Φως στο μυστήριο της εξαφάνισης 17χρονης πριν από 13 χρόνια στις ΗΠΑ

0
2404

Η μυστυριώδης εξαφάνιση μιας 17χρονης απασχόλησε τις ΗΠΑ επί 13 χρόνια, πριν βρει την τραγική απάντησή της

Η μυστυριώδης εξαφάνιση μιας 17χρονης απασχόλησε τις ΗΠΑ επί 13 χρόνια, πριν βρει την τραγική απάντησή της.

Η 17χρονη Μπρίτανι Ντρέξελ, όπως και πολλοί συνομηλικοί της περίμενε τις διακοπές και έκανε σχέδια να πάει με τους φίλους της στο διάσημο Myrtle Beach στη Νότια Καρολίνα. Δημοφιλής προορισμός για μαθητές γυμνασίου και πανεπιστημίου κατά τη διάρκεια των διακοπών της άνοιξης.

 

Ωστόσο, η μητέρα της αντέδρασε και δεν της επέτρεψε να φύγει από το σπίτι της στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, όπου ζούσε εκτός από τη μαμά της, με τον θετό της πατέρα και τα δύο μικρότερα αδέρφια της.

Η Μπρίτανι, ωστόσο έφυγε κρυφά από το σπίτι παρά τις αντιρρήσεις της μητέρας της, λέγοντάς της πως θα έμενε σε μια φίλη της.

Τελευταία φορά την είδαν το βράδυ της 25ης Απριλίου, όταν άφησε το ξενοδοχείο με την κάμερα να την καταγράφει.

Ωστόσο, η ξαφνική διακοπή ανταλλαγής μηνυμάτων με τον φίλο της, προκάλεσε ανησυχία με συνέπεια να ειδοποίηθεί η μητέρα της και να αποκαλυφθεί πως βρισκόταν χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της.

Η αστυνομία ξεκίνησε την έρευνά της. Τα δεδομένα από το κινητό της τηλέφωνο έδειξαν ότι είχε ταξιδέψει προς την Τζόρτζταουν, αλλά στη συνέχεια το στίγμα χάθηκε.

Η εξαφάνιση της Μπρίτανι έγινε η εθνική είδηση. Ήταν μια νεαρή κοπέλα που είχε κάνει κρυφά διακοπές σε ένα δημοφιλές μέρος για πάρτι.

Προκάλεσε φόβο στους γονείς στις ΗΠΑ. Όμως, ενώ η υπόθεση βρισκόταν σταθερά στο προσκήνιο των μέσων ενημέρωσης, παρέμεινε άλυτη.

Οι μήνες έγιναν χρόνια και δεν υπήρχαν ακόμα απαντήσεις. Οι θεωρίες που αναπτύχθηκαν ήταν πολλές, όπως ότι είχε απαχθεί από σωματεμπόρους, ενώ τον Ιούνιο του 2016, η αστυνομία παραδέχτηκε σε συνέντευξη Τύπου ότι πίστευε ότι η Μπρίτανι είχε απαχθεί και δολοφονηθεί.

Πρόσφεραν μια ανταμοιβή 25.000 $ για πληροφορίες. Αλλά πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να σημειωθεί οποιαδήποτε πραγματική πρόοδος.

Τον Μάιο του 2022, συνελήφθη ένας 62χρονος,ο Ρέιμοντ Μόντι, εγγεγραμμένος σεξουαλικός δράστης που είχε περάσει πολλά χρόνια στη φυλακή για απαγωγή και βιασμό στην Καλιφόρνια πριν από την απελευθέρωσή του το 2004.

Το FBI παγίδευσε τον 62χρονο, ο οποίος ομολόγησε τελικά ότι βίασε, στραγγάλισε και έθαψε τη 17χρονη, υποδεικνύοντας μάλιστα το σημείο, ωστόσο τα λείψανά της βρέθηκαν μετά από τρεις μέρες ανασκαφών.

Το DNA και τα οδοντιατρικά αρχεία επιβεβαίωσαν ότι επρόκειτο για τη 17χρονη. Την είχε σκοτώσει λίγες ώρες από την απαγωγή της.

Ο Μούντι καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς την πιθανότητα αποφυλάκισης.

newsbomb.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ