«Κρανίου τόπος» το Κεντάκι – Δεκάδες νεκροί, πάνω από 100 αγνοούμενοι – Δείτε φωτογραφίες

0
371

Στους 64 ανέρχονται πλέον οι νεκροί μόνο στην πολιτεία του Κεντάκι – Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία, για να απεγκλωβίσουν  πολίτες – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Εμπόλεμη ζώνη θυμίζουν οι κεντρικές και νότιες ΗΠΑ και ειδικότερα το Κεντάκι, λίγες ώρες μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που χτύπησαν με σφοδρότητα πολλές περιοχές αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 78 νεκρούς και πάνω από 100 αγνοούμενους.

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι, μεταξύ αυτών έξι παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, μετά το πέρασμα ανεμοστρόβιλων μονάχα στην αμερικανική πολιτεία του Κεντάκι, σύμφωνα με ένα προσωρινό απολογισμό, με τον οποίο αυξάνονται σε τουλάχιστον 78 οι νεκροί στο νότιο και κεντρικό τμήμα των ΗΠΑ.

usa-tornados__1_
usa-tornados__3_
usa-tornados__2_
usa-tornados__4_

Οι νεκροί από την κακοκαιρία ήταν ηλικίας μεταξύ 5 μηνών και 86 ετών, δήλωσε ο Μπεσίρ, προσθέτοντας πως 105 άνθρωποι εξακολουθούν και αγνοούνται. Επιπλέον, 14 νεκροί έχουν καταγραφεί στις γειτονικές πολιτείες Τενεσί, Ιλινόι, Μιζούρι και Άρκανσο.

25056136

Τουλάχιστον 50 ανεμοστρόβιλοι χτύπησαν οκτώ αμερικανικές πολιτείες το Σαββατοκύριακο όπως αναφέρει το CNN, με τα σωστικά συνεργεία να δίνουν μάχη με το χρόνο για να απεγκλωβίσουν δεκάδες πολίτες .

Στις περιοχές Αρκάνσας, Ιλινόις, Ιντιάνα, Κεντάκι, Μιζούρι, Μισισίπι, Οχάιο και Τενεσί, οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες ενώ στο Κεντάκι η κατάσταση είναι δραματική.

25053204

Εκατοντάδες μέλη της Εθνοφρουράς έχουν αναπτυχθεί για να βοηθήσουν στις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, ενώ οι αρχές απηύθυναν έκκληση προς τους πολίτες να δώσουν αίμα για τους τραυματίες.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης επικεντρώνονται στο Μέιφιλντ, μια πόλη στα σύνορα του Κεντάκι με το Ιλινόι, το Μιζούρι και το Άρκανσο.

Η μικρή πόλη Μέιφιλντ επλήγη σφόδρα από τον ανεμοστρόβιλο, ιδίως μια βιοτεχνία κατασκευής κεριών που ισοπεδώθηκε και εκεί οι αρχές φοβούνται πως ο απολογισμός θα είναι πολύ βαρύς.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, 94 από τους εργαζόμενους «είναι ζωντανοί και βρέθηκαν», εκ των 110 που εργάζονταν εκεί το βράδυ της Παρασκευής. Όμως, 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 8 παραμένουν αγνοούμενοι.

25053206

«Φοβόμαστε πως ο απολογισμός θα είναι πολύ χειρότερος», δήλωσε ο Άντι Μπεσίρ..

Βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν εκατοντάδες ισοπεδωμένα κτίρια στο Μέιφιλντ, σταθμευμένα αυτοκίνητα καλυμμένα από τα ερείπια και ξεριζωμένα δέντρα.

Επιζώντες περιγράφουν τον φόβο και τη φρίκη που βίωσαν

Σε κατάσταση μείζονος καταστροφής ανακήρυξε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την πολιτεία Κεντάκι η οποία χτυπήθηκε έντονα από ανεμοστρόβιλους την Παρασκευή ανοίγοντας τον δρόμο για να χορηγηθεί περαιτέρω βοήθεια από το ομοσπονδιακό κράτος.

Ο Μπάιντεν ανταποκρίθηκε στην έκκληση του κυβερνήτης του Κεντάκι, Άντι Μπεσίαρ.

Την ίδια ώρα, ο αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός δημιούργησε οκτώ καταφύγια στο για να στεγάσει 200 άτομα, δήλωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου στο Κεντάκι, Στίβεν Κούναναν.

25053827

Ο ίδιος τόνισε ο Ερυθρός Σταυρός παρέχει τροφή και στέγη σε όσους αναγκάστηκαν να ξεσπιτωθούν για να γλυτώσουν από τη μανία των ανεμοστρόβιλων.

Η Κιάνα Πάρσονς Πέρεζ είχε παγιδευτεί μαζί με άλλους συναδέλφους της στο Μέιφιλντ όταν ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν την κατάρρευση του κτιρίου στο οποίο βρισκόταν με την ίδια να εγκλωβίζεται στα συντρίμμια.

«Συνέβησαν όλα τόσο γρήγορα», υποστηρίζει μιλώντας στο CNN.

Περιγράφοντας τα όσα έζησε την ώρα που ο ανεμοστρόβιλος έπληξε το εργοστάσιο στο οποίο εργαζόταν, είπε χαρακτηριστικά:

«Όλοι κουνηθήκαμε μπρος-πίσω, και μετά μπουμ, όλα έπεσαν πάνω μας».

Αυτός ο ανεμοστρόβιλος ήταν ένας από τους τουλάχιστον 50 που έπληξαν οκτώ πολιτείες: Αρκάνσας, Ιλινόις, Ιντιάνα, Κεντάκι, Μιζούρι, Μισισίπι, Οχάιο και Τενεσί.

Οι άνεμοι κατέστρεψαν εκτός από τα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος κι ότι άλλο έβρισκαν στο πέρασμά τους παρασύροντας ακόμη και στέγες σπιτιών.

Kentucky_tornado

Η Πάρσονς Πέρεζ παραδέχεται ότι σοκαρίστηκε όταν έβλεπε τα πάντα να καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα δίπλα της και άρχισε να λέει αστεία για να προσπαθήσει να κρατήσει τον κόσμο ήρεμο.
Αλλά καθώς τα λεπτά περνούσαν, άρχισε να χάνει τις αισθήσεις στα δάχτυλα των ποδιών της.

Τότε άρχισε να καλεί σε βοήθεια μέσω του Facebook Live.

«Δεν ξέρω ποιος με παρακολουθεί», είπε ενώ ακούγονταν ο φωνές των πανικόβλητων συναδέλφων της.

«Στείλτε μας βοήθεια. Είμαστε παγιδευμένοι. Ο τοίχος είναι κολλημένος πάνω μου».

«Κανείς δεν μπορεί να μας φτάσει. Ναι. Προσευχηθείτε για εμάς».

Τελικά, ο προϊστάμενός της που εργαζόταν εκείνη ώρα όπως και κάποιοι υφιστάμενοί του, επιχείρησαν να τους βοηθήσουν. Άρχισαν να σπάνε με ό,τι έβρισκαν μπροστά τους τη γυψοσανίδα που τους χώριζε για να πάρουν λίγο αέρα.

Όταν έφτασαν τα σωστικά συνεργεία, η γυναίκα όπως και πολλοί συνάδελφοί της απεγκλωβίστηκαν.

25053840
25056637

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ