Σκότωσε το μωρό της και το πήγε στο νοσοκομείο με μακιγιάζ για να μοιάζει… ζωντανό

0
2239

«Ένα είδος μέικ απ ή κάποιου τύπου καλλυντικό προϊόν είχε απλωθεί στο σώμα της μικρούλας για να καλύψει τους πολλαπλούς μώλωπες στο κεφάλι και το πρόσωπο», έδειξε η νεκροψία.

Αδυνατεί να συλλάβει υγιής ανθρώπινος νους τη νοσηρότητα μιας άσπλαχνης μητέρας που φέρεται να σκότωσε το μωρό της και στη συνέχεια του έβαλε μακιγιάζ για να φαίνεται ζωντανό.

Η μόλις 11 μηνών Μακένζι Άντερσον βρήκε φρικτό θάνατο από αμβλύ τραύμα στο κεφάλι, ενώ η μητέρα της, η 28χρονη Τάιρα Μόνε Άντερσον, τη μετέφερε στο νοσοκομείο τυλιγμένη με μια ροζ κουβέρτα.

Σύμφωνα με την Independent, η αδίστακτη γυναίκα από την Ουάσινγκτον είχε νωρίτερα βάψει το βρέφος για να δείχνει ζωντανό και να καλύψει τα τραύματά του, ενώ υποστήριξε στις Αρχές πως το κοριτσάκι έπεσε από το κρεβάτι, μια ημέρα μετά άρχισε να συμπεριφέρεται ασυνήθιστα και την επομένη δυσκολευόταν να αναπνεύσει.

Τελικά την 4η ημέρα, στις 6 Φεβρουαρίου του 2020, η μικρούλα φαίνεται πως έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε «παγωμένη» στο Children’s National Medical Center, όπου διαπιστώθηκε πως ήταν νεκρή.

Η Τάιρα «δικαιολογήθηκε» ότι φοβόταν και γι’ αυτό δεν αναζήτησε αμέσως ιατρική βοήθεια, ωστόσο το προσωπικό του Παιδιατρικού Κέντρου υποψιάστηκε αμέσως πως επρόκειτο για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας ή κακοποίηση.
Στη νεκροψία – νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν υπολείμματα καφέ χρώματος που σύμφωνα με τους εισαγγελείς «έμοιαζε με μέικ απ ή κάποιου άλλου είδους καλλυντικό».

Συγκεκριμένα, «ένα είδος μέικ απ ή κάποιου τύπου καλλυντικό προϊόν είχε απλωθεί στο σώμα της μικρούλας για να καλύψει τους πολλαπλούς μώλωπες στο κεφάλι και το πρόσωπο».

Έπειτα επίσης από ένταλμα έρευνας, «βρέθηκαν καλλυντικά στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε» αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία «το παιδί υπέστη πολλαπλές θλάσεις σε πρόσωπο και κεφάλι, κατάγματα στο κρανίο και άλλα τραύματα».

Η 28χρονη κατηγορείται πλέον για δολοφονία σε βαθμό κακουργήματος και κακοποίηση παιδιού πρώτου βαθμού.
Αν δήλωνε ωστόσο ένοχη για τη «μικρότερη» κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, θα μπορούσε να αποφυλακιστεί ακόμα και μετά από 3 χρόνια.

«Η ένσταση, η οποία εξαρτάται από την έγκριση του Δικαστηρίου, απαιτεί ποινή φυλάκισης 10 ετών, με αναστολή όλων εκτός από τριών χρόνων της ποινής, υπό τον όρο ότι η Άντερσον δεν θα έχει μελλοντική επαφή με παιδιά χωρίς επίβλεψη και ότι θα συμμετάσχει σε θεραπεία ψυχικής υγείας», ανέφερε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ «μετά τη φυλάκιση, η Άντερσον θα τεθεί σε πενταετή αποφυλάκιση υπό επιτήρηση».

Η Άντερσον ομολόγησε τελικά την ενοχή της, αφού πρώτα ισχυρίστηκε πως το μωρό είχε μακιγιάζ πάνω του γιατί τα παιδιά της έπαιζαν με αυτό. Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, η Μακένζι υπέστη «αποχρωματισμό» στα πόδια, ενώ έφερε εκδορές στο πρόσωπο, τον λαιμό και τα χέρια, όπως επίσης και μώλωπες σε πρόσωπο και σώμα.

Από την πλευρά της, η δρ Τζοάννα Κοέν ανέφερε ότι το βρέφος πέθανε από «μη τυχαίο τραύμα στο κεφάλι».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ