροφώνται από το σύστημα, δεν συναλάσσονται, δεν συναγελάζονται μαζί μας».Και συνεχίζουν με αυταρέσκεια: «Τους αποκλείσαμε από όλα τα ΜΜΕ, δεν τους δίνουμε λόγο, τους συκοφαντούμε. Παρ’ όλα αυτά αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι, ανένδοτοι και με ευρεία αποδοχή στις λαϊκές μάζες. Ποία λύσις απομένει;

  14. Να τους βάλουμε φυλακή, να τους κόψουμε την χρηματοδότηση και να τους στιγματίσουμε ως εγκληματική οργάνωση».
    Έτσι μου ξαναέρχεται στο μυαλό ο μονόλογος του Alain Delon στην περίφημη ταινία του «Ο θάνατος ενός διεφθαρμένου», «Και τώρα αυτή η γριά τάνα, η δημοκρατία, θα ξαναπαστώσει την πλισεδιασμένη και ρυτιδιασμένη μούρη της με κρέμες, πούδρες και κραγιόνια για να μας εξαπατήσει άλλη μια φορά και να μας παρουσιαστεί ως κάτι νέο, ελκυστικό και ωραίο».

  15. ΘΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΩ ΔΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ ΕΓΩ Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΕΥΣΕΒΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ