ΣΥΡΙΖΑ Δωδ/σου: Για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά, τα σχολεία, τα βιβλία και οι εκπαιδευτικοί περιμένουν τους μαθητές και όχι το αντίθετο

1
527

«Για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά, τα σχολεία, τα βιβλία και οι εκπαιδευτικοί περιμένουν τους μαθητές και όχι το αντίθετο.»

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε  με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς με την πρόσληψη 15.371 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, για πρώτη χρονιά από ποτέ τόσο έγκαιρα, τα σχολεία από την πρώτη εβδομάδα θα λειτουργήσουν με πλήρες ωράριο, ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα μέρη της πατρίδας μας.

Όλα τα βιβλία έχουν διατεθεί στα σχολεία και σχεδόν όλα τα κενά έχουν καλυφθεί ενώ αναμένεται στις επόμενες ημέρες η δεύτερη φάση διορισμού αναπληρωτών.

Η σημερινή κυβέρνηση κάτω υπό πιεστικές δημοσιονομικές  συνθήκες καθιέρωσε τον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου ίδιο για όλα τα παιδιά, με ειδικότητες εκπαιδευτικών ακόμα και στα ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία, απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών.

Στήριξε και στηρίζει την ειδική αγωγή με τη δημιουργία 44 νέων Τμημάτων Ένταξης (10 στον νομό μας), την πρόσληψη 8.000 και πλέον εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή, καθώς και τη δυνατότητα να λειτουργήσουν όλα τα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία ως ολοήμερα.

Επιπλέον 127 νηπιαγωγεία που βρίσκονται σε δυσπρόσιτες, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, καθώς και νηπιαγωγεία με ιδιαίτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά, θα λειτουργήσουν με μόλις τρεις, δύο, ακόμα και με έναν μαθητή.

Αναβαθμίζεται η επαγγελματική εκπαίδευση με τη δυνατότητα εισαγωγής μαθητών από τα ΕΠΑΛ και στα ΑΕΙ, εκτός από τα ΤΕΙ, ενώ μετατρέπονται σε Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια όλα τα σχολεία που λειτουργούσαν επί σειρά ετών υπό διαφορετικά θεσμικά πλαίσια.

Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τον Νομό Δωδεκανήσου, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Ρόδου μετατρέπεται σε Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου, με τους εξής τομείς: Πληροφορικής, Διοίκησης και Οικονομίας, Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας, Μηχανολογίας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, ενώ φέτος ξεκινάει τη λειτουργία του το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο στο νησί της Κω, ικανοποιώντας έτσι μία πολυετή διεκδίκηση της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής μας.

Αποτελούν πια κακό παρελθόν οι φωτοτυπίες στα σχολικά βιβλία στην αρχή της σχολικής χρονιάς και η πρακτική να τελειώνει η χρονιά με χιλιάδες κενά.

Τώρα γίνεται το αυτονόητο, ανοίγουν τα σχολεία με τα βιβλία και τους εκπαιδευτικούς να περιμένουν τους μαθητές και όχι το αντίθετο.

Είναι μια νίκη της κοινωνίας μας και είμαστε υπερήφανοι που έγινε πράξη από τα πρώτα κιόλας χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το Γραφείο Τύπου.-

Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ – ΒΟΡ. ΔΩΔ/ΣΟΥ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΠΤΥΧΙΑ-ΜΑΙΜΟΥ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΤΑ ΓΙΑ Ν ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗ ΜΙΣΘΑΡΑ ΤΗΣ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑΑΑΑΑΑΑ ΧΟΛΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑΑΑΑΑΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ