Ν. Σαντορινιός: Ιστορική μέρα – Ενίσχυση Νησιωτικότητας με συγκεκριμένα μέτρα (Pics)

3
676

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

Θέμα: «Η σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Νίσυρο είναι ιστορική»

 

Στη Νίσυρο συνόδεψε τον Πρωθυπουργό ο Νεκτάριος Σαντορινιός, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στην σημερινή του επίσκεψη με σκοπό την ανακοίνωση σειράς μέτρων για την ανάπτυξη και την ενίσχυση των νησιών.

Μετά το τέλος της ομιλίας του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο Νεκτάριος Σαντορινιός δήλωσε:

«Η σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Νίσυρο- η πρώτη Έλληνα Πρωθυπουργού- είναι ιστορική, όχι μόνο για την Δωδεκάνησο αλλά και για όλα τα νησιά της Ελλάδας. Από την αναστολή της κατάργησης του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ για τα νησιά που επωμίστηκαν τις προσφυγικές ροές, την επιδότηση με 50εκ του ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, τις προσλήψεις στην Υγεία και τον Πολιτισμό για την ενίσχυση των νησιωτικών δομών νησιών, οι πολιτικές ενίσχυσης του ΕΚΑΒ των νησιών, τον εκσυγχρονισμό και την κατασκευή σταδίων σε νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, τα αναπτυξιακά εργαλεία που θα δοθούν στους ΟΤΑ για την ωρίμανση έργων υποδομής, του επανασχεδιασμού του ακτοπλοϊκού δικτύου αλλά και μέχρι τις εξαγγελίες για την ψηφιακή αναβάθμιση των νησιών σε επίπεδο internet και τηλεοπτικού σήματος, αυτή η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι έχει προτεραιότητά της, την ενίσχυση της νησιωτικότητας.

Για χρόνια πολλά, όσοι πολιτικοί του παλαιού καθεστώτος πέρασαν από τα νησιά μας, υπόσχονταν στους νησιώτες κάστρα στην άμμο, και όταν ερχόταν η ώρα της υλοποίησης, μας γύριζαν την πλάτη. Σαν νησιώτης, ο ίδιος, είμαι χαρούμενος και γεμάτος ελπίδα πως για πρώτη φορά έχει συνταχτεί ένα πολυσύνθετο πλάνο ανάπτυξης και ενίσχυσης των νησιών μας, που έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται και που βασίζεται σε ρεαλιστικούς άξονες. Σαν μέλος αυτής της Κυβέρνησης, είμαι περήφανος και αποφασισμένος να πετύχουμε τους στίχους μας για τα νησιά μας, υπηρετώντας το Σύνταγμα και την αρχή των ίσων ευκαιριών για όλους τους πολίτες της ελληνικής επικράτειας, ανεξάρτητα από το που μένουν».

Σαν Υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής έχω μια παραπάνω ευθύνη, αυτή του συντονισμού της υλοποίησης του σχεδίου που εκφωνήθηκε από τον Πρωθυπουργό. Από δω και στο εξής χρειάζεται σκληρή δουλειά, ενίσχυση της συνέργειας μεταξύ κεντρικής διοίκησης και ΟΤΑ των νησιών και τέλος, πίστη στην ικανότητα των ίδιων των νησιωτών που για καιρό τώρα μεγαλουργούν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Η σημερινή μέρα, ήταν μια ωραία μέρα για τα νησιά μας. Ανοίχτηκε μπροστά μας ένα μεγάλο έργο, αυτό της έμπρακτης αποκατάστασης των νησιωτών από μια Κυβέρνηση που παρόλο που τηρεί το πλαίσιο της Συμφωνίας που υπέγραψε, εν τούτοις πετυχαίνει και εφαρμόζει ταξικά και εδαφικά μεροληπτικές πολιτικές για όσους έχουν πληγεί βάναυσα και για όσους ήταν ξεχασμένοι, μέχρι τώρα».  

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. σας φτυνουν ροχαλες και νομιζετε οτι ψιχαλιζει…
    εχει ο καιρος γυρισματα…
    ατε να πεθανει η τριτη ηλικια να τελειωνουμε, πολλα μας τα εκαναν

  2. φπα 24 τοις εκατο καταργηση του εκας φοροι παντου πετσοκομμενες συνταξεις νησια-αποικιες των μκο capital controls τριτο χειροτερο ολων μνημονιο εχετε ρημαξει τη χωρα με τις ανοησιες και εξακολουθειτε να κοροιδευετε τους λιγους χαχολους που σας πιστευουν ακομα.ολα για την καρεκλα και τη μασαμπουκα καντε εκλογες κοτουλες να σας ξεσχισουμε απατεωνες ψευτες φασισταρια χερι-χερι με την χα ουξωωωωω ΑΛΗΤΕΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ