Έξαλλοι με 2 νέες δημοσκοπήσεις: Πόσα κόμματα στη Βουλή, ποιος «πούλησε» τον Τσίπρα (Έκπληξη για Ζ. Κωνσταντοπούλου)

Ποιο το έντονο παρασκήνιο πίσω από τις δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας;

0
3780

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, με τη διαφορά να ξεπερνά τις 7 μονάδες.

Διαφορά 8 μονάδων και ποσοστό 21% καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι 13% του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Palmos Analysis για το tvxs.gr.

Την ίδια στιγμή, το γκάλοπ της Alco για τα «Παραπολιτικά» δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 7,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 26,1% έναντι19% .

Πιο συγκεκριμένα, προβάδισμα 8 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία δίνει στην πρόθεση ψήφου η μεγάλη δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr, που ως γνωστόν ανήκει στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου.

Η ομάδα του Τσίπρα διαρρέει την ενόχληση της για το tvxs του Κούλογλου, ο οποίος βγάζει στην ιστοσελίδα του τέτοιες «πουλημένες δημοσκοπήσεις» .

tsipras-kouloglou-696x403

Στη δημοσκόπηση της Alco για τα «Παραπολιτικά» δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 7,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 26,1% έναντι 19% .

Όπως προκύπτει η εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι μεγαλύτερη κατά 7 μονάδες με τη συσπείρωση στην αξιωματική αντιπολίτευση φθάνει το 83%, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται σταθερά σαν ο καταλληλότερος πρωθυπουργός.

Ελλειμμα αξιοπιστίας Τσίπρα

Ενα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι το έλλειμμα αξιοπιστίας προς τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς το 75% των πολιτών δεν εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό, ενώ ποσοστό ακόμα μεγαλύτερο, το 85%, δηλώνει μη ικανοποιημένο από την απόδοση της κυβέρνησης.

Όλα αυτά, ενώ σχεδόν 9 στους 10 λένε ότι ο πρωθυπουργός εγκατέλειψε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ εμφανίζει ποσοστό 21% έναντι 13% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,9%, η Χρυσή Αυγή με 4,6%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 3,1%, η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 2,1%, το Ποτάμι με 1,6%, η Ένωση Κεντρώων με 1,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 1% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1%.

Αναποφάσιστο δηλώνει το 18% των ερωτηθέντων, Λευκό ή άκυρο επιλέγει το 11,2%, ενώ το 9,9% δηλώνει ότι «δεν θα ψηφίσει». «Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ» δηλώνει το 2,8% των ερωτηθέντων, ενώ «άλλο κόμμα» επιλέγει το 4,5%. Συνολικά, το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου κι εκείνων που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν ανέρχεται στο 41,9%.

prothesi-teliko

 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, εκτός Βουλής βρίσκεται το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Με την αναγωγή, στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά διαμορφώνονται ως ακολούθως:

ΝΔ 32%
ΣΥΡΙΖΑ 27%
ΚΚΕ 7,5%
Χρυσή Αυγή 7,5%
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 6,5%
Πλεύση Ελευθερίας: 3,5%
Το Ποτάμι: 2,5%
Ενωση Κεντρώων: 2,5%
Ανεξάρτητοι Ελληνες: 2%
Λαϊκή Ενότητα: 1,5%
Αλλο κόμμα: 8%

ektimisi_eklogikis_epirois

Συσπειρώσεις και μετακινήσεις

Από τον πίνακα που αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων και τις μετακινήσεις ψηφοφόρων, προκύπτει ιδιαίτερα υψηλή συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας και, αντιθέτως, ευρεία αποσυσπείρωση για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ενδεικτικό ότι από όσους δηλώνουν ότι σήμερα θα ψήφιζαν ΝΔ, το 2015 είχε ψηφίσει επίσης ΝΔ και ένα 9% είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.
Αντίστοιχα, από όσους σήμερα δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ, το 2015 το 1% είχε ψηφίσει ΝΔ και μόνον το 36% είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μέτωπο των εξαγγελιών, το 56% κρίνει θετικά μεν αλλά δεν θεωρεί ότι θα υλοποιηθεί την δέσμευση του πρωθυπουργού ότι τα 246 εκατ. ευρώ από τις τηλεοπτικές άδειες θα διατεθούν για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Το 22% την κρίνει θετικά και θεωρεί ότι θα την υλοποιήσει, ενώ το 18% την κρίνει αρνητικά.exagelies

Επίσης, το 54% κρίνει θετικά αλλά δεν θεωρεί ότι θα υλοποιηθεί η εξαγγελία Μητσοτάκη για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια. Το 18% την κρίνει θετικά και θεωρεί ότι θα την υλοποιήσει, ενώ το 23% την κρίνει αρνητικά.

210475g-exaggelies3

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΘ το 61% κρίνει αρνητικά την ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της έκθεσης της Θεσσαλονίκης, το 16% την κρίνει θετικά και το 20% ούτε θετικά, ούτε αρνητικά.
Αντίστοιχα, το 61% κρίνει αρνητικά τις απαντήσεις που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ, το 16% θετικά, και το 22% ούτε θετικά, ούτε αρνητικά.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στο ερώτημα ποιός είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 30% εναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 43%, ενώ το 2% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

katalilotita

Η παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με 61%, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει ποσοστό 21%, ενώ το 3% βλέπει πρώτο «άλλο κόμμα» (αυθόρμητη απάντηση) και το 15% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

parastasinikis
Νέα δημοσκόπηση: Έκπληξη για Πλεύση Ελευθερίας – Ζωή Κωνσταντοπούλου

konstantopoulou-pleusi-eleutherias

Ποια η έκπληξη για Πλεύση Ελευθερίας και Ζωή Κωσνταντοπούλου στη νέα δημοσκόπηση;

Ισχυρό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δίνει νέα δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα, με το προβάδισμα αυτό πάντως να αποδίδεται περισσότερο στην πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, παρά στην ενίσχυση των ποσοστών της ΝΔ.

Ειδικότερα, στην έρευνα της Palmos Analysis για λογαριασμό της ιστοσελίδας tvxs.gr, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 21%, έναντι 13% του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αναγωγή επί των εγκύρων, στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 5%, ενώ την έκπληξη κάνει η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Συγκεκριμένα, την είσοδό της στη Βουλή φαίνεται να εξασφαλίζει η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη δημοσκόπησητης Palmos Analysis. Αντιθέτως, εκτός Βουλής μένουν το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ειδικότερα, τα ποσοστά των κομμάτων στην εκτίμηση ψήφου διαμορφώνονται ως εξής:

Νέα Δημοκρατία: 32%
ΣΥΡΙΖΑ: 27%
ΚΚΕ: 7,5%
Χρυσή Αυγή: 7,5%
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 6,5%
Πλεύση Ελευθερίας: 3,5%
Το Ποτάμι: 2,5%
Ένωση Κεντρώων: 2,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2%
Λαϊκή Ενότητα: 1,5%
Άλλο κόμμα: 8%

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χάρηκε με το αποτέλεσμα και κάλεσε τα υποψήφια μέλη του κόμματος της να υπογράψουν το «Ηλεκτρονικό Φύλλο Πλεύσης» μέσα από το twitter:

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με 61%, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει ποσοστό 21%, ενώ το 3% βλέπει πρώτο «άλλο κόμμα» (αυθόρμητη απάντηση) και το 15% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 30% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο» απαντά αυθόρμητα το 43%, ενώ το 2% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».
Δείτε περισσότερα: http://www.fimes.gr/2016/09/pleusi-eleutherias-zoi-konstantopoulou-dimoskopisi/#ixzz4KW6r7LqE

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ