«Κλείδωσαν» οι πρόωρες εκλογές: «Αυτή είναι η ημερομηνία»

10
3369

Ειδήσεις | πρόωρες εκλογές

: Η περίοδος πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα πλησιάζει και πάλι στο τέλος της, διαπιστώνει νέα μελέτη της Eurasia, έπειτα από τις εντάσεις που παρουσιάστηκαν στις σχέσεις της Αθήνας με τους πιστωτές.

Παρόλα αυτά, το think tank εξηγεί ότι το πραγματικό ζήτημα σε αυτό το επεισόδιο δεν είναι καθόλου ο «μποναμάς» του Αλέξη Τσίπρα, όσο η άλυτη διαμάχη μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ως γνωστόν, η Γερμανία επιμένει ότι δεν χρειάζονται συγκεκριμένα μεσομακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος πριν από το τέλος του προγράμματος, το 2018. Αλλά το ΔΝΤ τα θέλει τώρα.

«Η λύση, όπως συμβαίνει εδώ και λίγο καιρό, είναι να ψάχνουν μια ευκαιρία να κατηγορήσουν την ελληνική κυβέρνηση ότι οπισθοχωρεί και να την πιέσουν να κάνει περισσότερα. Αυτή η στρατηγική λειτουργεί σαν πολιτικός αντιπερισπασμός, αποσπώντας την προσοχή από το γεγονός ότι η θέση του Βερολίνου παραμένει πολύ αντιφατική: Θέλει το ΔΝΤ να μπει στο πρόγραμμα, αλλά χωρίς να κάνει όσα είναι αναγκαία για τη μεσοπρόθεσμη ελάφρυνση του χρέους, που θα ανοίξει την πόρτα για κάτι τέτοιο», σημειώνει η Eurasia.

Αντ΄ αυτού, οι αναλυτές κατηγορούν Γερμανία και ΔΝΤ ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά της Ελλάδας, προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή από τη δική τους αδυναμία να συμφωνήσουν, ζητώντας πρόσθετα μέτρα 4 – 4,5 δισ. ευρώ, και προσδιορίζοντας μάλιστα ποια θα είναι αυτά.

Μετά από αυτά, η Eurasia βλέπει δύο πιθανά σενάρια:

– Μια γρήγορη συμφωνία, έως το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου ή της 20ης Φεβρουαρίου, που ωστόσο θα απαιτούσε από την Αθήνα να δεχθεί πρόσθετα μέτρα λιτότητας πέραν του 2018. Όμως, ακόμα και αυτό το σενάριο μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Πρώτον γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει πολύ μικρή πλειοψηφία και επομένως δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να περάσει τα μέτρα. Και δεύτερον, γιατί υπάρχει πιθανότητα το ΔΝΤ να μην κινείται με καλή πίστη, αφού η Eurasia δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι καθυστερήσεις εκ μέρους του Ταμείου να είναι σκόπιμες, με την ελπίδα ότι η έλευση του Ντόναλντ Τραμπ θα δώσει στον οργανισμό την πολιτική κάλυψη να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα.

– Η απαίτηση των πιστωτών για πρόσθετα μέτρα καθυστερεί την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως το δεύτερο τρίμηνο του 2017 (ή νωρίτερα, αλλά χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ). Σε αυτή την περίπτωση, η πρόσθετη αβεβαιότητα για την αξιολόγηση και την ελάφρυνση του χρέους θα θέσει σε κίνδυνο τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κατά 2,7% το 2017. Επιπλέον, εάν η αξιολόγηση συρθεί μέσα στο επόμενο έτος, τα περιθώρια ευελιξίας των πιστωτών θα περιοριστούν περαιτέρω, λόγω των εκλογών σε Γαλλία, Γερμανία και ενδεχομένως Ολλανδία. Και βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 2017 θα είναι μια δύσκολη χρονιά σε ό,τι αφορά τις αποπληρωμές χρέους, ειδικά από τον Απρίλιο και κυρίως τον Ιούλιο.

Πραγματικός κίνδυνος οι πρόωρες εκλογές στις αρχές του 2017

Η Eurasia δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τις οποίες μάλιστα τοποθετεί στο Μάρτιο του 2017.

Με δεδομένες τις δημοσκοπήσεις, εάν ο κ. Τσίπρας πάει γρήγορα σε εκλογές, θα μπορέσει να «γράψει τις ζημιές» του και να διασφαλίσει το χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμματος εξουσίας, διατηρώντας μερίδιο 15 – 20% της λαϊκής ψήφου.

Με αυτόν τον τρόπο, το κόμμα θα συνεχίσει να παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην ελληνική πολιτική σκηνή, ως μέρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαφορετικά, εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα λιτότητας, χωρίς να έχει πάρει χειροπιαστές υποχωρήσεις από τους πιστωτές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να επιστρέψει στα προ του 2012, μονοψήφια ποσοστά του, τονίζει η Eurasia.

Μετά από αυτά, το think tank επιμένει στην εκτίμησή του ότι οι εκλογές θα γίνουν στο πρώτο εξάμηνο του 2017.

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. κατωτατο μισθο 752 ευρω!!!!1 ευρω περισσοτερα απο τον τσιπρα και ο μητσοτακης θα γινει πρωθυπουργος!!!

  2. Μετανάστες: Η δυστυχία που έγινε εργαλείο του ιμπεριαλισμού.http://ydrohoosbooks.com/

    Το πρόβλημα των μεταναστών θα είναι το μέγα πρόβλημα του αιώνα στον οποίο μόλις μπήκαμε. Μια πραγματική «αρρώστια», η οποία διαρκώς επεκτείνεται στο σύνολο του Πλανήτη. Μια πανώλη, η οποία μπερδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα της κάθε κοινωνίας.
    Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά επικίνδυνο, γιατί τίποτε δεν φαίνεται όπως πραγματικά είναι. Θύτες και θύματα εναλλάσσονται στους ρόλους και δυσκολεύουν την αντιμετώπιση του προβλήματος. Πραγματικά κτήνη μπορούν να παριστάνουν τους ανθρωπιστές και ευαίσθητοι και διορατικοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίζονται σαν ρατσιστές.Η μετανάστευση είναι το απόλυτο όπλο του σημερινού ιμπεριαλισμού. Η τέλεια λύση.
    Οι Αμερικανοί κλέβουν τον πλούτο των λαών και τα θύματά τους αποζημιώνονται από τα μεροκάματα των φουκαράδων που θα έρθουν αντιμέτωποι με τα θύματα αυτά. Τις κλοπές των ισχυρών τις πληρώνουν φτωχοί εργαζόμενοι, οι οποίοι χάνουν τα μεροκάματά τους στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γερμανία κλπ.

  3. Η Ελλάδα βρίσκεται στο μάτι ενός κυκλώνα. Ενός αμερικανικού κυκλώνα, ο οποίος στην κυριολεξία σαρώνει τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. Κράτη, όπως η Σερβία, η Τουρκία και η Ελλάδα, θα βρεθούν στο επίκεντρο επικίνδυνων σχεδιασμών. Για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των ιμπεριαλιστών, θα γίνουν αλλαγές συνόρων.Η Ελλάδα στο σημείο αυτό κινδυνεύει θανάσιμα. Κάποιοι έχουν ανοίξει ταυτόχρονα όλα τα εθνικά της θέματα, για να την αναγκάσουν σε αυτοακρωτηριασμό.Aιγαιο, Θράκη, Κύπρος και Βόρεια Ήπειρος είναι ανοικτά ζητήματα, τα οποία θα σύρουν την Ελλάδα σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων, που θα θυμίζει χειρουργείο. Θα την αναγκάσουν να θυσιάσει κάτι σημαντικό, για να σώσει υποτίθεται τα υπόλοιπα. Όμως, το χειρότερο είναι πως όλα αυτά έχουν δρομολογηθεί με τη συνεργασία των ελληνικών πολιτικών ηγεσιών. Είναι πλέον προφανές ότι κάποιοι «Έλληνες», για να κάνουν εκ του ασφαλούς μεγάλες πολιτικές καριέρες, έχουν προσυμφωνήσει να εξυπηρετήσουν τους ολέθριους αυτούς σχεδιασμούς.

  4. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΜΕ ΗΠΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ

    ”Η απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα να ψηφίσει στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (23/12) ”όχι” στον πυρηνικό αφοπλισμό, αποτελεί μια απόφαση ντροπή για την ιστορία της χώρας και μεγάλη προσβολή στους φιλειρηνικούς και αντιϊμπεριαλιστικούς αγώνες του ελληνικού λαού.
    Η κυβέρνηση Τσίπρα, συντασσόμενη, δυστυχώς, με τις ΗΠΑ και ενεργώντας ως παρακολούθημα και όργανο τους για την διατήρηση των πυρηνικών όπλων και εκ των πραγμάτων για την κλιμάκωση των πυρηνικών εξοπλισμών, που εξήγγειλε ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαιώνει ότι όχι μόνο δεν έχει την παραμικρή σχέση με την Αριστερά και τις μεγάλες παραδόσεις της αλλά και συντάσσεται με όλο το βρώμικο μπλοκ των εγχώριων κατεστημένων δυνάμεων που ακολουθούν τυφλά και παρακολουθούν πειθήνια τις πιο επικίνδυνες και καταστρεπτικές για την ανθρωπότητα επιλογές του ιμπεριαλισμού.

  5. ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ «ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»!

    Μπορεί όλες οι ενδείξεις να δείχνουν πρόωρες εκλογές, αλλά υπάρχει κι ένα δεύτερο σενάριο, σύμφωνα με τα σαμαρόσκυλα του διαδικτύου: της «μεγάλης συγκυβέρνησης» νουδούλας-ΣΥΡΙΖΑ και… λοιπών μνημονιακών δυνάμεων – προφανώς για να μεταβούμε στο 4ο Μνημόνιο. Πάρτε μάτι:
    «Θα τολμήσει να δώσει «σανίδα σωτηρίας» στον Τσίπρα ο Μητσοτάκης;
    Το διακινούν όχι μόνο τα μικρά κόμματα αλλά και βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων, κάποιοι που δεν έχουν πρόβλημα να βρεθούν ομοτράπεζοι. Συριζαίοι, ψεκασμένοι, Νεοδημοκράτες σε μια μεγάλη πολιτική αγκαλιά υπό την προεδρία του Προκόπη Παυλόπουλου που είναι τόσο ψυχοπονιάρης και πατριώτης που θα έκανε τα πάντα για να… σωθεί η χώρα.
    Ας μην τολμήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο όταν έρθει η ώρα του αδιεξόδου..».
    Και βέβαια, όχι μόνο το προαναγγέλλουν, αλλά και το εύχονται τα σαμαρόσκυλα αυτό το σενάριο, για να βρει πάτημα ο Εφιάλτης Σαμαράς να διασπάσει για δεύτερη φορά την νουδούλα και να ξαναγίνει κάπου αρχηγός, γιατί του’ χει… λείψει πολύ!

  6. ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 1

    Σύμφωνα με την τελεσίδικη απόφαση «σταθμός», 2343/2016 του Πρωτοδικείου Αθηνών, που αποτελεί πλέον νομολογία του ελληνικού κράτους και που δίνει ράπισμα στις αυθαιρεσίες των τραπεζών, κανείς δανειολήπτης δεν χρωστάει τίποτα σε αυτές.
    Πιο συγκεκριμένα και με βάση των άρθρων 178 και 179 ΑΚ. όταν η τράπεζα είναι η υπεύθυνη της οικονομικής αδυναμίας του δανειολήπτη, η «δανειακή σύμβαση» θεωρείται αδικοπραξία και διαγράφεται οριστικά.
    Αν τώρα η τράπεζα συνεχίσει να απαιτεί την αποπληρωμή του «υποτιθέμενου» δάνειου, τότε διαπράττει και απάτη, σύμφωνα με το άρθρο 386 ΠΚ. Παράλληλα, θεωρείται ως απόπειρα νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις.
    Όπως αναφέρει η Ένωση Συνταξιούχων Ταμείου Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΕΣΤΑΜΕΔΕ), οι τράπεζες δεν τόλμησαν να ασκήσουν έφεση, ούτε και αναίρεση και αν το έκαναν ο δικηγόρος τους θα πήγαινε φυλακή, παραβιάζοντας το καθήκον της Αλήθειας, του άρθρου 116 ΚΠολΔ!

  7. ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 2

    «Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως και στην δικιά μας που οδήγησε στην απόφαση με αριθμό 2343/2016, ο δανειολήπτης έχει το δικαίωμα της αποζημίωσης βάσει του άρθρου 914 ΑΚ και βάσει του άρθρου 932 ΑΚ απαιτεί και την ζημία που υπέστη!», τονίζει η Ένωση.
    Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι Πολίτες δικαιούνται με αγωγές να διαγράψουν οριστικά τα δάνειά τους από τις τράπεζες αυτές και να απαιτήσουν και μια σοβαρότατη αποζημίωση έκαστος, γιατί οι τράπεζες έχουν ευθύνη για την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού!
    Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση 2343/2016, το δάνειο διαγράφηκε οριστικά με την αποδοχή της ανακοπής και το δικαστήριο επιπροσθέτως έκρινε ότι η τράπεζα οφείλει στον δανειολήπτη τουλάχιστον το ποσό των 140.000 ευρώ!

  8. ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 3

    Από την Ένωση τονίζουν ότι έχουν πει και αποδείξει ότι όλες οι «συστημικές τράπεζες» (Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha bank) «έχουν υπεξαιρέσει τουλάχιστον 233 δις ευρώ Δημόσιου χρήματος, με αποτέλεσμα την καταστροφή της ιδιωτικής, αλλά και της Εθνικής οικονομίας. Συνεπώς, όλες οι «συστημικές τράπεζες» έχουν προκαλέσει την οικονομική αδυναμία των Ελλήνων και, βάσει του σκεπτικού της αμετάκλητης απόφασης 2343/2016 του Πρωτοδικείου Αθηνών, καμιά από αυτές δεν μπορεί να ζητά την εξόφληση δανείων από τους Πολίτες, όταν αυτές είναι υπεύθυνες για την οικονομική αδυναμία αποπληρωμής των δανείων, μια και με την παράνομη συμπεριφορά τους έχουν φτωχοποιήσει του πάντες!».
    Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, κανείς δανειολήπτης δεν οφείλει τίποτα και σε καμιά τράπεζα, όταν αποδεικνύεται ότι η τράπεζα είναι η υπεύθυνη της οικονομικής αδυναμίας του δανειολήπτη, μάλιστα σε αυτή την περίπτωση, η «δανειακή σύμβαση» παραβιάζει τα χρηστά ήθη, βάσει του άρθρου 178 και 179 ΑΚ και οριστικά διαγράφεται!

  9. ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 4

    Από εκείνη την στιγμή η «δανειακή σύμβαση» θεωρείται πλέον αδικοπραξία και διαγράφεται οριστικά, ενώ η τράπεζα, απαιτώντας την αποπληρωμή του υποτιθέμενου δάνειου, διαπράττει και απάτη, βάσει του άρθρου 386 ΠΚ, ενώ ταυτόχρονα αποπειράται να νομιμοποιήσει έσοδα από εγκληματικές πράξεις.
    Τώρα, οι πολίτες, μπορούν από σήμερα κιόλας, να ζητούν νομική υποστήριξη από τους δικηγόρους τους, βάσει πλέον της αμετάκλητης απόφασης 2343/2016.
    Όποιος δικηγόρος αρνηθεί τη νομική υποστήριξη του πολίτη, βάσει της τραπεζικής απάτης και της απόφασης 2343/2016, θα πρέπει τουλάχιστον να καταγγέλλεται από τον πολίτη στον σύλλογο του και να αναζητούνται από αυτόν οι σχετικές ποινικές και οι αστικές ευθύνες, δηλαδή, σε ότι ζημιωθεί ο Πολίτης από την άρνηση του Δικηγόρου θα πρέπει να παρθεί από την προσωπική περιουσία του συγκεκριμένου Δικηγόρου ή και Δικαστή, αναλόγως ποιος προκάλεσε τη ζημία στον πολίτη!
    unpolitical.gr

  10. ΔΝΤ: Φόρος 800 ευρώ για όλους και μείωση συντάξεων έως 30%!!!!!!!!!!!!!!

    ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΚΛΠ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!!!!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ