ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Δυναμική ομιλία Νικητιάδη στην Κω για τις Ευρωεκλογές | Δεν υπάρχει αντίλογος σε αυτά που προτείνουμε…

26
1535

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Προεκλογική ομιλία στην Κω για τις Ευρωεκλογές πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στο ξεν. Blue Lagoon City ο Υπ. Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Νικητιάδης παρουσία των Υπ. Βουλευτών του ΚΙΝΑΛ Β. Χατζηγιακουμή και Κ. Γαβαλά, του Δημάρχου Κω Γ. Κυρίτση και πολλών μελών του ΚΙΝΑΛ αλλά και προσωπικών του φίλων.

Ο Γ. Νικητιάδης εξήγησε την σημασία των ευρωεκλογών και την ανάγκη να υποστηριχθεί το Κίνημα Αλλαγής, που ένα ενταγμένο στην ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, καθότι το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι το μόνο που διαθέτει σαφείς θέσεις, προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ένωση να επανακτήσει την παλαιότερη αίγλη της.

Επίσης, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής ανέπτυξε τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για τις Ευρωεκλογές. Μεταξύ άλλων ο κ. Νικητιάδης τόνισε την αναγκαιότητα καθιέρωσης επιτρόπου Τουρισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και την αλλαγή των εκλογικών περιφερειών στην Ελλάδα, έτσι ώστε κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα να μπορεί να εκλέγει τον δικό του εκπρόσωπο στο Ευρωκοινοβούλιο θέτοντας το ερώτημα «γιατί τα νησιά του Αιγαίου να μην μπορούν να εκλέγουν το δικό τους ευρωβουλευτή;». Ταυτόχρονα ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα.

Για την καθιέρωση για όλους τους πολίτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενός ελάχιστου μισθού που θα αντιστοιχεί στον μέσο όρο των μισθών που καταβάλλονται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αντιστοίχως εξήγησε τις θέσεις των Σοσιαλιστών για ένα μίνιμουν αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας που θα αντιστοιχεί επίσης στο μέσο των επιδομάτων που καταβάλλονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Νικητιάδης εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για εξαπάτηση του Ελληνικού λαού και κατέκρινε την κυβέρνηση, για το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Παράλληλα κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, για υποβάθμιση των ευρωεκλογών, τονίζοντας πως η παράταξη που ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, έχει ανάγει τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα για τους δικούς της μικροπολιτικούς λόγους.

Αναφερόμενος στην άνοδο της ακροδεξιάς σημείωσε πως το φαινόμενο αυτό έχει ρίζες στις βαθιά συντηρητικές πολιτικές, που έχουν εφαρμοστεί εξανεμίζοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα πάνω στον οποίο είχε οικοδομήθει η Ευρώπη.

Τον Γ. Νικητιάδη προλόγισε εκ μέρους της ΝΕ του ΚΙΝΑΛ ο Γ. Καρπαθάκης με ένα χαρακηριστικό στίχο από τραγούδι του Καζαντζίδη («να σου δώσω μια να σπάσεις αχ ρε κόσμε γυάλινε, για να φτιάξω μια καινούρια κοινωνία άλληνε»)

Δελτίο τύπου

Σαφές μήνυμα ενδυνάμωσης της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και στήριξης του υποψηφίου ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Νικητιάδη, έστειλαν οι κάτοικοι της Κω την Κυριακή 19 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας που πραγματοποίησε ο πρώην υφυπουργός Τουρισμού στο νησί, η προσέλευση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.

Ο κ. Γιωργος Νικητιάδης ξεκίνησε την ομιλία του, αποτίoντας  φόρο τιμής στους 353.000 της ποντιακής γενοκτονίας απο τα τουρκικά στρατεύματα. Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στις θέσεις και τις αρχές του Κινήματος Αλλαγής και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής αναφερόμενος στον τομέα του τουρισμού τόνισε πως οι προοπτικές ανάπτυξης του τομέα αυτού, είναι πάρα πολλές και υπογράμμισε την πρόταση του για την καθιέρωση θέσης επιτρόπου τουρισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του παρατήρησε πως οι παρεμβάσεις στον τουριστικό τομέα απο την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού Κράτους, ήταν αποσπασματικές και ήρθαν κυρίως μέσα από την ενίσχυση συγγενών προς τον τουρισμό́ τομέων της Οικονομίας.

Στο κεφάλαιο του μεταναστευτικού, ο κ. Νικητιάδης παρατήρησε πως το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Κίνημα Αλλαγής προτείνουν ίση κατανομή των βαρών και υπογράμμισε πως αυτός είναι ένας στόχος που πρέπει να επιτευχθεί. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής σημείωσε πως δεν πρέπει τα νησιά μας να είναι αποδέκτες πληθυσμών προσφύγων μεγαλύτερων απο αυτόν που αντέχουν. “Δεν μπορεί να υπάρχουν εκατοντάδες ευρωπαϊκές πόλεις που δεν έχουν ούτε έναν μετανάστη, όταν η Κως φιλοξενεί πάνω απο 4.000 η Σάμος πάνω απο 5.000 η Μυτιλήνη πάνω απο 6.000”. Είναι πάγια θέση μας πως hot spot και τουρισμός δεν μπορούν να συνυπάρξουν.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής επανερχόμενος στον τομέα του τουρισμού υπογράμμισε την πρόταση του για την καθιέρωση επιτρόπου

Τουρισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρατηρώντας πως έχουμε 27 επιτρόπους για διάφορα θέματα, εκτός από τον τουρισμό. “Φανταστείτε να υπήρχε ένας επίτροπους που μοναδική του ασχολία θα ήταν η ανάπτυξη και ο στρατηγικός σχεδιασμός της τουριστικής ανάπτυξης. Θα μπορούσαν να γίνουν τεράστια βήματα

Για τα θέματα της κοινής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας που αποτελούν και βασικούς άξονες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Νικητιάδης τόνισε πως “Η Ευρωπαϊκή Ένωση -και αυτό είναι μία από τις πάγιες θέσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών- θα πρέπει να αποκτήσει πλέον κοινή εξωτερική πολιτική. Τα σύνορά της που είναι στον Έβρο, στη Λέσβο και στο Καστελλόριζο, θα πρέπει να φυλάττονται από μία κοινή δύναμη. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρχει ενιαία και κοινή πολιτική και στον τομέα της Άμυνας.

Η πρόσφατη δήλωση της κας Μοργκερίνη προς την Τουρκία ότι «Η Ευρώπη δεν θα μείνει απαθής στις απειλές της Τουρκίας», αποτελεί ένα θετικό στοιχείο. Έχουμε όμως δρόμο να διανύσουμε μέχρι να θωρακίσουμε όλοι μαζί οι Ευρωπαίοι τα σύνορα μας. Ξανά εμείς οι Σοσιαλιστές έχουμε οριοθετήσει αυτή την θέση”.

Αναφερόμενος στην άνοδο της ακροδεξιάς ο κ. Νικητιάδης σημείωσε πως το φαινόμενο αυτό έχει ρίζες στις βαθιά συντηρητικές πολιτικές, που έχουν εφαρμοστεί εξανεμίζοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα πάνω στον οποίο είχε οικοδομήσει η Ευρώπη. Παράλληλα παρατήρησε πως βασικοί άξονες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος είναι η καθιέρωση ενός ελάχιστου μισθού εργαζομένων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παράλληλα η καθιέρωση ενός ελάχιστου επιδόματος ανεργίας.

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική τηλεόραση Κω

26 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΔΗΛΑΔΗ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΠΑΘΑΚΗ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ…?

  • Σήμερα έχει 2 κουκλοθέατρα και 3 καραγκιόζηδες.

 2. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

 3. Τι ηθελαν; Εσυ βρε κοψιμιε δεν ησουν αυτος που ειπες καταμουτρα του Νικητιαδη οτι δεν προκειται να τον ψηφισεις γιατι εισαι ΣΥΡΙΖΑ; Εσυ παναγιωτη δεν εισαι ΝΔ; Τι γυρευες σε συγκεντρωση ΠΑΣΟΚων; Τετοιος καιροσκοπισμος;

 4. Δεν αφηνει τον κοψιμιο να κανει ρουπι μονος του. Παντα μαζι του. Φοβαται τις πατατες ή του δινει γραμμη; Το δευτερο. Αφου ο πρωτος ειναι παντελως ανικανος πολιτικα ο δε αλλος νομιζει οτι ειναι το μεγαλο πολιτικο κεφαλι. Οτι η μουζα οτι η σταχτη.

 5. ΓΙΩΡΓΟ ΣΟΥ ΤΗΝ ΚΑΜΑΝΕ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ ΤΣΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ. ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ;

 6. Κύριε Νικητιάδη εύχομαι να κάνετε μια καλή καταμέτρηση ψήφων ώστε να δούμε οι επικεφαλεις του κόμματος τι λάθος έκαναν και δεν σας έβαλαν στα βουλευτικά. Από μια φίλη!

 7. δηλαδή το ξεφτισμένο ΚΙΝΑΛ του 5% στηρίζει Κυριτση; να ξέρω τι να ψηφίσω δηλαδή

 8. Πράγματι ο κόσμος είναι γυάλινος. Μόνο που δεν πρόκειται να τον σπάσουν αυτοί που τον έφτιαξαν. Και όμως μας λένε ότι θα τον σπάσουν. Μάλιστα μας κουνούν και το δάκτυλο. Ποιοί;; Αυτοί που μας πτώχευσαν. Αυτοί μας έστειλαν αλυσοδεμένους στο ΔΝΤ. Αυτοί που μας εξευτέλισαν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θα φτιάξουν μας λένε μια κοινωνία άλληνε. Και δεν πήραν είδηση ότι έχουν μείνει μόνοι τους. Αυτοί, ο Τσοχατζόπουλος, Ο Τσουκάτος, Ο Παπαντωνίου και όλοι οι άλλοι. Κύριοι έχετε μείνει μόνοι σας γιατί οι πολίτες σας είδαν μέσα στον γυάλινο κόσμος σας, σας μέτρησαν και σας απέρριψαν.

  • ΒΡΕ ΣΥΡΙΖΑΙΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ; ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΠΟΥ ΘΑ ΕΔΙΩΧΝΕΣ

   ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΣ; ΤΟ ΕΚΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΟΨΕΣ; ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 2% ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2060 ΔΕΝ ΥΠΕΡΓΑΨΕΣ; ΜΕ ΤΟΝ ΨΔΕΚΑΣΜΕΝΟ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΣ; ΣΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΙΤ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΥΡΑ ΑΒΑΝΑΣ; ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΤΣΙΤΗΣ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΕ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ. ΠΟΣΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΠΗΡΕ Ο ΠΑΠΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ; ΑΝΤΕ ΡΕ ΧΑΣΟΥ ΣΑΝΟΣ ΤΕΛΟΣ!

 9. Το αποδεκατησμενο κιναλ που λες αυτή τη στιγμή είναι στο 12 της εκατό. Κοντός ψαλμός αλιλουια

 10. Δυναμική επιστροφή του…ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΑΤΙΣΜΟΥ. Ούτε γάτα ούτε ζημιά.

 11. Τουλάχιστον κάποιοι που δεν ψηφίσαμε ποτέ ΣΥΡΙΖΑ κοιμόμαστε ήσυχη τα βραδιά μας. Δυστυχώς δεν μπορέσω να παρευρεθώ στην ομιλία λογο δουλειάς.

 12. Να φέρουμε πίσω τον κοσμο της παράταξης. Να δείξουμε με κάθε τρόπο πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Έγιναν λάθη και όσοι τα έκαναν και όσοι τα έφαγαν είναι πλέον στα σπίτια τους η σε αλλά πόστα για την καρέκλα. Όσοι μιλάνε για Τσοχατζοπουλικους καλό θα ήταν να ξέρουν πως δεν στηρίξαμε όλη τον κλέφτη τον Ακη. Είναι κρίμα και αδικώ να μας παίρνει όλους η μπάλα. Ο κόσμος εξαιτίας ορισμένων ανεγκέφαλων που έκλεψαν και είπαν ψέματα έφυγε μακριά είτε προς στην άκρα δεξιά είτε στο ΣΥΡΙΖΑ. Αποδεικνύεται όμως μέρα με την μέρα πως έκαναν λάθος. Πρέπει να γυρίσει ο κόσμος πίσω στο παραδοσιακό του σπίτι. Ας βγει ένας επιτέλους να κάνει έργο και σωστή πολιτική να ανεβεί ξανά η παράταξη .

  • εδω βαλατε μοστρα….. τι στοχους και πρασινα αλογα να βαλεις; τελειωσε το παλιο το φθαρμενο και το διεφθαρμενο. ο λαος βλεπει μπροστα. κιναλ τετελεσται…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ