Δ. Γάκης: Η επιδότηση αγοράς πρώτης κατοικίας στους υπαλλήλους στην παραμεθόριο… (ΒΙΝΤΕΟ)

0
1659

Δημήτρης Γάκης στη Βουλή: «Η αποδοχή της τροπολογίας για την επιδότηση αγοράς πρώτης κατοικίας στους υπαλλήλους που υπηρετούσαν σε παραμεθόριο περιοχή δείχνει την κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης»

***

Το Video της ομιλίας:

***

Δεκτή, έγινε από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, η βουλευτική τροπολογία που αναφέρεται σε ρυθμίσεις θεμάτων που αντιμετωπίζουν υπάλληλοι του δημοσίου και των ΟΤΑ και που υπηρέτησαν σε προβληματικές περιοχές.

Η νομοθετική ρύθμιση που εντάχθηκε σε νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών το οποίο συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 23.02.17, ήταν πρωτοβουλία του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη και αφορά στη ρύθμιση του θέματος της επιδότησης για την αγορά πρώτης κατοικίας στους δημόσιους υπαλλήλους και υπαλλήλους Ο.Τ.Α. που υπηρετούσαν σε προβληματική (π.χ. παραμεθόριο) περιοχή.

Ο Δημήτρης Γάκης, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σχεδίου νόμου στο οποίο κατατέθηκε η συγκεκριμένη τροπολογία – προσθήκη, που σημειωτέον είχε τη στήριξη όλων των βουλευτών της Δωδεκανήσου, αναφέρθηκε στη σημασία του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της Κυβέρνησης και υπογράμμισε τη θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Εσωτερικών στο συγκεκριμένο ζήτημα, που αποσαφηνίζει ρητά και ξεκάθαρα τον τρόπο υπολογισμού της απαιτούμενης δεκαετούς παραμονής του υπαλλήλου σε προβληματική περιοχή.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, αναφέρθηκε επίσης στις θετικές για τη χώρα μας εξελίξεις στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, σημειώνοντας ότι «στη συμφωνία που επιτεύχθηκε διαφαίνεται κυρίως μια αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική της λιτότητας και επιβεβαιώνεται η ανάγκη αλλαγής του μείγματος της οικονομικής πολιτικής προς όφελος της κοινωνίας μέσα από μια αναπτυξιακή προοπτική και δυναμική». Απευθυνόμενος στην Αντιπολίτευση, την κατηγόρησε ότι για δικούς της εσωκομματικούς και μικροπολιτικούς λόγους, αρνείται να αναγνωρίσει τη σημασία σημαντικών αναπτυξιακών στρατηγικών επιλογών της κυβέρνησης, που οδηγούν σταθερά τη Χώρα στην έξοδο από την κρίση, παροτρύνοντας την ταυτόχρονα να λάβει σοβαρά υπόψιν της την πραγματικότητα στον καθορισμό των πολιτικών δράσεων και στοχεύσεων της. «Είμαστε αισιόδοξοι για τις προοπτικές που ανοίγονται. Θα απογοητεύσουμε – για ακόμα μια φορά – τις  «Κασσάνδρες» της Νέα Δημοκρατίας, που με «ταξικό» σθένος υπερασπίζονται τις αποτυχημένες πολιτικές της περιόδου 2010-2014, γιατί όσα επιτεύχθηκαν στο Eurogroup – και αυτό είναι το σημαντικότερο– βασίστηκαν στις δικές μας τεκμηριωμένες προτάσεις, που με συνέπεια διατυπώσαμε στη διαπραγμάτευσή μας με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Δίνοντας έμφαση, λοιπόν, στην ανάπτυξη, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στις στοχευμένες ελαφρύνσεις στις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, προχωρούμε στην ολοκλήρωση μιας συμφωνίας, που θα έχει στρατηγικά αποτελέσματα, θετικά για όλη την κοινωνία», τόνισε ο βουλευτής.

«Στο πλαίσιο αυτό, ανήκει και η ολοκλήρωση νομοθετικών πρωτοβουλιών που εκσυγχρονίζουν τη λειτουργία των δομών του κράτους και εξυπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες της πλειονότητας των πολιτών, όπως οι ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα», είπε και επισήμανε ότι το πλαίσιο αυτό αποτελεί κυβερνητική μας δέσμευση, αλλά ταυτόχρονα και μια μεταρρύθμιση που δίνει λύσεις και επιταχύνει το κυβερνητικό έργο. Θα συνεχίσουμε να κινούμαστε με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας ολοκληρωμένες μεταρρυθμίσεις μέχρι την οριστική έξοδο από την κρίση, για μια κοινωνία, όμως, όρθια. Με έργα, που λαμβάνουν υπόψη τα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά των περιφερειών μας, όπως είναι η νησιωτικότητα, αλλά και νομοθετώντας με κριτήρια που συμβάλλουν στην επίτευξη της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιλύοντας ει δυνατόν τα περισσότερα χρόνια προβλήματα γραφειοκρατικής αντιμετώπισης των συμπολιτών μας. Νομοθετώντας με ευρύτερα συναινετικό τρόπο, τουλάχιστον σε μικρά αλλά εξίσου σημαντικά ζητήματα που ταλαιπωρούν τους εργαζόμενους σε προβληματικές περιοχές, όπως είναι οι παραμεθόριες. Και σε αυτή την κατεύθυνση, συμβάλλει η αποδοχή της τροπολογίας που αφορά στη ρύθμιση του θέματος της επιδότησης για την αγορά πρώτης κατοικίας στους δημόσιους υπαλλήλους και στους υπαλλήλους των ΟΤΑ που υπηρετούσαν σε προβληματική περιοχή. Δείχνει τόσο την ευαισθησία του Υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος με πολύ θετικό τρόπο έδειξε τον δρόμο της λύσης, όσο και το θετικό πνεύμα με το οποίο αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση συνολικότερα τα θέματα των προβληματικών περιοχών. Ένα αίτημα της κοινωνίας της παραμεθορίου περιοχής, των ανθρώπων που εργάστηκαν, συνέβαλαν στη διατήρηση και στην ενίσχυση της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής στις παραμεθόριες περιοχές, ικανοποιείται. Δεκάδες οικογένειες εργαζομένων και συνταξιούχων στη Δωδεκάνησο, ανακουφίζονται από τη λύση που δόθηκε. Μια πολύχρονη προσπάθεια, σήμερα, βρίσκει τη δικαίωσή της», είπε, ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Δημήτρης Γάκης.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ