Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ, Σάββατο 19.30 , στην Πλατεία Χριστού.

0
226

Με σύνθημα «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!… Σίγουρος δρόμος… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος» το Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ, έχει ξεκινήσει το ταξίδι του απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα. Το σύνθημα του φεστιβάλ είναι εμπνευσμένο από το ποίημα «Καπνισμένο Τσουκάλι, που έγραψε ο μεγάλος κομμουνιστής ποιητής Γιάννης Ρίτσος, όταν ήταν εξόριστος στο Κοντοπούλι της Λήμνου.

Το μήνυμα του φεστιβάλ θα φτάσει και στο νησί μας, το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου, στις 19.30 , στην Πλατεία Χριστού.

Το φετινό φεστιβάλ είναι ξεχωριστό! Αποτελεί την κορύφωση της δραστηριότητας μας, για τον εορτασμό του ενός αιώνα αγώνων και θυσιών του ΚΚΕ, του μισού αιώνα ζωής και δράσης της ΚΝΕ.

Απευθυνόμαστε σε κάθε νέο που βλέπει την αδικία, που προβληματίζεται, που ακόμα δεν έχει κάνει το βήμα να μπει στον αγώνα, να ξεπεράσει τα διλλήματα, τις ψευδαισθήσεις του «μικρότερου κακού», το δηλητήριο του «τίποτα δεν αλλάζει», που μας μπολιάζει το εκμεταλλευτικό σύστημα.

Καλούμε κάθε νέο και νέα να παλέψει μαζί με την ΚΝΕ, για την κοινωνία που θα βάλει στο επίκεντρο της ανάπτυξης, τις σύγχρονες ανάγκες, ότι το καπιταλιστικό κέρδος.

Καλούμε τον λαό και την νεολαία του νησιού, να έρθουν να ακούσουν τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, να μάθουν το Πρόγραμμα, το σκοπό μας, να μάθουν, να διασκεδάσουν.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ περιλαμβάνει:

  • Ομιλία από τον Νίκο Λάππα, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

  • Συναυλία από νεανικό σχήμα του νησιού.

  • Μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα για την 100χρονη πορεία του ΚΚΕ.

  • Μεγάλο λαϊκό – νησιώτικο γλέντι με τους Θοδωρή Χαλιπίλια (Λαούτο) και Νέσκε Σεβαστό (μπουζούκι)

Στον χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν επίσης θεματικές εκθέσεις, μεγάλη έκθεση βιβλίου με εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής, παιδότοπος για τους μικρούς επισκέπτες αλλά και χώρος ενάντια στα ναρκωτικά με την παρουσία αλλά και δράσεις από το Πολυδύναμο Κέντρο «ΚΕΘΕΑ – ΑΡΙΑΔΝΗ».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ