1ο ΓΕΛ Κω «Ιπποκράτειο»: Με επιτυχία «STREET FOOD» στην πλατεία Κονίτσης

0
4083

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Οι μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Γενικού Λυκείου Κω «Ιπποκράτειο», διοργάνωσαν για άλλη μια φορά με επιτυχία «STREET FOOD» χτες από το πρωί έως το μεσημέρι στην πλατεία Κονίτσης.

Το «STREET FOOD» περιελάμβανε γλυκιές και αλμυρές νοστιμιές , μαγειρεμένες από μαμάδες και γιαγιάδες του σχολείου μας , τον γονέα σεφ Αλή Χατζηχαλήλ (εστιατόριο Sofra)  ,το εστιατόριο H2O,  και κρέπες από τον σεφ Λευτέρη Κoυλιά (ξενοδ. Platanista).
Τα περισσότερα φαγητά του δρόμου ταξινομούνται τόσο ως finger food όσο και ως φαστ φουντ και είναι συνήθως φθηνότερα από τα γεύματα σε εστιατόρια. Τα είδη του φαγητού του δρόμου ποικίλλουν μεταξύ περιοχών και πολιτισμών σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2007 από τον Διεθνή Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας, 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι τρώνε φαγητό του δρόμου κάθε μέρα.

Η πλειονότητα των καταναλωτών μεσαίου εισοδήματος βασίζεται στη γρήγορη πρόσβαση και τη φθηνή εξυπηρέτηση του φαγητού του δρόμου για καθημερινή διατροφή και ευκαιρίες εργασίας, ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Σήμερα, οι άνθρωποι μπορούν να αγοράσουν φαγητό του δρόμου για διάφορους λόγους, όπως για λόγους ευκολίας, για να πάρουν νόστιμο φαγητό σε λογική τιμή σε ένα κοινωνικό περιβάλλον, για άμεση εξυπηρέτηση, για να δοκιμάσουν έθνικ κουζίνες ή για νοσταλγία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ