Υπέροχες μελωδίες από τη Μικρή Ορχήστρα της ΚΟΑ στο Ρωμαϊκό Ωδείο | Εκπαιδευτικές δράσεις ΚΟΑ και στα σχολεία της περιοχής μας

0
2540


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, στέφεται με επιτυχία το φεστιβάλ ΜΟΥΣΙΚΩΣ στο νησί μας. Σήμερα το πιο ζεστό τους χειροκρότημα χάρισαν οι θεατές στη συναυλία της Μικρής Ορχήστρας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα,στο Ρωμαϊκό Ωδείο Κω. Συνέπραξε επίσης η βιολονίστρια Özgecan Günöz.
Το Φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την αμέριστη υποστήριξη και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του ΕΟΤ και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, του Δήμου Ρόδου-Δ.Ο.Π.Α.Ρ., του Δήμου Κω-Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ, του Δήμου Νισύρου, του Δήμου Χάλκης, του Δήμου Καρπάθου-Κ.Ο.Π.Α.Π. και του Δήμου Κάσου-ΚΟ.ΔΕ.ΔΗ.Κ. και με τη συνδρομή του ΒΑΚΟΥΦ Κω.
Ειδική μνεία οφείλεται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, για την πάντα άψογη διάθεση συνεργασίας.
Ο κ.Χαλιάσας δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την παρουσία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών αλλά στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός των εκπαιδευτικών δράσεων στα σχολεία , με τους μικρούς μαθητές να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μουσικά όργανα και είναι είναι ιδιαίτερα δεκτικοί.

Πρόγραμμα συναυλίας
Π. Φουντάς: Σουίτα

Allegro con brio
Andante
Vivo

K. Karaev: 3 Miniatures

Berceuse
Ayse (Andante)
Dance (Allegro molto)

A. Vivaldi: Τέσσερις εποχές

Σολίστ: ÖzgecanGünöz, βιολί
Μουσικήδιεύθυνση: Νίκος Χαλιάσας

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η εκπαιδευτική δράση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στα δημοτικά σχολεία του νησιού μας

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην κάμερα του Kos tv ο μαέστρος Νίκος Χαλιάσας , φέτος είναι αξιοσημείωτες οι εκπαιδευτικές δράσεις της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών σε αρκετά δημοτικά σχολείου του νησιού μας.
Τις προηγούμενες μέρες επισκέφθηκαν το Πυλί, την Αντιμάχεια, το Ζηπάρι , το 1ο, το 7ο και σήμερα το 5ο δημοτικό σχολείο Κω.
Τα παιδιά ήταν ιδιαίτερα δεκτικά και περίεργα να δουν και να ακούσουν τα έγχορδα μουσικά όργανα της ορχήστρας και ο κ.Χαλιάσας ήταν επικοινωνιακός και ευδιάθετος να απαντήσει στην παραμικρή απορία τους.

Πηγή: https://www.kostv.gr/nea/politismos/17422-yperoxes-melodies-apo-ti-mikri-orxistra-tis-k-o-a-sto-romaiko-odeio

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ