Ουκρανία: Δένουν ανθρώπους σε στύλους και τους εξευτελίζουν (φώτο&βίντεο)

1
864

Τον γύρο του κόσμου κάνουν τα βίντεο και οι φωτογραφίες από την Ουκρανία που δείχνουν Ουκρανούς στρατιώτες αλλά και απλούς πολίτες να εξευτελίζουν άλλους πολίτες και να τους βασανίζουν, ντυμένους ή ημίγυμνους δεμένους σε στύλους.

Οι πρώτες πληροφορίες από την Ουκρανία κάνουν λόγο για Ρώσους σαμποτέρ που έτσι τιμωρούνταν από τους στρατιώτες. Εν συνέχεια άρχισαν να γίνονται αναφορές ότι πολλοί από αυτούς που δένονται στους στύλους είναι άνθρωποι που κάνουν πλιάτσικα εν μέσω του πολέμου. Βέβαια, όσο περνάνε οι μέρες πληθαίνουν οι αναφορές ότι πολλοί από αυτούς που δένονται στους στύλους είναι και πολίτες της Ουκρανίας που δεν επιθυμούν να πολεμήσουν.

Οι πρώτες εικόνες  που έρχονται αποτυπώνουν μια κατάρρευση του όποιου σεβασμού στην ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια. Προβάλλονται, άνθρωποι δεμένοι με ταινίες γύρω από τους στύλους, κάποιοι από αυτούς ημίγυμνοι από τη μέση και κάτω, μαστιγώνονται ή δέχονται κτυπήματα δίχως καμία δυνατότητα να αμυνθούν, ενώ άλλοι σπεύδουν να τραβήξουν σε βίντεο τον εξευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης.

Σύμφωνα με ρωσικούς λογαριασμούς στο twitter η πράσινη μπογιά μπαίνει στα πρόσωπα «ξένων», είτε αυτοί είναι Ρομά είτε είναι Ρωσόφωνοι. Όμως σε έναν πόλεμο, καμία πληροφορία δε μπορεί να γίνεται άκριτα αποδεκτή δίχως να έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές.

Για όποιον λόγο και να εξελίσσονται αυτά τα περιστατικά, το βέβαιο είναι ότι δεν είναι μεμονωμένα. Καθημερινά δεκάδες νέα βίντεο έρχονται στη δημοσιότητα με εικόνες απολύτου εξευτελισμού ανθρώπων.

Το βέβαιο είναι ότι η συγκεκριμένη πρακτική δεν παρουσιάστηκε πρώτη φορά κατά την περίοδο του πολέμου με τη Ρωσία αλλά φαίνεται ότι χρησιμοποιούνταν και  πριν τον πόλεμο.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο από 20 Ιουλίου του 2018 όταν άνθρωπος δέθηκε σε στύλο στη Βόρεια Ουκρανική πόλη του Τσερνίχιβ, ενώ του κόλλησαν μια πινακίδα που έγραφε «vatnik» που σημαίνει φιλορώσος.

Ο άνθρωπος που βιντεοσκοπεί μιλά με περαστικούς και αξιωματικούς της αστυνομίας που έφθασαν στο σημείο, πριν τελικώς λυθεί από τον στύλο. Η αστυνομία που έφθασε δεν τον απελευθέρωσε έως ότου πέρασαν πάνω από 20 λεπτά εξευτελισμού.

Τα Ουκρανικά μέσα ανέφεραν τότε ότι ο άντρας δέθηκε ως αντίποινα για τις ζημιές που προκάλεσε σε μνημείο για τον πόλεμο, όμως σε βίντεο με τον ίδιο άντρα από 15 Ιουλίου αναφέρεται ότι ο άνδρας τιμωρήθηκε επειδή προκάλεσε ζημιές σε μνημείο για τους «Heavanly Hundred» που τιμά αυτούς που πέθαναν κατά την εξέγερση του Μαϊντάν το 2013-2014 που οδήγησε στην πτώση του ρωσόφιλου προέδρου Γιανούκοβιτς.

Να σημειωθεί ότι τα πιο πρόσφατα βίντεο διακινούνται από λογαριασμούς ανθρώπους που έχουν ξεκάθαρα νεοναζιστικές αναφορές όσο και από προπαγανδιστικούς λογαριασμούς της Ρωσίας.

πηγή: aftodioikisi.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ακόμη κι αν ΔΕΝ προκειται για τη γνωστή Ρωσική μονταζιερα/ προπαγάνδα,

    μπράβο στους Ουκρανούς, που συγκρατήθηκαν και δεν τους έβγαλαν τα έντερα να τους τα κρεμάσουν στο λαιμό. Οι Ρώσοι ισοπέδωσαν ολόκληρη την χώρα, οδήγησαν στην προσφυγιά εκατομμύρια αμάχους, προκάλεσαν και προκαλούν παγκόσμιο τρόμο και ετοιμάζουν το Σχίσμα εντός της Ορθοδοξίας, υποβιβάζοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη, σε ασήμαντο ηγέτη. Μια φάτσα μια ράτσα πια με τους Τούρκους του Ερντογάν.
    Όσο τους θαύμαζα, σε σχέση με τους Δυτικούς Ιμπεριαλιστές δολοφόνους, τόσο τους μισώ πλέον και τους εύχομαι το τέλος που είχε η Ναζιστική Γερμανία. Ξεφτίλες δολοφόνοι..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ