Οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι γιατί οι Βρετανοί πεθαίνουν κατά δεκάδες χιλιάδες

2
4643

Οι “ειδικοί” δεν είναι σίγουροι γιατί πεθαίνουν δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί περισσότεροι από τους αναμενόμενους.

Από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο του 2022 υπήρξαν 32.441 υπερβολικοί θάνατοι στην Αγγλία και την Ουαλία και σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται οι θάνατοι από κυοφορούμενα.

Η Mirror αναφέρει: Οι υπερβολικοί θάνατοι ορίζονται ως ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν πάνω από τον μέσο όρο της πενταετίας – υπολογίστηκε εξαιρουμένου του 2020 λόγω του πώς το Covid εκτόξευσε τα στοιχεία θανάτων εκείνο το έτος.

Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 32.000 Βρετανοί θα έπρεπε να είναι ζωντανοί, αλλά πέθαναν σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS) κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Αυτά τα συγκλονιστικά στοιχεία έθεσαν μια σειρά από σημαντικά ερωτήματα σχετικά με το τι συμβαίνει στους πληθυσμούς της χώρας, πώς αλλάζει και γιατί πεθαίνουν τόσοι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι.

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία του Covid, οι υπερβολικοί θάνατοι αυξομειώνονται άγρια από μήνα σε μήνα, πέφτοντας πολύ κάτω από τον μέσο όρο της πενταετίας ή εκτοξεύοντας τον πολύ πάνω από αυτόν.

Οι αιχμές των υπερβολικών θανάτων μπορούν να αποδοθούν σε διάφορες αιτίες, αλλά δεν είναι σαφές τι οδηγεί σε αυτές τις αιχμές ή προκαλεί αυτές τις μειώσεις.

Ομοίως, νωρίτερα το 2022, οι υπερβολικοί θάνατοι έπεσαν πολύ κάτω από τα μέσα επίπεδα, με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων να εικάζει στη Mirror ότι ένα φαινόμενο “μετατόπισης της θνησιμότητας” μπορεί να εξηγήσει γιατί τόσοι πολλοί θάνατοι συγκεντρώνονται σε διάστημα αρκετών μηνών, καθώς μεταφέρονται από τους προηγούμενους μήνες.

Ο καθηγητής David Coleman, ομότιμος καθηγητής δημογραφίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε στη Mirror ότι κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τι προκάλεσε τόσους πολλούς θανάτους καθ’ όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Επισήμανε ότι, μετά το Covid, ο πληθυσμός του Ηνωμένου Βασιλείου είχε αλλάξει μέσω των θανάτων ενός σημαντικού ποσοστού ηλικιωμένων λόγω του ιού.

“Αφού αυτοί οι φτωχοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν, ο υπόλοιπος πληθυσμός θα έπρεπε να είναι πιο υγιής, θα έπρεπε να υπάρξει μια περίοδος στη συνέχεια όπου οι θάνατοι θα ήταν λιγότεροι από το συνηθισμένο, αλλά αυτό δεν συνέβη”.

Τόνισε όμως δύο βασικούς λόγους που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην έξαρση των υπερβολικών θανάτων, το γεγονός ότι η Βρετανία γερνάει και αποκτά μεγαλύτερο μέσο δείκτη μάζας σώματος.

“Ο πληθυσμός γερνάει, και επίσης ο πληθυσμός της Βρετανίας είναι ο πιο παχύς στην Ευρώπη και μάλλον ευάλωτος σε ασθένειες, ιδίως σε καρδιακές παθήσεις και διαβήτη- ορισμένοι άνθρωποι έχουν προβλέψει ξεχωριστά από το Covid ότι τα ποσοστά θανάτου θα συνεχίσουν να χειροτερεύουν επειδή η χώρα είναι τόσο ανθυγιεινή”, είπε.

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο 13 Μαΐου, η αλήθεια για το τι πραγματικά συμβαίνει θα ειπωθεί σε όλο τον κόσμο.

Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο για να αναδείξουν τη δυσχερή θέση όσων τραυματίστηκαν και θρηνούν από τα “εμβόλια” του Covid 19

thepeoplesvoice.tv

Απίστευτο!Βρήκαν όντως πολύ περισσότερους θανάτους απο το αναμενόμενο(χωρίς covid)στην Ευρώπη,αλλα φταίει και πάλι ο …Πούτιν!!

newspull : Αυτή είναι μια προσπάθεια για να δικαιολογήσουν τους αδικαιολόγητους θανάτους που έδειξε η έρευνα του Economist σε 28 παρακαλώ χώρες της Ευρώπης,ή είναι μια προετοιμασία ώστε να εξοικειωθεί το κοινό με κάτι πολύ πιο “άγριο” που ολοταχώς έρχεται ; (εννοείται με ακόμη μεγαλύτερη αύξηση θανάτων).Δείτε λοιπόν που “σκεφτηκαν” να αποδώσουν τους ολοένα αυξανόμενους θανάτους που βρήκαν ότι υπάρχουν στην Ευρώπη.Στον Πούτιν!!!Μάλλον όσοι το διαβάζουν θα γελάνε(ή θα κλαίνε) ακατάπαυστα.Στα “μπόλια” σκέφτηκαν να το αποδώσουν ; Θα γίνει όμως και αυτό όταν τελειώσει η ιστορία με την Ουκρανία και δεν θα έχουν τον “θύτη” που ψάχνουν!Εσείς πάντως κρατήστε την αύξηση θανάτων χωρίς κόβιντ..

Economist: «Το ενεργειακό όπλο του Πούτιν σκότωσε περισσότερους από τον Covid, πέρυσι»

ECONOMIST : «Για να εκτιμήσουμε πώς οι θάνατοι του περασμένου χειμώνα συγκρίνονται με τους προηγούμενους, χρησιμοποιήσαμε ένα κοινό μέτρο θνησιμότητας: την αύξησή της. Συγκρίνοντας τους πραγματικούς θανάτους, με τον αριθμό που θα μπορούσαμε να περιμένουμε σε σχέση με την θνησιμότητα  τις ίδιες εβδομάδες του 2015-19, διαπιστώσαμε ότι οι θάνατοι σε όλη την Ευρώπη ήταν υψηλότεροι από τους αναμενόμενους. Σε 28 ευρωπαϊκές χώρες που ερευνήσαμε, υπήρξαν 149.000 παραπάνω θάνατοι μεταξύ Νοεμβρίου 2022 και Φεβρουαρίου 2023, που ισοδυναμούν με αύξηση 7,8%.
Σε άλλο σημείο το Economist αναφέρει : «Είναι σαφές ότι το ενεργειακό όπλο του κ. Πούτιν ήταν θανατηφόρο» αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, υπενθυμίζοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος έκοψε τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη προκαλώντας εκτίναξη των τιμών.

Οι υψηλές τιμές της ενέργειας μπορεί να κοστίσουν ζωές. Αποθαρρύνουν τους ανθρώπους από το να θερμαίνουν σωστά τα σπίτια τους με την διαβίωση σε κρύες συνθήκες να αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών και αναπνευστικών προβλημάτων, αναφέρει.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο όπως το δημοσίευσε η εφημερίδα “Ναυτεμπορική” ΕΔΩ

Επιβεβαίωσαν θανάτους και Παρενέργειες στο Ευρωκοινοβούλιο στην 3 Διεθνή διάσκεψη

Επιβεβαίωσαν θανάτους και Παρενέργειες στο Ευρωκοινοβούλιο στην 3 Διεθνή διάσκεψη

Scientific American: «Η μείωση του πληθυσμού θα αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο»…

«Τα Ηνωμένα Έθνη προβλέπουν ότι δεκάδες χώρες θα έχουν συρρικνωμένο πληθυσμό μέχρι το 2050. Αυτά είναι καλά νέα…»

Ξέχασαν να ρωτήσουν εσάς και εμένα. Μας προτρέπει να στραφούμε από την ανάπτυξη στην αποανάπτυξη, όρος που σημαίνει μείωση της ποσότητας των αγαθών και των πόρων που καταναλώνουν οι κοινωνίες μας, ενώ εξηγεί τα «οφέλη» της μείωσης των ποσοστών γονιμότητας και συνιστά την αντικατάσταση των νέων που λείπουν μέσω της μετανάστευσης…

Άρθρο του Igor Chudov

Ένα άρθρο από το τμήμα “κλιματική αλλαγή” του Scientific American είχε τόσο πιασάρικο τίτλο που δεν μπορούσα να το προσπεράσω.

… τα Ηνωμένα Έθνη προβλέπουν ότι δεκάδες χώρες θα έχουν συρρικνωμένο πληθυσμό μέχρι το 2050. Αυτά είναι καλά νέα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι κανενός άλλου μεγάλου ζώου ο πληθυσμός δεν έχει αυξηθεί τόσο πολύ, τόσο γρήγορα ή τόσο καταστροφικά για άλλα είδη όσο ο δικός μας, θα έπρεπε όλοι να γιορτάζουμε τη μείωση του πληθυσμού.

Η μείωση των πληθυσμών θα μειώσει την πίεση που ασκούν στον πλανήτη οκτώ δισεκατομμύρια άνθρωποι. Ως διευθύντρια πληθυσμών και αειφορίας στο Κέντρο για τη Βιολογική Ποικιλότητα, έχω δει τις καταστροφικές συνέπειες του συνεχώς αυξανόμενου αποτυπώματός μας στα παγκόσμια οικοσυστήματα.

Το άρθρο έχει συγγράψει η Stephanie Feldstein, διευθύντρια πληθυσμών και αειφορίας στο Κέντρο για τη Βιολογική Ποικιλότητα.

Stephanie Feldstein, διευθύντρια πληθυσμού και βιωσιμότητας, Κέντρο για τη Βιολογική Ποικιλότητα

Η Stephanie συστήνει δύο βιβλία, το ένα “The Jane Effect” αφιερωμένο στην Jane Goodall. Η Jane, όπως και η Stephanie, επιθυμεί και εργάζεται για έναν μικρότερο πληθυσμό. Δείτε αυτό το βίντεο ενός λεπτού με την ομιλία της Τζέιν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

«όλα αυτά τα προβλήματα για τα οποία μιλάμε δεν θα αποτελούσαν πρόβλημα αν υπήρχε το μέγεθος του πληθυσμού που υπήρχε πριν από 500 χρόνια».

Το άρθρο της Stephanie στο Scientific American εξηγεί τα κλιματικά οφέλη της μείωσης των ποσοστών γονιμότητας:

Ενώ πολλοί υποθέτουν ότι η μείωση του πληθυσμού θα έβλαπτε αναπόφευκτα την οικονομία, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μείωση των ποσοστών γονιμότητας θα είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο χαμηλότερες εκπομπές μέχρι το 2055, αλλά και αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος κατά 10 τοις εκατό.

Μας προτρέπει να στραφούμε από την ανάπτυξη στην αποανάπτυξη, όρος που σημαίνει μείωση της ποσότητας των αγαθών και των πόρων που καταναλώνουν οι κοινωνίες μας:

Η μείωση του πληθυσμού αποτελεί απειλή μόνο για μια οικονομία που βασίζεται στην ανάπτυξη. Η μετάβαση σε ένα μοντέλο που βασίζεται στην αποανάπτυξη και την ισότητα παράλληλα με χαμηλότερα ποσοστά γονιμότητας θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και θα αυξήσει τον πλούτο και την ευημερία.

Προβλέποντας ότι τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων στις χώρες του πρώτου κόσμου θα καταστήσουν δύσκολη τη φροντίδα του γηράσκοντος πληθυσμού, η Stephanie συνιστά την αντικατάσταση των νέων που λείπουν μέσω της μετανάστευσης:

Αλλά παρά το πόσο η αναπόφευκτη μείωση του πληθυσμού θα ωφελήσει τους ανθρώπους και τον πλανήτη, οι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν κάνει ελάχιστα για να προετοιμαστούν για έναν κόσμο πέρα από το παράδειγμα της ατέρμονης ανάπτυξης. Πρέπει να προετοιμαστούν για τη γήρανση του πληθυσμού τώρα, ενώ παράλληλα θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τις κοινωνικοοικονομικές δομές μας προς την κατεύθυνση της αποανάπτυξης. Εν τω μεταξύ, η μετανάστευση μπορεί να συμβάλει στην άμβλυνση κάποιων δημογραφικών πληγμάτων, φέρνοντας νεότερους ανθρώπους στις γηράσκουσες χώρες.

Τα τελευταία νέα για τον Αποπληθυσμό του πληθυσμού θα πρέπει να κάνουν τη Stephanie ευτυχισμένη

Δεδομένου ότι έγραψα πολυάριθμα άρθρα που υπογραμμίζουν τις μειώσεις στις γεννήσεις ζώντων και τις αινιγματικές αυξήσεις στη θνησιμότητα, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μερικές στατιστικές ενημερώσεις.

Γεννήσεις

Η Σουηδία είναι μία από τις λίγες χώρες που αναφέρουν τις γεννήσεις ζώντων ανά μήνα. Η τελευταία έκθεση φέρνει ανησυχητικά νέα, καθώς τα ποσοστά γεννήσεων συνεχίζουν να καταβαραθρώνονται αντί να ανακάμπτουν. Για παράδειγμα, τον Φεβρουάριο του 2023 οι γεννήσεις είναι μειωμένες κατά 12% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2021. (Οι γεννήσεις ζώντων στη Σουηδία άρχισαν να μειώνονται εννέα μήνες αφότου οι Σουηδέζες άρχισαν να εμβολιάζονται το 2021)

Οι εμβρυϊκές δυσπλασίες στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 9%

(το τμήμα αυτό διορθώθηκε ώστε να βασίζεται στον αριθμό των αμβλώσεων και όχι στον αριθμό των παθήσεων)

Όπως ανέφερε το arkmedic, οι αμβλώσεις λόγω εμβρυϊκών δυσμορφιών αυξήθηκαν κατά 9% στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2021 σε σύγκριση με το 2020.

Η αύξηση κατά 9% των αμβλώσεων λόγω εδάφους Ε (εμβρυϊκή ανωμαλία) συνέβη στο πλαίσιο του ότι οι συνολικές αμβλώσεις ελάχιστα μεταβλήθηκαν το 2021. Επομένως, αυτές οφείλονται σε μια ανώμαλη και ανεξήγητη αύξηση των εμβρυϊκών ανωμαλιών. Σίγουρα δεν μπορεί να οφείλονται στα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια Covid που αναγκάστηκαν να δεχτούν οι Βρετανίδες το 2021, σωστά;

Η υπερβολική θνησιμότητα στη Γερμανία επιταχύνεται και πάλι

Η Γερμανία δημοσιεύει ένα υπολογιστικό φύλλο με τους ημερήσιους θανάτους, το οποίο μπορούμε να κατεβάσουμε και να εξερευνήσουμε. Η καρτέλα με τίτλο “D_2016_2023_Tage” περιέχει αυτούς τους ημερήσιους θανάτους για την περίοδο 2016-2023. Υπολόγισα έναν 7ήμερο τρέχοντα μέσο όρο των θανάτων του 2023 και τον συνέκρινα με τον τρέχοντα μέσο όρο των θανάτων του 2016-2019 για τις ίδιες ημέρες.

Ακολουθεί το διάγραμμα των υπερβολικών θανάτων ανά ημέρα (ο άξονας Χ είναι ο αριθμός της ημέρας, ο άξονας Υ είναι η υπερβολική θνησιμότητα εξομαλυμένη με τον μέσο όρο των 7 ημερών):

Η υπερβάλλουσα θνησιμότητα της Γερμανίας έχει επιστρέψει σε ένα ανησυχητικό επίπεδο 17%.

Βλέπουμε ότι η υπερβάλλουσα θνησιμότητα και η μειωμένη γονιμότητα συνεργάζονται για να μειώσουν τον πληθυσμό πολλών δυτικών χωρών, κάνοντας ευτυχισμένη τη Stephanie Feldstein του Scientific American και τη φίλη της στο WEF Jane Goodall.

Η μείωση των εκπομπών CO2 θα ωφελήσει τον πλανήτη μας, λένε, και οι όποιες ελλείψεις στον νεανικό πληθυσμό των δυτικών χωρών μπορούν να αντικατασταθούν από τη μετανάστευση, αντικαθιστώντας έτσι τον ντόπιο πληθυσμό.

Το σημαντικό επιστημονικό έντυπο Scientific American επέλεξε ένα τόσο πανηγυρικό άρθρο για έναν λόγο – θέλουν να αναδείξουν τα οφέλη της μείωσης του πληθυσμού που έρχεται.

Μπορούμε να το σκεφτούμε αυτό;

Θα ήταν εύκολο για μένα να τελειώσω την ανάρτησή μου με μια συνωμοσιολογική νότα, λέγοντας: “Οι χρηματοδότες της επιστήμης μας θέλουν όλους νεκρούς για να μειωθούν οι εκπομπές CO2” και “Η θεωρία συνωμοσίας για την αντικατάσταση τελικά επιβεβαιώνεται”.

Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε μια συνοπτική, σκληρή ανάρτηση υποσυστήματος που μπορεί να δει έναν καλό αριθμό κοινοποιήσεων και να προκαλέσει κάποιο ενδιαφέρον.

Ωστόσο, καθώς οι αναγνώστες μου είναι κριτικά σκεπτόμενοι, θέλω να σας προτρέψω να εξετάσετε την πληθυσμιακή κατάσταση και τη συνεχιζόμενη ερήμωση με κάποιες αποχρώσεις. Ίσως, το να σκεφτείτε αυτά τα ερωτήματα να οδηγήσει σε μια ζωντανή συζήτηση στην ενότητα των σχολίων.

Η Ηθική και η Χρησιμότητα του Αποπληθυσμού

Πρέπει να θέσουμε στους εαυτούς μας δύσκολα ερωτήματα:

Έχουμε το βέλτιστο επίπεδο πληθυσμού σε κάθε χώρα;
Ποια μέτρα που οδηγούν σε μείωση του πληθυσμού είναι ηθικά και ποια ανήθικα;
Ακόμη και αν οι μειώσεις του μεγέθους του πληθυσμού, που είναι αποτέλεσμα των απερίσκεπτων εμβολιασμών του Covid, είναι ανήθικες, θα ωφεληθεί ο κόσμος από αυτές;
Τι είδους πληθυσμιακές αλλαγές θα συμβούν αν συνεχιστούν οι τάσεις που σχετίζονται με τα εμβόλια COVID;
Τα παραπάνω ερωτήματα είναι περίπλοκα.

Εμείς, οι άνθρωποι, όπως και τα περισσότερα ζώα, είμαστε γενετικά προγραμματισμένοι να αναπαραγόμαστε. Όλοι μας καταγόμαστε ΜΟΝΟ από προγόνους που επιθυμούσαν ενστικτωδώς να κάνουν σεξ και που μεγάλωσαν παιδιά παρά τις πολυάριθμες δυσκολίες και τη φτώχεια.

Έτσι, η επιθυμία για αναπαραγωγή είναι φυσικά παρούσα σε πολλούς από εμάς. Αντανακλάται στην κουλτούρα μας: πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι τα παιδιά είναι χαριτωμένα και αξιαγάπητα, η εγκυμοσύνη και η μητρότητα γιορτάζονται κ.ο.κ.

Μήπως, κάποια στιγμή, η επιθυμία για αναπαραγωγή έρχεται σε σύγκρουση με την ποσότητα των πόρων που μας παρέχει η φύση; Συγκρίνετε τη Ρωσία και το Μπαγκλαντές, για παράδειγμα.

Μπορείτε να δείτε αμέσως ότι η πληθυσμιακή πυκνότητα στο Μπαγκλαντές είναι πολύ υψηλότερη από ό,τι στη Ρωσία. Μήπως και οι δύο χώρες έχουν τα βέλτιστα επίπεδα πληθυσμού; Θα έλεγα ότι καμία από τις δύο δεν έχει – η Ρωσία θα μπορούσε να έχει περισσότερους ανθρώπους και το Μπαγκλαντές θα μπορούσε να έχει λιγότερους ανθρώπους.

Η “ηθική του αποπληθυσμού” είναι ένα θέμα που θα απαιτούσε χιλιάδες σελίδες εξερεύνησης της ηθικής πολυπλοκότητας του επηρεασμού της επιθυμίας και της ικανότητας των ανθρώπων να αναπαράγονται.

Ωστόσο, ορισμένα πράγματα είναι σκληρά και απλά: το να κάνεις τους ανθρώπους στείρους ή να είναι πιο πιθανό να πεθάνουν αναγκάζοντάς τους να υποβληθούν σε νέες, μη αποδεδειγμένες βιοϊατρικές θεραπείες δεν είναι ποτέ σωστό.\

Επίσημη έκθεση: Οι Αναπνευστήρες σκότωσαν σχεδόν ΟΛΟΥΣ τους ασθενείς του COVID

Επίσημη έκθεση: Οι Αναπνευστήρες σκότωσαν σχεδόν ΟΛΟΥΣ τους ασθενείς του COVID

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ